Telsiz Anteni Araç Antenine Bağlanır mı.?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yazargezeryolçizer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,631
Bazı telsizlerin araç antenlerine bağladıklarını duymuştum.
Bu doğrumudur.:?

Elimizdeki normal telsizleri araç antenine bağlayabilirmiyiz.?

Etiketler
Ynt: Telsiz Anteni Araç Antenine Bağlanır mı.?

sonuçta teknik olarak bağlanabilir ama telsızınızın çalışma frekansına uygun olmadığından dolayı cihazınızın gönderme ve alma performansı düşer. tavsiye etmem. Örnek verecek olursak gc nize murat 124 jantı ve lastiği takmak gibi birşey olur.

telsiz anteni genel olarak vericidir ve radyo anteni ise alıcıdır o yüzden bağlantısı imkansızdır.

en uygun çözüm radyo antenini söküp yerine telsiz anteni takmak olabilir.Yerden tasarruf etmek istiyorsanız.Dikkat ediceğiniz nokta antan bağlantı ayagının araçtan şase almasıdır.

Merhaba,her telsiz kedisine uygun bir antenle alma ve gönderme yapar,frekans bandı düşükse anten boyu uzar,frekans bandı yükseldikçe anten boyu da kısalır.Misal olarak cb(halk bandı) 26-30 mhz telsizlerin araç anteni boyları yaklaşık 2metreye yakındır,buna karşılık uhf bandı (400-470) araç anteni yaklaşık 25-30 cm dir,selamlar.

Merhabalar,

10 metrede görüsmek icin arazide kullanilacak telsizler daha iyisidir bence cünkü etrafta akimi engelleyecek fazla bir birikim yoktur,fakat bence yakinlarda röle yani yükseltici varsa 2 metre veya 70cm daha iyidir.Nedenine gelince 0,5 watt gibi bir gücle 200-300km uzaklilkla görüsme olanaginiz olurve de sihhatli bir QSO yapabilirsiniz,herkese 73.

Araç radyo anteni teknik olarak telsiz antenine bağlanamaz ancak CB telsiz anteni ni oto radyo anten girişine bağlamak mümkündür, Fire Stick CB anten ve aksesuar sitesine internetten bakma imkanınınz olur ise bu sitede CB anten üzerinden gelen radyo sinyallerini FM/AM oto radyo sinyaline çeviren küçük bir cihaz var ben USA dan posta ile getirtim halen kullanıyorum sonuç gayet başarılı.

Selamlar ,
Cihaz nasıl birşey bilmiyorum ama muhtemelen bir switch tir . Siz cb nin mandalına bastığınızda radyo çıkışını kesiyordur . Kesmezse radyo sizlere ömür çünkü :smiley:

CB antenler(heleki düzgün bir antense) araçlardaki radyo antenlerine göre daha kazançlı ve kaliteli antenler olduğundan frekansı uymasa da daha iyi performans veririler radyo açısından . Ama arada birşey olmadan iki cihazı aynı antene bağlamamak gerekli . Cb anteni direk radyoyada bağlarsanız aracın anteninden daha güzel sonuç verecektir .

Saygılarımla ...
Barış

ssbman' Alıntı:
Selamlar ,
Cihaz nasıl birşey bilmiyorum ama muhtemelen bir switch tir . Siz cb nin mandalına bastığınızda radyo çıkışını kesiyordur . Kesmezse radyo sizlere ömür çünkü :smiley:

CB antenler(heleki düzgün bir antense) araçlardaki radyo antenlerine göre daha kazançlı ve kaliteli antenler olduğundan frekansı uymasa da daha iyi performans veririler radyo açısından . Ama arada birşey olmadan iki cihazı

aynı antene bağlamamak gerekli . Cb anteni direk radyoyada bağlarsanız aracın anteninden daha güzel sonuç verecektir .

Saygılarımla ...
Barış
ssbman' Alıntı:
Selamlar ,

CB antenler(heleki düzgün bir antense) araçlardaki radyo antenlerine göre daha kazançlı ve kaliteli antenler olduğundan frekansı uymasa da daha iyi performans veririler radyo açısından . Ama arada birşey olmadan iki cihazı aynı antene bağlamamak gerekli . Cb anteni direk radyoyada bağlarsanız aracın anteninden daha güzel sonuç verecektir .

Saygılarımla ...
Barış

Sevgili barış doğrudur parça switch box , CB Anten giriş ve AM/FM çıkış var , Anten olarak Fire Stick 5/8 anten kullanıyorum,

Anladım Mustafa abi demek tahmin ettiğim gibi demek ki ... Fire stick antenler güzel antenler , güzel günlerde kullanmanı dilerim .

Aslında bu tür ayırıcılar küçük bir miktar kayıp yaratır , özellikle almaçta ama bizim kullanım amacımız da kayda değer kayıplar değildir . Hem radyo açısından da arazide daha iyi dinleme sağlar . Bu yüzden güzel çözüm :smiley:

Görüşmek üzere ...
Saygılarımla
Barış

Sevgili Barış teşekkür ederim,

Benim SWR metre cihazı arıza yapmış çalışmıyor nereden bulabilirim ?

ssbman' Alıntı:
Anladım Mustafa abi demek tahmin ettiğim gibi demek ki ... Fire stick antenler güzel antenler , güzel günlerde kullanmanı dilerim .

Aslında bu tür ayırıcılar küçük bir miktar kayıp yaratır , özellikle almaçta ama bizim kullanım amacımız da kayda değer kayıplar değildir . Hem radyo açısından da arazide daha iyi dinleme sağlar . Bu yüzden güzel çözüm :smiley:

Görüşmek üzere ...
Saygılarımla
Barış

Ulus - Konya Sokakta eskiden bulunabiliyorudu ama hala var mıdır bilemiyorum .

Switch Box konusunda Umut haklı yedeği olsa iyi olur . Gerçi en kötü ihtimal bir arıza sonucu çıkış yapılamazsa kablo kutudan çıkaralıp direk telsize bağlanır ve telsizsiz kalınmaz . Radyo yerinde cd , kaset falan dinlenebilir :smiley:

Bu arada konu dışı ama : Umut sana 7W Barışın telefonunu verecektim ama birtürlü bulamadım noyu , bir süredir yurtdışındaymış , haftasonu bir toplantıya gidicem , numarayı arkadaşlardan alıp sana iletirim . Unutmuş değilim ama gecikme için kusura bakma ...

Saygılarımla...
Barış

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

Geri