dostum cb telsiz pek işini görmez sedat kardeşin dediği doğru başına bir iş geldiğinde yolda kaldığında amatör bantta mandala basar yardım isteyebilirsin hele gps cihazın varsa koordinatlarını verirsin yardım hemen gelir ayrıca ikinci el cihaz alırsan aracın için ICOM IC-2725E cihazı tavsiye edebilirim mükemmel cihazdır.Ama İlk önce vaktin varsa sana tavsiyem Amatör telsiz belgesi alman gerekir.
vx7-r muazzam bir cihazdır.
vhf-uhf ve 50hz'de görüşme yapabiliyorsunuz. Amatör olmak şart bu cihazı almak için.
lithium-ion pili sayesinde çok uzun süre kullanabiliyorsunuz.
desteklediği özellikleri saymakla bitmez. hava durumu yayını yapan yerde hava durumunu telsizden görebiliyorsunuz.
2 bantta aynı anda dinleme yapabiliyorsunuz.
pocket radio için ideal bir cihaz.
röle olarak ta kullanabiliyorsunuz.
say say bitmez vallahi...
bide en güzel magnezyum kasası sayesinde düştü çizildi ay sarsıldı derdi yok...
ben çok memnunum...
sınavlar mayıs ve kasımda yapılıyor galiba Allah rızası için konuyu yakından takip eden arkadaşlarımız buradan haberdar etsinler bizide hazırlanıp girelim şu sınava hep birlikte bir grup aktivitesiymiş gibi hareket edelim hem bir birimize destek olur iteleriz sedat abi 2009 da alalım şu lisansları
Arkadaşlar yeni çıkan kanun ile bu sınavlar kıyı emniyetine devredildi. yeni sınav tarihi hakkında şu anda bir bilgi yok. inşallah kıyı emniyeti de diğer lisanları verdiği gibi bu işi kurslar düzenleyip kurs sonunda yapacağı bir sınav sonucu lisansları verir de aramıza (amatör telsizci) yeni katılan arkadaşlar daha rahat ve bilinçli olarak cıhazlarını kullanırlar.
Bu sene yapılan Amatör telsizcilik sınavı geçti seneyede açılır açılmaz mı bilinmez çünkü üniversite düzeyine getirilerek kıyı emniyeti müdürlüğü çatısı altında yapılacak.
kıyı emniyeti ne alaka zaten telsizler deniz kara ve hava diye ayrılmıyormuydu neyse biz alaımda belgeyi sınavı kim yaparsa yapsın ne teferruattır bu anlamadım gitti
kıyı emniyeti'ne geçicek diye bende duydum.
hadi hayırlı traşlar diliyorum. kıyı emniyeti TK dan da daha illettir kolay gelsin diyorum yeni gireceklere
kıyı emniyeti ne alaka zaten telsizler deniz kara ve hava diye ayrılmıyormuydu neyse biz alaımda belgeyi sınavı kim yaparsa yapsın ne teferruattır bu anlamadım gitti
Bülent sende bu hız varken sınavları nasa yaptığı zaman katılacaksın sanırım.
Iceman®' Alıntı:
kıyı emniyeti'ne geçicek diye bende duydum.
hadi hayırlı traşlar diliyorum. kıyı emniyeti TK dan da daha illettir kolay gelsin diyorum yeni gireceklere
Karacıların sonunda varacağı yer deniz kenarıdır.
Bende denizcilik kariyerime telsiz zabiti olarak başlamıştım.Kıyı emniyetinde ilgili kısımda hala tanıdıklarım vardır.Bayram geçsin kesin bilgiyi iletirim.
avans veriyorum nasa kesmez mars ta olsun o zaman karacılara tilki denizede kurkcü dükkanı muamelesi yaptınya umutkaptan alacağın olsun neyse denizle arası olanın ufku geniş olur yüreği zengin bakışları derin hayden iyi bayramlar bilgi alınca ihmal etme yin yazın takipteyim neyse prasedür ü yapalım bitsin karın ağrımız
CJ-5'im için CB mobil telsiz arıyorum, mümkünse 2.el, en az 40 kanal ve AM-FM...
şimdiden satmayı düşünen, ilgilenen ve bana yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler...
CJ-5'im için CB mobil telsiz arıyorum, mümkünse 2.el, en az 40 kanal ve AM-FM...
şimdiden satmayı düşünen, ilgilenen ve bana yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler...