Ynt: Temmuz 2013 Interrail Yol Arkadaşı
gece trenlerine biletleri alırsanız böylece konaklamaya ayıracağınız ücretten de tasarruf sağlamış olursunuz.
İtalyanın, Fransanın, Almanyanın, Belçikanın, Hollanda nın vb kendilerine ait tren işletmeleri var. Onların sayfalarına bakarak interrail biletinin geçtiği gece trenlerinin saatlerini inceleyebilirsiniz. Hatta internetten önceden biletleri de alabilirsiniz. Ben interrail i kullnmadım ancak bu sene ocak ayında eşim ile birlikte yaptığım Paris, Amsterdam, Brüksel, Gent ve Anwepen gezimde Paris,Anwerpen ve Amsterdam hattında www.thalys.com dan 3 ay öncesinden promosyon bileti alarak seyahat ettim. Ayrıca Belçikanın kendi yerel tren ağı sitesine bakarak Gent,Anwerpen, Brüksel arasındaki tren ücretleri ve saatlerinide önceden araştırmıştım. Zaten fiyatlar değişmediğinden, mesafelerde kısa olduğundan o biletleri önceden almamıştım.. Tabii interrail bileti ile benim önceden aldığım hızlı trene sanırım fark parası vererek binebiliyorsun. ki zaten amacın hesaplı olarak avrupayı dolaşmak ise önceden hangi duraklarda inip ne zaman hangi trene bineceğini önceden iyice ayarlaman gerekiyor..
başta da dediğim gibi ülkeler arasındaki seyahatlerini gece olacak şekilde önceden ayarlarsan konaklama maliyetini azaltırsın..
http://gezginim.org/gezi-seyahat-hazirliklari-ve-maliyeti/seyahat-hazirliklari-ve-seyahatin-maliyeti/ adresindeki kişisel olarak hazırladığım sitemde seyahat ayrıntılarıma ulaşabilirsin.. Ayrıca gitmeyi düşündüğün Paris, Amsterdam, İtalya ya ait şehiriçi gezi güzergahlarına ait ayrıntılarıda bulabilirsin..
Konaklama için ise sana booking.com u öneririm.. ben ülke dışında yaptığım seyehatlerin hepsinde bu site aracılığı ile yer ayarladım.. hatta Türkiye içinde de sanırım 3 kez kullandım.. oldukça iyi bir site.. oradan uygun hostel veya tek yıldızlı otelleri önceden rezervasyon yapabilirsin..
Benim önerilerim bu şekilde..