Tepe ve Tampon İlave Sisler Yasak mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan zaferkutun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,621

zaferkutun

Zeytin ve Jimny
Yer
İstanbul/Erenköy/Kozyatağı
Arazi araçlarında örneğin Suzuki Jimny'nin ön tampona ve tepeye ilave sis farı takacak olsam trafik çevirmelerinde vede muayenede sorun çıkartırlarmı.Yasal prosedürü nedir.Cezası nedir .Başına gelen yada konu hakkında yasal bilgisi olan var ise bilgisini rica edeciğimŞimdiden ilginize teşekkür ederim

Etiketler
Ynt: Tepe ve Tampon İlave Sisler Yasak mı?

zaferkutun' Alıntı:
Arazi araçlarında örneğin Suzuki Jimny'nin ön tampona ve tepeye ilave sis farı takacak olsam trafik çevirmelerinde vede muayenede sorun çıkartırlarmı.Yasal prosedürü nedir.Cezası nedir .Başına gelen yada konu hakkında yasal bilgisi olan var ise bilgisini rica edeciğimŞimdiden ilginize teşekkür ederim

Kendi aracımda sisleri kullanmadığım zaman ve tüv muaynesine girerken üstlerini deri kılıflar ile kapatmıştım hiç sorun olmadı...

Sislerin kapaklı olması gerekiyor.Eğer kapağı yoksa kullanmadığınız zaman bayanların pantolon çorabından takabilirsiniz ;)

Tuv den muayeneden araç kusursuz geçiyor , ama trafik polisi durdurup isterse birşeye uydurup ceza kesebiliyor. Ya ben tuv den bu araçla kusursuz geçiyorum sen nasıl ceza yazıyorsun dediğindede , tüv le biz ayrı bakanlığa bağlıyız gibi şeyler söyleyenler olmuş :smiley:

özetle kesin kurallar yok polisin insafına kalıyorsunuz. ama gece şehirde bir çıkıyorum 10 arabanın 5 i sisleri açık geziyor onlara bişey diyen yoksa bizim ışıklar kapalıykende bişey demesinler.

Öyle bir ülkeki burası ! Carrefour yada oto aksesuarcıların tümünde şu dakika bile halen cam filmleri satılıyorsa yazılı ve görsel basında reklamları yapılıyorsa o zaman trafik neden ceza kesiyor.Bir bilen varsa beri gelsin

1,5 yıl önce TÜV e muayeneye giderken projektörleri söktürmüştüm ama teknisyene sorduğumda kalsa ne olurdu diye ..ağır kusur yazılırmı vb.
Eleman bana ,bir aracın teknik yönetmeliklere göre 2 adet kısa farı olur fazlasına izin verilmez.Pojektörler ise uzun far sınıfına girer ve sayı kısıtlamasıyla ilgili bizim takip ettiğimiz bilinen bir yönetmelik yok dedi o yüzden,eğer çok fazla sayıdaysa sadece hafif kusur yazarız dedi..
bu bilgi trafiktede belki işinize yarayabilir.
Sadece zaman zaman off road sırasında kullanacaksanız kapalı kalması projektörleri korumak içinde iyi birşey ama benim gibi sıkça gece dağ ve köy yollarından geçiyorsanız sök tak çok eziyetli olur.

başımdan geçen bir olayı size kısaca anlatayım sis farlarım yüzünden bir ekip otosu tarafından durduruldum ve polislerle tartıştık ve tartışmanın hemen ardında bir sis farlarından 2 emniyet kemerinden 3 beni durdurdukları yerde park yasağı varmış park cezasıyla birlikte 3 ceza yazdılar..
ertesi sabah emniyet emirine durumu bildirdiğimde cevabı aynen şu oldu yapacak bişey yok elinde ki yetkiyi kullanmış.
yani bu ülkede herkes herşeyi keyfi uygulayabiliyor bir zamanlar cam filimlerine takan polislerin kendi araçlarında cam filmi kullandığını herkes bilir

Benim aracım TUVden ön koruma demiri ve üzerindeki 2 sis farı ile geçti. Bir zaman sonra trafik ceza yazdı. Madde bilmem kaç hatırlamıyorum ama Lpg takıp ruhsata işletmemek ile aynı kefeye koyuyor. Araç üzerinde orjinalde olmayıp sonradan yapılan ve ruhsata işlenmeyen tadilat diyorlar. Pek umursamadım 3-5 ay sonra aynı sebeple tekrar durdurulunca telsiz sorgulaması sonucu aracı bağlamaya kalktılar, rica minnet olduğu yerde koruma demirini üzerindeki sislerle beraber söküp sadece cezayla kurtuldum. Aradan bir buçuk yıl geçti baktım değil arazi araçları minibus panelvanlar bile bu tip aksesuarlarla geziyor tekrar taktım ben de. Takalı beri 2 çevirmeye girdim sorun yok şimdilik. Dediğiniz gibi tamamen keyfi insafa kalmış bir durum.

bende tüv den sorunsuz geçtim ; şu ana kadarda hiçbir trafik ekibiyle sorun yaşamadım (umarım hep böyle devam eder ;))

ülkede ne duzgunkı bu duzgun olsun oo sıslere gelınceye kadar

benım aracım 4*4 pıckup devlet dıyorkı senın aracın tıcarı her sene muayıneye gıdeceksın ıyı tamam gıdeyım ona gore vergı vereyım o zaman olmazzzz senın aracın özele gırıyor 4*4 o yuzden sana 3 kat daha fazla gıydırcem dıyo ee o zaman hersene degıl normal arac gıbı 2 yılda bır muayıneye gıreyım yokkk o olmaz her sene gelıp bana muayıne parası vereceksın cun sen tıcarısın vay vay vayy dıyeek bır sey yok

mserdemir' Alıntı:
ülkede ne duzgunkı bu duzgun olsun oo sıslere gelınceye kadar

benım aracım 4*4 pıckup devlet dıyorkı senın aracın tıcarı her sene muayıneye gıdeceksın ıyı tamam gıdeyım ona gore vergı vereyım o zaman olmazzzz senın aracın özele gırıyor 4*4 o yuzden sana 3 kat daha fazla gıydırcem dıyo ee o zaman hersene degıl normal arac gıbı 2 yılda bır muayıneye gıreyım yokkk o olmaz her sene gelıp bana muayıne parası vereceksın cun sen tıcarısın vay vay vayy dıyeek bır sey yok

boşver sen takma kafana , nasıl olsa elden birşey gelmiyor ; aperatif ve 4x4 araziye devam ;D ;D ;D

veteriner' Alıntı:
Benim aracım TUVden ön koruma demiri ve üzerindeki 2 sis farı ile geçti. Bir zaman sonra trafik ceza yazdı. Madde bilmem kaç hatırlamıyorum ama Lpg takıp ruhsata işletmemek ile aynı kefeye koyuyor. Araç üzerinde orjinalde olmayıp sonradan yapılan ve ruhsata işlenmeyen tadilat diyorlar. Pek umursamadım 3-5 ay sonra aynı sebeple tekrar durdurulunca telsiz sorgulaması sonucu aracı bağlamaya kalktılar, rica minnet olduğu yerde koruma demirini üzerindeki sislerle beraber söküp sadece cezayla kurtuldum. Aradan bir buçuk yıl geçti baktım değil arazi araçları minibus panelvanlar bile bu tip aksesuarlarla geziyor tekrar taktım ben de. Takalı beri 2 çevirmeye girdim sorun yok şimdilik. Dediğiniz gibi tamamen keyfi insafa kalmış bir durum.

Gerçektende özellikle ön demir alakalı alakasız o kadar çok araçta görüyorum ki,
sorabildiklerime de soruyorum;
Ruhsata işli mi diye, daha işli diyen çıkmadı.
Bende hiç sıkıntı yaşamim diye takamıyorum demiri

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,916
Kayıtlı Üye Sayımız
166,691
Kaydolan Son Üyemiz
sertac01

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR