TezzMertek Mutfakta ( Bulgurlu Kısır)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TezMertek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,814

TezMertek

Zirve
Mesajlar
13,936
Tepkime Puanı
14
Yaş
52
Yer
İzmir
Merhaba Arkadaşlar,
Görseller ile yemek tarifleri vermeye çalışayım.
Tüm tariflerimde kullanılacak malzeme miktarları hakkında bilgiler olmadığını şimdiden yazayım.
Herkes kişi sayısına göre kullanacakları ana malzemeleri ve buna uygun yan malzeme miktarını belirleyebilir.
Böylece tarifler tamamen kişisel hale gelmiş olacaktır.

El emeği. göz nuru ve damak tadı ile mutlu ve huzurlu sofralarda buluşmak dileği ile

Önce malzemeler mutfak tezgahına dizilir.
Tüm ürünler yıkanıp sularının süzülmesi beklenir.
Maydanoz - Tere Otu - Taze ve Kuru Soğan - Çarliston Biberler - Domates - Domates Sos - Biber ve Domates Salça.


 

Etiketler
Ynt: TezzMertek Mutfakta ( Bulgurlu Kısır)

Önce malzemeler mutfak tezgahına dizilir.
Tüm ürünler yıkanıp sularının süzülmesi beklenir.
Maydanoz - Tere Otu - Taze ve Kuru Soğan - Çarliston Biberler - Domates - Domates Sos - Biber ve Domates Salç
a.

 

Ynt: TezzMertek Mutfakta ( Bulgurlu Kısır)

Dere otu ince ince doğranır.
Çokta ince olmasın.

*
Sonra sıra Maydanoza gelir doğranmak.
Doğrayın efendiler doğrayın.

*
Kuru soğanı doğrarken çekemedim. Gözlerimi siliyordum da.
;D

*
Sıra biberlere geldi. Kısırda çeşni çok olsun diye katmıştım.

*
Taze soğanlarda minik minik doğrandı.










 

Ynt: TezzMertek Mutfakta ( Bulgurlu Kısır)


Tüm Ürünler Mutfak Tezgahında arzı endam ettiler.


Biraz daha yakından bakalım.


Biberler ve Soğanlar öldürülüyor Wook tavada.


Derin tenceredeki bulgura biraz yağ ilave edip karıştırıyoruz.


Daha sonra üzerine kaynamış sıcak su ilave edilip tekrar karıştırılıyor.









 

Ynt: TezzMertek Mutfakta ( Bulgurlu Kısır)

Sıcak su ile karıştırılan Bulgur demlenmesi için sofra örtüsüne sarılıyor
*
Bu esnada Domatesli Soslar yapılıyor.

*
Öldürülmekte olan Soğan ve Biberlere son darbe vuruluyor.Vurun Gahpeye gözlerimi yaşartmıştı.;D

*

Hazırlanan tüm malzemeler demlenmesi biten bulgurun içine baharatları ile beraber katılıp karıştırılıyor ve işlem tamamlanıyor


*

A F İ Y E T O L S U N .











 



Ynt: TezzMertek Mutfakta ( Bulgurlu Kısır)

mmmmm harika görünüyor ellerine sağlık Murat...
 


Ynt: TezzMertek Mutfakta ( Bulgurlu Kısır)

Ellerinize sağlık ammaaa;

Kısır'a ( Antakya'da, İskenderun'da "İç" de denir ) katılacak malzemelerin olmazsa olmazı NAR EKŞİSİ dir. Ama öyle sos filan değil, harbi harbi NAR EKŞİSİ. Şişeyi eğdinizmi "ben şişiden dışarı akmam" diyecek kadar koyu kıvamlı. Soğan ve biberlerin öldürüldüğünü de ilk kez sizde görüyorum. Bu işlem mercimekli köfte tarifinde geçerlidir. Dere otu da, orijinalinde olmayan ama sizin kattığınız bir hoşluk ;D Bir de damarsız, biraz da ekşice asma yaprağı ya da hiç değilse marul varsa ve siz kısırı bunların içine koyup yerseniz.... Affınıza sığınarak ve bir kısırsever olarak yazdım. Sevgilerimle
 

Ynt: TezzMertek Mutfakta ( Bulgurlu Kısır)

Tavsiyeler için teşekkürler Kerim bey.

İlk mesajda yazdığım gibi paylaşım amacı ile oluşturulmuş bir sayfa.
Herkes farklı farklı malzemeleri kullanarak kişiye özel tarifler oluşturmalı.

Nar ekşisini not ettim bende.

Soğan Biber öldürmeye gelince işin esprisi.
;D