Ynt: TezzMertek Mutfakta ( Bulgurlu Kısır)
Ellerinize sağlık ammaaa;
Kısır'a ( Antakya'da, İskenderun'da "İç" de denir ) katılacak malzemelerin olmazsa olmazı NAR EKŞİSİ dir. Ama öyle sos filan değil, harbi harbi NAR EKŞİSİ. Şişeyi eğdinizmi "ben şişiden dışarı akmam" diyecek kadar koyu kıvamlı. Soğan ve biberlerin öldürüldüğünü de ilk kez sizde görüyorum. Bu işlem mercimekli köfte tarifinde geçerlidir. Dere otu da, orijinalinde olmayan ama sizin kattığınız bir hoşluk ;D Bir de damarsız, biraz da ekşice asma yaprağı ya da hiç değilse marul varsa ve siz kısırı bunların içine koyup yerseniz.... Affınıza sığınarak ve bir kısırsever olarak yazdım. Sevgilerimle