Ynt: The Bilo ( Geç Kalmış Bir Landrover 88 Macerası )
bu arada low - hı vitesinin tozluğu parçalanmış bu nedenle de çamur ve su geçişlerinde içeriye havuz fıskiyesi gibi su 7 çamur giriyor oda işin süprizi oluyor yan koltuktakta oturana hahahah
bilindiği gibi bizim araçların geri lambası yok neyi var ki serzenişini duyar gibiyim geri vites müşürü uydurarak bir çözümü ileride bulacağım fakat bu sürede arkamızda aydın olsun diye alt kısma bir manuel geri vites lambası yaptım şöyle çalışıyor
aracımızın debriyajına basıyoruz geri vitese takıyoruz sonra ön konsoldaki anahtarı kaldırıyoruz ve geri gitmeye başlıyoruzzzzz hahahahaha
sıra geldi yan kaya kaydırıcılara
Egzozcu ali ustam hem aracın egzozunu 61 lik boru ile manifold cıkışından itibaren kalınlaştırdı hem susturucumu yeniledi bide üzerine ik adet kaya kaydırıcı yaptı... kendisine tekrar buradan teşekkür ederim
sıra geldi winç bağlamaya
durum şu winç 24 volt T-MAX 15000 Lb lik devasa bir vinç ancak araç 12 volt
1 Senaryo= araca 24 voltluk bir adet sadece vinc akusünü besleyecek şarj dinamosu ilave edilir bundan gelen ceryan 24 voltluk aküye iletilir aküden direk wince güç verilir bu birinci senaryomuz
maliyet 24 volt luk bir şarj dinamosu ( 250 ) + 12 v iki akü seri halde 24 v yapılacak ( 250 ) + ana ceryan kablosu 3 mt siyah 3 mt kırmızı toplam 6 mt 60 TL. genel toplam 560 - 600 TL
2 senaryo = wince 12 v için yeniden bobin sardırmak böylece arac üzerinde bir değişiklik yapmadan olan sistem üzerinden 12 v kullanmak
3 senaryo vinci satıp 12 v vinç almak
fotoğrafta vincin halatı üzerinde değil vincin toplam ağırğı 70 kg kargodan geldiğinde kapının önünde kurt ağazını ve halatını söküp eve o şekilde çıkarttım
araca bağladığımda ise vince daha elektrik vermediğimden halat bagajda fotolandı
ön delici sisler araç üzerinde aslında iki tane sarı sis vardı ancak vinc değişikliği sırasında o sarı delicileri söktüm( ( dursun ) limankalesi arkadasıma yollayacağım hoş neredeyse bir ay olacak beni mazur görsün artık ) yerine siyah iki sis taktım
emre aslında doğru diyorsun da bu wincin gücü de çok iyi kullanasım vardı bunu ama komprasörlü model den de bahsedince adamın ense kılları bir dikenlenmiyor değil
ben araştırdım fakat 12 den 24 de çeviren bir modül bulamadım
24 ten 12 var
12 den 220 var
12 den 110 var
24 ten 220 var
24 ten 110 var
ama 12 den 24 bulamadım