The Bilo ( Geç Kalmış Bir Landrover 88 Macerası )

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ozntan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 235
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 63,008
Ynt: The Bilo ( Geç Kalmış Bir Landrover 88 Macerası )

bu arada low - hı vitesinin tozluğu parçalanmış bu nedenle de çamur ve su geçişlerinde içeriye havuz fıskiyesi gibi su 7 çamur giriyor :smiley: oda işin süprizi oluyor yan koltuktakta oturana hahahah

bilindiği gibi bizim araçların geri lambası yok :smiley: neyi var ki serzenişini duyar gibiyim geri vites müşürü uydurarak bir çözümü ileride bulacağım fakat bu sürede arkamızda aydın olsun diye alt kısma bir manuel geri vites lambası yaptım :smiley: şöyle çalışıyor
aracımızın debriyajına basıyoruz geri vitese takıyoruz sonra ön konsoldaki anahtarı kaldırıyoruz ve geri gitmeye başlıyoruzzzzz :smiley: hahahahaha

20150220_113358.jpg

mrdnmz' Alıntı:
Salda da anteni de vereyim hepsi tamamlansın :smiley:

birtane cb anten taktım şimdilik salda da yapacak bir tamirat işimiz çıktı işte kendi antenini orada takarız :smiley:

sıra geldi yan kaya kaydırıcılara :smiley:

Egzozcu ali ustam hem aracın egzozunu 61 lik boru ile manifold cıkışından itibaren kalınlaştırdı hem susturucumu yeniledi bide üzerine ik adet kaya kaydırıcı yaptı... kendisine tekrar buradan teşekkür ederim

20150220_113416.jpg

20150220_113406.jpg

bu arada kaya kaydırıcıya hı-jack vurduğumda aracı kaldırabiliyorum ne boruda nede aracın herhangi bir yerinde deformasyon olmuyor :smiley:

sıra geldi jerycanlere :smiley: jerycanler konusunda desteğini esirgemeyen Emre Dönmez ( mrdnmz ) arkadaşıma da tekrar buradan teşekkür ederim

araçta toplam 4 adet sağlı sollu port bagaj üzerinde arka kısma monteli durmakta :smiley:

20150220_113515.jpg

plaka aydınlatmasıda olsun dedik araştırdık sonunda iveco kamyonetlerin plaka aydınlatmalarının bire bir uyduğunu gördük üstelik 7.5 TL lambası dahil :smiley:

20150220_113351.jpg

sıra geldi winç bağlamaya :smiley:

durum şu winç 24 volt T-MAX 15000 Lb lik devasa bir vinç ancak araç 12 volt

1 Senaryo= araca 24 voltluk bir adet sadece vinc akusünü besleyecek şarj dinamosu ilave edilir bundan gelen ceryan 24 voltluk aküye iletilir aküden direk wince güç verilir bu birinci senaryomuz

maliyet 24 volt luk bir şarj dinamosu ( 250 ) + 12 v iki akü seri halde 24 v yapılacak ( 250 ) + ana ceryan kablosu 3 mt siyah 3 mt kırmızı toplam 6 mt 60 TL. genel toplam 560 - 600 TL

2 senaryo = wince 12 v için yeniden bobin sardırmak böylece arac üzerinde bir değişiklik yapmadan olan sistem üzerinden 12 v kullanmak

3 senaryo vinci satıp 12 v vinç almak :smiley:

fotoğrafta vincin halatı üzerinde değil vincin toplam ağırğı 70 kg :smiley: kargodan geldiğinde kapının önünde kurt ağazını ve halatını söküp eve o şekilde çıkarttım :smiley:
araca bağladığımda ise vince daha elektrik vermediğimden halat bagajda fotolandı :smiley:

20150220_113457.jpg

ön delici sisler araç üzerinde aslında iki tane sarı sis vardı ancak vinc değişikliği sırasında o sarı delicileri söktüm( ( dursun ) limankalesi arkadasıma yollayacağım hoş neredeyse bir ay olacak beni mazur görsün artık :smiley: ) yerine siyah iki sis taktım

20150220_113452.jpg

mrdnmz' Alıntı:
Sat bence kompresörlü modellerden alalım. Nereye gideceğimi belli değil.

emre aslında doğru diyorsun da bu wincin gücü de çok iyi kullanasım vardı bunu ama komprasörlü model den de bahsedince adamın ense kılları bir dikenlenmiyor değil :smiley:

hoş bu winci çalıştırırsam sendeki ni de alıp arkaya yapasım var aslında şöyle bir tamponla

arka tampon.jpg

20140618_115223.jpg

4.senaryo 12 den 24 volt a çeviren inverter olabilir fakat maliyet ....watt ile ilintili ve oda vinçin elektrik motorunun gücüyle...watt

senin anlayacağın hayaller paris gerçek kobani :smiley:

ozo' Alıntı:
4.senaryo 12 den 24 volt a çeviren inverter olabilir fakat maliyet ....watt ile ilintili ve oda vinçin elektrik motorunun gücüyle...watt

ben araştırdım fakat 12 den 24 de çeviren bir modül bulamadım
24 ten 12 var
12 den 220 var
12 den 110 var
24 ten 220 var
24 ten 110 var
ama 12 den 24 bulamadım

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,035
Kayıtlı Üye Sayımız
166,781
Kaydolan Son Üyemiz
GS adv

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR