Toplam Enerji İhtiyacı Hakkında Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan surveyteacher Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 55
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,322
Teşekkürler bilgilendirme için. Eğer bir mahsuru yoksa, en azından kabaca, sistemin yaklaşık maliyetini de yazma şansınız var mı acaba?
Akü tanesi 1000₺, invertor 1050₺, panellerin tanedi 575₺, regülatör AliExpress ten 10$. Marin kablo,silikon vs 300₺

Ben size guc/sarj hesabiyla ilgili bir formul yazmak istiyorum bu formulu kullanarak butun gelir ve gider hesabinizi yapabilirsiniz.

V=volt
A=amper
W= guc/enerji
W=V*A
Yani gunes panelinin sarj miktari (current) 7 amp/saat ise ve 12 voltluk bir panel ise saate teorik olarak 12* 7= 84 watt lik guc akuye depolarsin gercekte ise tesisat uzunlugu, kalinligi, ek sayisi vs ye bagli olaral % 10-15 daha az olur.
Akulere gelince mesela elinde 12v, 150 amp/saat aku olsun bu akunun tam dolu olarak depolayabildigi tum enerji 12v*150 amp= 1800 watt tir.
Hesap yaparken her zaman kullandigin cihazin watt degerlerini dikkate alarak depolayabildigin enerji miktariyle karsilastirilmasi dogru yontem olur.

Inverter hesabinda toplamda kullanacagin guc'ten inverterin gucunun % 25 daha buyuk olmasini oneririm.

Umarin faydali olmustur.

12 volt soket kullanarak 12 yi 220ye çeviren bir priz kullanılamaz mı?
.
Neden notebook kullanırken 12 VDC -> 220 VAC -> 19 VDC çevirileri için inverterli çözüm düşünüyorsunuz ki ?

Daha basit, daha ucuz ve sonuçta daha da az tüketimi olan 12 VDC ->19 VDC olarak yine soket girişli DC-DC çeviriciler var.

Zaten inverter ~1/4 kayıp demek !

Son düzenleme:

Şu aleti satan bir yer var mı acaba? Bakındım ama göremedim

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Teşekkür ederim. Ne aramam gerektiğini anladım.

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi