Toyota Hilux SR 5i Tanıyor musunuz ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hilüxcü osi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,510

hilüxcü osi

BİR ZALİMDEN ALİM, BİR ALİMDEN DE ZALİM DOĞAR...
Yer
mersin
merhabalar.sizlerin arasında olmak çok güzel.sizinle toyotanın geçen yıl (2008de) farkettiğim bi modelini paylaşmak istiyorum.modelimiz toyota hilüx sr 5.aracı dayıma aldık.araç toyotanın sınırlı sayıda ürettiği ve türkiyeye de sadece 3 adet verdigi sr 5 modeli.ben bu aracı gördügümde inanamadım.araçta o kadar özellik varki saymakla bitmez.şuan çıkan 2010 model toyota hilüxten çok daha fazlası var.başlıca özellikleri; çift hava yastıgı,abs,klima,sanruf,4cam ot,hidrolik dreksiyon,merkezi kilit,orjinal ön ve arka sis farları,orjinal teyp,ön kol dayama,ön ve arka mikalaj tampon,kapı kolları ve aynalar mikalaj,orjinal çelik jant,orjinal kuşak,renk metalik siyah,önler orjinalden helozon,arkalar makas,12 voltluk çift çakmaklık çıkışı,orjinalden arka ağırlık,kadife oturak kılıfı,koltuk ısıtma ve daha neler neler...aracın şanzumanı süper kullanışlı.şanzumandan hem 4x2 hem 4x4 hem 4x2 agıra hem 4x4 agıra hem sadece 4x2 ye hem 4x4 te iken tekerlekleri birbirine baglama inanın çok kullanışlı.araç 90 beygir 2400 motor dizel.tdı turbo dize motor.araç şuan 220 bin kmde servise gösterdik daha motor yarı deyil dediler.inanın böyle bi araba olamaz.ben inanamadım gördüğümde sizde görseniz bana hak verirdiniz...

Etiketler
Ynt: Toyota Hilux SR 5i Tanıyor musunuz ?

bu arada bu araç 1999 model ve çift kabin hilüx...

bu arabayı kimsenin tanımıyor bilmiyor olmasına hiç şaşırmadım.araştırmalarıma göre bu arabadan dünyada bile sayılıymışşş.ama şunu belirtmek isterim gördügünüzde hayran kalacagınız bi araba.en kısa zamanda resimlerini ekliyecem...

benim aracım olsa inanın getirirdim.şimdi bu geziye olmasada diyerine muhakkak getirirdim ama araç dayımın.ama diyorum ya mutlaka görmeniz gereken bi hilüx

birebir olmasada resimlerle size anlatmaya çalışacagım daha doğrusu tanıtmaya...

osman selam.

sr5 donanım kodudur.toyota bunu genelde amerikaya ve avustralyaya üretilen 4runner,hilux ve tacoma modellerinde kullanır.
ülkemizde pek görülmez.
aşağıdaki tabloda sr5 standart donanımını anlatır.

Picture 1.jpg

bizim yeni kasa hiluxların 4x4 adventure modeli (piyasada kullandıklarımız) avustralyanın sr5 leri ile aynı donanıma sahip.. jantlar, dodikler, vs..

kesinlikle ortadaki beyaz olanın aynısı ve rengi siyah.ayrıca kuşaklı.ama dediğiniz gibi şuan 2010 model 4x4 toyotada olmaya özellikler var.mesala ısıtmalı koltuk sanruff arka sis farı orjinal arka ağırlık.aracın her ayrıntısı mikaljlı.resimler gelecek ama biraz fazla işim var şuaralar bide araç biraz uzağımda ekliyecem ama inşşş

Galiba benim araç ta sr5 86 model
ruhsattan özelliklerini girdiğimde 1986 TOYOTA HILUX (RN66L-MSCEK) SR5 CND XTR T1 ST 22REC EFI MTM 5F CBU HLF W kodu çıkıyor.
tek kabin benzinli klimalı falan . daha tam olarak inceleme fırsatım olmadı aracı yaklaşık 4 aydır kaportada:smiley:

evet araç enjektörlü 2.4 REC ama diğerinin ne demek olduğunu henüz bulamadım.

Bahsettiğiniz SR5 aracınız LN146 Hilux.Toyotasa 98-00 yılları arasında 4x4 hilux karasızlığında kaldığında getirdiği araçlardır.Bu araçlardan çevre ve orman bakanlığında mevcuttur McPherson olması konforu arkaların makas olması yük avantajı sağlamaktadır.Disfransiyelleri standart 41:9 (4:33) olup LSD'dir.SR5 çağlar beyin söylediği gibi donanım sınıfını temsil eder STD,SR,SR5,DLX donanımlı modelleri mevcuttur.
Ufukali beyin RN66 22R motorlu Hilux'ı Ortadoğu specli SR5 donanımlıdır 5F şanzıman olması avantajlı.
LN146 çok sağlam bir araçtır kendini kanıtlamış 2L motora sahip olması,LSD olması ve konfor özelikleri bakımından zengin bir araç,ancak günümüz teknolojisini kullanan KUN25 araçlarla mukayese edilmesi yanlıştır,Common-Rail teknolojili 2.5Lt.(3.0Lt mevcut) motor ve binek araç konforundaki Hilux ile LN146 karşılaştırılmamalıdır.Ama sonuçta iki araçda Toyota olunca söylenecek fazla bi söz yok,güle güle kullanın.

suat hocam yan nesil 2.5 hiluxların dif oranı nedir? 33" ler ile oranları degistirmeden basedebilir mi?

omergin' Alıntı:
suat hocam yan nesil 2.5 hiluxların dif oranı nedir? 33" ler ile oranları degistirmeden basedebilir mi?

KUN25 2.5 D4D'nin 43:11(3.909) ve LSD difransiyelleri mevcut ayrıca 4x2 olanlarında 41:10(4.100) LSD difransiyel ve normal difransiyel olanları mevcut.Özellikle KUN26 3.0 D4D olan modeldeki 43:12(3.583) LSD difransiyele sahip olan aracın 33'' lastikler ile gayet iyi başedebileceğini düşünüyorum.Ancak KUN25 2.5 D4D için biraz ağır gelebilir 33'' lastikler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,831
Kayıtlı Üye Sayımız
166,936
Kaydolan Son Üyemiz
Mehmetfv263

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR