Toyota Hilux Yükseltme (2008 Mod)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan omergin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 165
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 59,527
Ynt: Toyota Hilux Yükseltme (2008 Mod)

onur bey sizin jantı genisligi ne kadar?

Etiketler

Öndeki araçta 305/70/16, arkadaki araçta 285/75/16 var. Her ikisinin de lastik yüksekliği (çapı) 84cm.

oh iyimiş fiyatlar... krizden dolayı baya düştü fiyatlar ama bana yetişir mi bilmiyorum. olmadı nankang falan alıcaz ;D

ersun bey gumus toyotada orjinal vinç mi var?

hilux için benim en çok begendigim ebat 265-75-16 ama açıkçası jantları degistirmek hiç isime gelmiyor..
mecbur 31-10.5-15 alacagım sanırım, buda simdiki lastikten 2" daha buyuk olacak..

sonunda ersun beyin dedigi gibi 2"e yakın suspansiyondan, 1" de lastikten yukselecek..

evet özeti bu aslında. araç yüklü ağırlığına göre yay seçerseniz 2-3cm arabanın duruşu da farkeder. Örneğin benim aracaım çok ağır. 115kg takım ve teçhizat var bagajda. Yedek depo 167Lt. Doldurunca 150 kg civarnda yapar. Stepne taşıyıcı roof rack'in arkaya basan kısmı falan filan toplayınca +400 Kg yapıyor. (Hesapları hep seyir ağırlığı olarak yapıyorum) Yayı +400 Kg değilde standart alırsanız yay 3-4cm çöküyor. +200 alırsanız 1-2cm çöküyor. Makas için bu değer nasıl düzeltilir bilmiyorum ama hesabı iyi yapmak lazım.

ersun bey +400 luk yay araç dolu degilken çok sert oluyor mu?
benim one dusundugum yayda sert olan modeli (vinç, bullbar, çift aku için), fakat benim araçta simdilik bullbar olmayacak bu durumda konfordan çok fedakarlık etmemiz gerekir mi?

omergin' Alıntı:
onur bey sizin jantı genisligi ne kadar?

7"..
benim sanırım bir 16 " jant aramam lazım artık . ya da çok sıradışı bir amerikan ölçüsü bulmalıyım jantlarımı seviyorum ;D

7" janta 10.5" den, 265mm den daha genis lastik takmamalısınız..

7" janta en fazla 265/75/16 takın. 285 doğru olmaz.

Benim aracımda yakıt hariç diğer yükler sabit. En sert halinde bile 80 kasa rahatsız etmez. Hatta ben süspansiyonu 120psi basınçta kullanıyorum (yarış ayarları). Normalde asfalt 40 psi, offroad 80 psi, yarış max.120 psi dır.
Hilux için zaten arkada böyle bir seçeneğiniz yok. Önce tampon ve vinç kullanacaksanız +110 Kg olan yaylar uygun olur. Bu tabii hangi vinci aldığınıza da bağlı.

hiluxda iki yay seçenegi var on için,
ilki 35-70 kg
digeri +70kg
sanırım 2. seçecegim..

arka için ise tıpkı yaylar gibi, degisik makas seçenekleri var omenin..
eger yeni yay almaya karar verirsem orada da ya medium yada +400 makas olacak, hayırlısı bakalım..

ön için +70kg güzel bir seçenek. Eğer 170lt civarında ikinci bir yakıt deponuz yoksa.+400 Kg çok fazla gelir. Arkayı standart makas bırakın yumuşak kalsın. Ya da satıcıdan öneri isteyin.

Ersun bey 15 " benim jantlar.
bu durumda sanırım jantları değiştireceğim bigfoot uygulaması için.

Ben bugün sizin için Almanya'ya yazdım. Hilux süspansiyon alternatiflerini sordum. Ben şirkete bir tane sizin aracın eşinden aldım 2006 yılında. Jantları 16". Sizin aracınızın model yılı kaç?

bana soruyorsanız 2009 model aracım. 16" standart olan hilux da var , adventure in bir alt modeli. benim orjinal jantlar 14" idi