Toyota Hilux Yükseltme (2008 Mod)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan omergin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 165
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 59,718

Etiketler
Ynt: Toyota Hilux Yükseltme (2008 Mod)

bfg at veya cooper st dusunuyorum, kayseride yasadıgımdan kar performansıda onemli benim için..

1) kontağı açın, motoru çalıştırmayın ( burada sadece 1 kademe atlatıyoruz anahtara). ayağınız fren de olmasın. km gostergesini resetleme cubuguna tekrar ODO yu gösterene kadar basın ardından kontağı kapatın ve 2 3 saniye bekleyin.

2) kemerin takılı olmadığından emin olun.

3) kontağı tekrar açın, motoru çalıştırmayın ve ayağınız frende olmasın. bu sefer 2 kademe çevirin, göstergelerin oradaki sembollerin ışıkları yanana kadar. ardından km saatinin reset çubuğuna basın ve basılı tutun, 12 saniye basılı tutun.

4) 12 saniye sonra parmağınızı çubuktan çekmeden kemeri takın, kemeri taktığınız zaman "xxxx ks" gösteren km göstergesi "b-on" olacaktır, b-on kemer alarmının açık olduğunu gösteriyor bize, b-on yazısını görür görmez parmağımızı çubuktan çekip tekrar basıyoruz ve b-off oluyor. bu da alarmın kapandığını gösteriyor bize. ardından kontağı tamamen kapatıp, kemeri sökünüz.

umarım işe yarar :smiley:

Bu aracada bir bakın belki firkir verir.

[attachment=1]

CalOffroad%20hilux%20012.jpg

yükseltme kiti takan hilux varmı aranızda şu anda yoksa herkez araştırma içindemi ?

Süspansiyon için kesinlike OME tercih edin. 2" yükseltme genel olarak yeterlidir. 3" yükseltirseniz asfalt üzerindeki yol hakimiyeti azalır ama arazide "ground clearance" artar. Ağır araçlarda 2" daha stabildir. Bu ürünleri Almanya ya da Fransa'dan alırsanız ithalatı daha kolay olur. Araç yükselince makasın görevini yapabilmesi için linkini verdiğiniz parçanın kullanılması gerekmektedir. Aslında aynı şekilde ön içinde caster düzeltme kitleri varsa kullanmakta fayda var. www.taubenreuther.de sitesine bir göz atın derim. Lastik olarak 285/75/16 boyutlarını öneririm. M/T lastik istiyorsanız Goodyear Wrangler M/T (aman yağmurda dikkat!) - A/T Lastik istiyorsanız BF Goodrich All Terrain öneririm.

ersuncum, benim almanyadan getirmem daha kolay olcak galba, tavsiye edeceğin birkaç site varmı?benim arac kzj 70 hocam

Heytem, Almanya Taubenreuther beni bayi yaptı...%20 indirim yapıyorlar artık. Yapalım listeyi fiyatlandırsınlar. Sen bana neler istediğini ve aracın şasi kodları ver hemen hallederiz.

hilux için ome suspansiyonların fiyatı tarotoda daha uygundu..
yalnız hiluxda ome kit 40mm lik bir yukseltme saglıyor..

ersun bey, ome setlerin içinde caster duzeltme kiti yok.. bunun nedeni 1.5" lik bir yukseltmede ihtiyaç duyulmaması mı?
birde direksiyon amortisoru var mi bizim araçlarda?

Tar Oto getiriyorsa daha iyi. Amortisör ithal ederken TSE birini keseceğim diye tutturuyor bazen :smiley:

evet tarkan bey bayiligini almıs arb ve omenin..

bir sorum daha olacak, ben yukseltme yaparken onde ome 884 yay ve ome n167s amortisor dusnuyorum.. arkada ise n169 amortisor kullanacagım fakat makas konusnda ne yapacagıma dair pek bir fikrim yok..

ya yeni makas alacagım, ya mevcut makasa shackles kullanacagım.. ne dersiniz?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,096
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR