Toyota Hilux Yükseltme (2008 Mod)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan omergin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 165
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 59,669
Ynt: Toyota Hilux Yükseltme (2008 Mod)

biraz alakasız olacak ama sormak istedigim birsey var;
4x4 modunda keskin donuslerde aracın bu kadar kasılmasının nedeni nedir?

Etiketler

kasılma derken ??
pick up ların genel bi kasılma durumu var virajlarda zaten :smiley:
pickuplar otomobil konforuna ulaştığı için onlara araba olarak bakıyoruz ama bana kalırsa otomobilden çok farklı kullanım gerektiriyor. ne de olsa kamyonet.
onu mu soruyorsunuz bilmem.

omergin' Alıntı:
biraz alakasız olacak ama sormak istedigim birsey var;
4x4 modunda keskin donuslerde aracın bu kadar kasılmasının nedeni nedir?
bahsettiğiniz durum normal çünkü araçta orta diferansiyel yok ve direk bağlanıyor bu nedenle keskin dönüşlerde ön ve arka tekerlekler aynı tur sayısında dönmek istiyorlar kasılmada bundan oluyor yani gerekmedikçe 4 çeker kullanılmamalı bizim araçlar sadece kaygan ve yumuşak zeminde kullanılabilir yoksa yıpranma artar

pikaplar konusunda istisna mitsubishi L200 ler istenirse sürekli 4*4 olarak kullanılabiliyor

kırmızı hiluxun lastik ebatını biliyormusunuz, birde jant ebatı ile markasını?
2.5 d4d 120 hp hilux ile 32" lastik sorun olur mu sizce?

265/75/16 dusunuyorum eger istedigim gibi bir jant bulabilirsem..

33 " lastikler
16" da jantları
bence 16 jant a hiç gerek yok. 15 jant en ideali. jant yerine yanağı biraz daha geniş tutun bence ?? ayrıca orjinal jantlarına da çok yazık olur. şahane jantlar bence.

omergin' Alıntı:
kırmızı hiluxun lastik ebatını biliyormusunuz, birde jant ebatı ile markasını?
2.5 d4d 120 hp hilux ile 32" lastik sorun olur mu sizce?

265/75/16 dusunuyorum eger istedigim gibi bir jant bulabilirsem..

4x4 lerde abs olduğu için ayarı bozuluyor diye biliyorum . lastik için abs gözden çıkarılmaz bence. ama tam bir bilgim yok abs konusunda.

mevcut jantlar gerçekten guzel ama genislikleri 7" oldugu için 10.5" den daha genis lastikler sıgmıyor..
15" lastiklerde ise tabanı 10.5" olan en buyuk lastik 31-10.5-15 bende 31" den biraz daha buyuk birsey istiyordum..

hayırlısı bakalım, vinç ve yukseltmeyi halletmem lazım once..

omergin' Alıntı:
mevcut jantlar gerçekten guzel ama genislikleri 7" oldugu için 10.5" den daha genis lastikler sıgmıyor..
15" lastiklerde ise tabanı 10.5" olan en buyuk lastik 31-10.5-15 bende 31" den biraz daha buyuk birsey istiyordum..

hayırlısı bakalım, vinç ve yukseltmeyi halletmem lazım once..
ankarada toyota akota da 450 liraya kampanyalı jant setleri var 15 ve 16" olmak üzere iki çeşit sanırım, imkanınız varsa bir bakın derim gayet güzeldi jantlar. alternatif yükseltme yolları bulursanız lütfen bana da bildirin buradan.
bu arada hilux için "lift kit" seti satan bir kişi bulmuşturm. avustralyada.
3-4" için 1400 avustralya doları + shipping karşılığında yollayabileceklerini söylediler. ama kim nasıl uygulayabilir burada bilmiyorum. http://www.caloffroad.com.au/ da adresleri belki işinize yarar.

HILUX SAHİPLERİNE 2 ÖNEMLİ WEB SİTESİ
www.adonistechnology.com
http://www.artechnology-ruggeri.com/

onur bey ben yukseltme isine karar verdim gibi ama sizin için yeterli olur mu bilmiyorum, 4 cm lik bir yukseltme oluyor..

onlere oldmanemu 884 yay ve n167s strut
arkaya n 169 amortisor, makas konusunda kararsızım ya mevcut makasları kupeleri uzatarak kullanacagım yada oldmanemu cs044r makas alacagım..

omergin' Alıntı:
onur bey ben yukseltme isine karar verdim gibi ama sizin için yeterli olur mu bilmiyorum, 4 cm lik bir yukseltme oluyor..

onlere oldmanemu 884 yay ve n167s strut
arkaya n 169 amortisor, makas konusunda kararsızım ya mevcut makasları kupeleri uzatarak kullanacagım yada oldmanemu cs044r makas alacagım..
küpe uzatmak ilk olarak başvurulan yöntem heryerde..
4 cm benim için çok az. zaten sizin araçtan 10 cm kadar alçaktayım :smiley:
fiyatları nedir peki ?

yaklasık 1000 aud, hersey dahil.. ithalatçısının verdigi fiyat, gumruk vs. sıkıntısı yok..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,096
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR