Toyota Land Cruiser 80 için Redüksiyon

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan OffRoader-EB Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,168

OffRoader-EB

Önünüzde seçenek varsa, az kullanılan yoldan gidin
Yer
İstanbul
Toyota Land Cruiser 80 e redüksiyon uygulaması yapan ya da bu konuyu araştırmış olan var mı?

Etiketler
Ynt: Toyota Land Cruiser 80 için Redüksiyon

Üstad, inan konu hakkında hiç bir fikrim yoktu
ama senin sayende aşağıda ki linkteki bilgileri
edindim, muhtemelen siz bunları biliyorsunuzdur
ama belki forumdan faydalanırsınız diye linki
vermek istedim...

Selamlar... ;)

http://www.otomotivci.net/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=699

Mücahit. Redüksiyon Ana Şanzuman ile Yavru Şanzuman arasına takılan bir adaptör. İki şanzuman arasındaki oranları değiştiriyor. Bunların eski tipleri 3. bir vites kolu gibi 2-3 kademe ile değiştiriyor. Klune-V ise tekne gaz kolu gibi. Sonsuz değişken oran sunuyor ancak montajı çok zahmetli. Aracı neredeyse baştan soymak lazım.

Anladigim kadariyla hizi dusurup torku yuksetmenın pesindesiniz dogrumudur?

Bir anlamda doğru. Ama aracın standart kullanımını etkilemiyor. Ama çapı 1m'lik kayalar üzerinde çok dik çıkışlarda hiçbir aracın standart torku yetmiyor. Bu tip durumlarda karınca vites de denilen iş makinelerinde olan bir parça bu.
Mesela 1km/h sabit hızla tırmanabilme özelliği gibi. Çok extrem durumlarda kullanılacak bir ünite. Belki hayatınız boyunca 10 kez bile kullanmazsınız :smiley:

Klune-V sitesini inceleyebilirsiniz :
http://www.klunev.com

peki bu tork artışı akslarınızda yada başka noktalarda aşırı zorlanmaya burulmalara neden omayacakmı ?

aslında olmuyor. nasıl ana şanzuman ve yavru şanzuman varsa bunu da üçüncü bir şanzuman olarak düşünebilirsiniz

ersun bey sanırım fotograftaki gibi bir uniteyi tarif ediyorsunuz.. hiluxdaki uygulama merlin rockcrawler 4.7 oranlı..

mmaaxxP1000685 (Small).jpg

ersun bey merhaba,
bu konuda discovery-v8 nicli yavuz da birseyler biliyordur sanirim
linkteki site acilmiyor fakat,ekteki linkte bayagi detay vermisler
http://www.offroadexchange.com/klune_v.htm
fiyati hakkinda bilginiz varmi acaba

Beyler bu iki sene öncenin konusu aslinda ben kariştirirken hortlattim. Ersun abi arabayi baştan aşagi degiştirdi belki bunuda eklemiştir.

RedlinE' Alıntı:
Ersun abi aracin yeni hayatinda bu sisteme yer var mi?
ne yazık ki yok... 80 kasaya monte etmek istersek sağ ön koltuğu kaldırmak gerekiyor...

omergin' Alıntı:
ersun bey sanırım fotograftaki gibi bir uniteyi tarif ediyorsunuz.. hiluxdaki uygulama merlin rockcrawler 4.7 oranlı..
evet. Bu gördüğünüz model tek oranlı. Yani bir nevi 2. arazi vitesi. Benim linkini verdiğim sitedeki ise değişken oranlı... Bir başka deyişle 1. vites oranını 1:200'e çıkarabiliyorsunuz :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,832
Kayıtlı Üye Sayımız
166,936
Kaydolan Son Üyemiz
TEMU Promo Code

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.