Toyota Land Crusier sizce bu araç başka teknik sorun çıkartırmı ??

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan daisuki Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 61
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,127

Etiketler

Ynt: Toyota Land Crusier sizce bu araç başka teknik sorun çıkartırmı ??

Serkan Bey teşekkürler, haftasonu giremedim siteye.
Doktor beyle aracına bakma vesilesiyle tanıştık, çok şeker bir insan.

daisuki' Alıntı:
Burak bey unuttum söylemeyi sizin araçın da maşallah ı var güle güle kazasız belasız kullanmak nasip olur inşallah.Araçınız gerçekten çok temiz diri ve güzel duruyor...

İşlerimin yoğunluğundan dolayı siteye giremedim bu güne kadar. Cumartesi günü yeşil Land Cruiser i bakmaya gidecektim ama doktor beyin şöförünün azizliğine uğradım nasip dün akşammış.Eşimle beraber dün iş çıkışı aracı bakmaya gittik şansıma bir başka müşteri daha vardı.Oda doktor :smiley:aracı bakmaya gelmiş.Neyse önce doktor bey baktı sonrada ben baktım eşimle araç gerçekten siyah olan Land Cruiser e nazaran daha temiz ve güzel geldi bana.İç olarak gayet güzel ve temiz kullanmış doktor bey (İlanlarda boşuna demiyorlarmış doktordan temiz ikinci el :D :D ) . Şuan düşünüyorumda araç kimin olaçak ???bilmiyorum...

Hayırlısı olsun.

daisuki' Alıntı:
İşlerimin yoğunluğundan dolayı siteye giremedim bu güne kadar. Cumartesi günü yeşil Land Cruiser i bakmaya gidecektim ama doktor beyin şöförünün azizliğine uğradım nasip dün akşammış.Eşimle beraber dün iş çıkışı aracı bakmaya gittik şansıma bir başka müşteri daha vardı.Oda doktor :smiley:aracı bakmaya gelmiş.Neyse önce doktor bey baktı sonrada ben baktım eşimle araç gerçekten siyah olan Land Cruiser e nazaran daha temiz ve güzel geldi bana.İç olarak gayet güzel ve temiz kullanmış doktor bey (İlanlarda boşuna demiyorlarmış doktordan temiz ikinci el :D :D ) . Şuan düşünüyorumda araç kimin olaçak ???bilmiyorum...

Bakkan' Alıntı:
Hayırlısı olsun.
Saolun Burak bey ilginize teşekkür ederim gerçekten.Aracı yakından sizde görmüşsünüz sizce nasıl kaçırılmaması gereken bir araçmı yoksa acele etmeyip zamana bırakıp yada diğer füme renkli olan Bursa daki aracımı ( 225000 km ??? ) düşünmeliyim.??

olasiliksiz' Alıntı:
4x4 kamyonetleri de düşünün jipe kıyasla daha uygun fiyata daha yeni bir model alınabiliyor.

Merhaba Burak bey nasılsınız Uzun zamandır siteye giremedim işlerimin yoğunluğundan dolayı.Araç konusunda hala arayış içindeyim Land Crusier hala ilk tercihim .4x4 kamyonet olarak hangilerini tavsiye edersiniz bilgi verirseniz sevinirim...

Merhaba Burak bey nasılsınız Uzun zamandır siteye giremedim işlerimin yoğunluğundan dolayı.Araç konusunda hala arayış içindeyim Land Crusier hala ilk tercihim .4x4 kamyonet olarak hangilerini tavsiye edersiniz bilgi verirseniz sevinirim...

Merhaba,
kamyonetler hakkında pek bilgim yok ama çevremde kullananlar var.
Mesela Toyota Hilux olabilir, Nissan Navara olabilir. Bence kamyonettense bir jip almanızı tavsiye eedrim. Birde kullanma amacınız ve nasıl kullanacağınız çok önemli. Çünkü buna göre ayrımlar oluyor.
Arazi performansı, konfor,uzun yol, ağır offroad, araca yapılması düşünülenler (bazı araçlar için modifikasyon çok kısıtlı ve zor olabilir ) gibi....

daisuki' Alıntı:

Bakkan' Alıntı:
Merhaba,
kamyonetler hakkında pek bilgim yok ama çevremde kullananlar var.
Mesela Toyota Hilux olabilir, Nissan Navara olabilir. Bence kamyonettense bir jip almanızı tavsiye eedrim. Birde kullanma amacınız ve nasıl kullanacağınız çok önemli. Çünkü buna göre ayrımlar oluyor.
Arazi performansı, konfor,uzun yol, ağır offroad, araca yapılması düşünülenler (bazı araçlar için modifikasyon çok kısıtlı ve zor olabilir ) gibi....
Kullanma amacım çoğunlukla işten eve gidiş geliş İstanbul daki yakınlarımı ziyaret ,gidilebilirse kışın dağ yollarında kar gezisi + senede 1 veya 2 defa gidebilirsem memleket ziyareti.Bunun dışında ağır off road gibi maceraya pek girmem ama yayla yolları ve evet burası iyimiş diye düşündüğüm kendi çapımdaki küçük off road olabilir :smiley:Kamyoneti sorma amacım dizel +otomatik vites olması şuan kafamı karıştırdı vergi avantajıda var tabii şehir içinde sadece bu söylediklerim için uygun bir araçmı ? Binek dizel araç belki en makul olanı ama küçük araç kesinlikle düşünmüyorum binek araç yerine dizel bir münübüs almak daha mantıklı geliyor :smiley:fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim ....

Amaç hafif "offroad" sa (ki gezmek için gidilen yerlerdeki bozuk yollarda dolaşmaya off road denmez aslında) daha "hafif" (tabiri caizse...) 4x4 araçlara bakmakta fayda var. Toyota rav4, honda crv, subaru forester vs. Asfalt üzerinde iken daha güvende olursunuz, çünkü bu tür araçların üzerinde normal araba aksları var bu sebeple yol tutuşları daha iyi. Aynı sebepten dolayı da arazide fazla zorlamaya gelmezler.

Bu durumda size hafif diye tabir edilenlerden standart bir 4x4 araç yeterli olacaktır. Bunlardan hangisi derseniz, hoşunuza gideni derim. :smiley:

daisuki' Alıntı:
Kullanma amacım çoğunlukla işten eve gidiş geliş İstanbul daki yakınlarımı ziyaret ,gidilebilirse kışın dağ yollarında kar gezisi + senede 1 veya 2 defa gidebilirsem memleket ziyareti.Bunun dışında ağır off road gibi maceraya pek girmem ama yayla yolları ve evet burası iyimiş diye düşündüğüm kendi çapımdaki küçük off road olabilir :smiley:Kamyoneti sorma amacım dizel +otomatik vites olması şuan kafamı karıştırdı vergi avantajıda var tabii şehir içinde sadece bu söylediklerim için uygun bir araçmı ? Binek dizel araç belki en makul olanı ama küçük araç kesinlikle düşünmüyorum binek araç yerine dizel bir münübüs almak daha mantıklı geliyor :smiley:fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim ....

olasiliksiz' Alıntı:
Amaç hafif "offroad" sa (ki gezmek için gidilen yerlerdeki bozuk yollarda dolaşmaya off road denmez aslında) daha "hafif" (tabiri caizse...) 4x4 araçlara bakmakta fayda var. Toyota rav4, honda crv, subaru forester vs. Asfalt üzerinde iken daha güvende olursunuz, çünkü bu tür araçların üzerinde normal araba aksları var bu sebeple yol tutuşları daha iyi. Aynı sebepten dolayı da arazide fazla zorlamaya gelmezler.
daisuki' Alıntı:
olasiliksiz bey isminizi bilmediğim için bu şekilde yazmak zorunda kaldım kusura bakmayın.Benim belirtdiğim kullanım amacım için tavsiye etdiğiniz araçlar hepsine baktım .Araştırmalarım devam ediyorda sadece yazdıklarım için Land Cruiser sevdası biraz abartımı olur ?Ben araçın büyük olmasının daha konforlu olduğunu düşünüyorum Land Cruiser ilk tercihim herzaman + Nissan Partfinder 2000 model olanı görünüş olarak en beğendiğim araç.Bu ikisi arasında gidip geliyorum :smiley: Birde geçen gün şöyle bişi aklıma geldi biraz deli olmak lazım herhalde sadece ( sesli düşünüyorum :D :D ) 4x4 kamyonet alıp dizel otomatik arka kasayı kupa ile birleştirmek gibi bir düşünce doğdu ne kadar akıllıca bende bilmiyorum sadece düşünceden ibaret şimdilik yada yeni proje mi desem ?? Olabilir mi sizce de ne derseniz ?? Mümkün müdür ?Olma ihtimali varmıdır ?

Bu resimdeki gibi bir aracı kupayı birleştirip çakma bir jip yapmak mesela :D :D

mitsubishi.jpg

olasiliksiz bey isminizi bilmediğim için bu şekilde yazmak zorunda kaldım kusura bakmayın.Benim belirtdiğim kullanım amacım için tavsiye etdiğiniz araçlar hepsine baktım .Araştırmalarım devam ediyorda sadece yazdıklarım için Land Cruiser sevdası biraz abartımı olur ?Ben araçın büyük olmasının daha konforlu olduğunu düşünüyorum Land Cruiser ilk tercihim herzaman + Nissan Partfinder 2000 model olanı görünüş olarak en beğendiğim araç.Bu ikisi arasında gidip geliyorum Smiley Birde geçen gün şöyle bişi aklıma geldi biraz deli olmak lazım herhalde sadece ( sesli düşünüyorum Cheesy Cheesy ) 4x4 kamyonet alıp dizel otomatik arka kasayı kupa ile birleştirmek gibi bir düşünce doğdu ne kadar akıllıca bende bilmiyorum sadece düşünceden ibaret şimdilik yada yeni proje mi desem ?? Olabilir mi sizce de ne derseniz ?? Mümkün müdür ?Olma ihtimali varmıdır ?

Bence ağır topları gerekmedikçe kullanmamak lazım yoksa kaş göz yarabilirler ;) ...
Ama LC güzel araç:smiley: Bence aks ve süspansiyon sistemleri konusunda biraz araştırma yapın mc pherson (arabalarda ve hafif kamyonetlerin ön akslarında kullanılıyor), helezonlu sabit aks (ciddi arazi araçlarında kullanılır), yaprak yay (kamyonet türünden yük taşyan araçlarda kullanılır). LC'de hangisi var öğrenin asfaltta jip kullanarak ne kadar risk aldığınızı büyük ölçüde bu belirliyor gerisi çok ta önemli değil, bir de ön tekerlekler ile arka tekerlekler arası mesafe kısaldıkça yol tutuş zayıflar diye biliyorum. Helezonlu sabit aks + kısa kasa + 4x4 modu kapatılınca arkadan itişe dönen çekiş sistemi özellikle tehlikeli olabilen bir kombinasyon. Arazide ise en iyisi budur, o ayrı konu.

Bu arada şehirlerde dolaşan jiplerin çoğunda mc pherson var, yani jip değiller aslında.

İmkan varsa şahsi fikrim tabiki LC. ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,067
Kayıtlı Üye Sayımız
166,815
Kaydolan Son Üyemiz
muzi_ko

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR