KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Senin aracın kendisi başlıbaşına dikkat çektiği için detaylara çok bakamadım
Sen muhtemlen memnunsundur. O kadar aydınlatma başka şekilde desteklenmez.
Ynt: Toyota Landcruiser'a Optima ile çift akü sistemi
hsbasar' Alıntı:
Hay senin tyt na..... ;D
Biz senden kullanıcı görüşü sorduk, senin haricindeki bütün arkadaşlar yardımcı oldu.
Haydi üşenmede yaz nedir bu sendeki 2. akü, neden verdin onca parayı?
Para verdiğine değidimi?
Şimdiye kadar nasıl kullandın? izlenimlerin ne?
bizde para verelimmi, vermeyelimmi? Biliyorsun parayı çölde zorla kazanıyoruz. Son bir haftadır sürekli fırtına var sırf kum soluyoruz.
Sedatcım Disconun elektrik sistemi fazla kurcalamaya gelmez. 72 A, 90 A, 100 A derken bakmışsın bir yerlerden yanık kablo kokusu geliyor... O yüzden bu konuda mutlaka Discocuların görüşünü al. Ben sanayide stop ve sinyal için uygun ampul bulamamıştım Disco için. O yüzden "huysuz İngiliz" diye isim takmıştım.
ergunucyasar' Alıntı:
Sedatcım Disconun elektrik sistemi fazla kurcalamaya gelmez. 72 A, 90 A, 100 A derken bakmışsın bir yerlerden yanık kablo kokusu geliyor... O yüzden bu konuda mutlaka Discocuların görüşünü al. Ben sanayide stop ve sinyal için uygun ampul bulamamıştım Disco için. O yüzde "huysuz İngiliz" diye isim takmıştım.
Bende harici birtek gösterge var. sistem orj bildigim tek sey marj 24 w sistem 12 w arada nasil geçiş yapiyor hangi sirayla sarj ediyor bir fikrim yok. Araç turbo dizel oldugu için fabrikasyon çift akü.
RedlinE' Alıntı:
Bende harici birtek gösterge var. sistem orj bildigim tek sey marj 24 w sistem 12 w arada nasil geçiş yapiyor hangi sirayla sarj ediyor bir fikrim yok. Araç turbo dizel oldugu için fabrikasyon çift akü.
arkadaşlar yalnız toyotadaki çift akü sisteminde bağlantı farklıdır ,yani şöyleki çok enerji çekerek 2 aküyüde yerseniz, ki sistem yemesine izin veriyor ,dağın başındada ayvayı yediniz demektir ,bizde ise farklı ilk aküyü yedikten sonra sistem kapalı olduğu için yedek aküyü devreye alır yürürüz ;D ;D ;D ;D, dikkat ederseniz toyota sadece dizel araçlarda bu uygulamaya gitmiştir ,ilk çalıştırmada dizel araçların daha çok enerji ihtiyacı olduğu için ,benzinliler tek aküdür ama 2. akü yerleri genelde boş durur
Teknelerde üzerinde "A" "B" ve "BOTH" yazan bir switch vardır. İster "A", ister "B" aküsünü kullanırsınız. Marşa basacağınızda da
"BOTH" a getirerek iki aküden birden akım çekerek makinayı çalıştırırsınız. Tabii aküler tamamen boşalmadan ara ara motoru çalıştırarak şarj etmeyi ihmal etmemek gerekiyor. Sizin çift akülerin de kullanım mantığı bu olsa gerek...