Toyota Landcruiser'a Optima ile çift akü sistemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan umutcelikel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 63
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,239
Ynt: Toyota Landcruiser'a Optima ile çift akü sistemi

RedlinE' Alıntı:
benım aracda vardı gormedınmı sedat

Senin aracın kendisi başlıbaşına dikkat çektiği için detaylara çok bakamadım
Sen muhtemlen memnunsundur. O kadar aydınlatma başka şekilde desteklenmez.

Etiketler

Tuvalette ... bende para ;D ;D ;D ;D Onun için verdim))))))))))

koyarım resımlerı çarşanbaya

RedlinE' Alıntı:
koyarım resımlerı çarşanbaya

sevinirim
Özellikle göstergeleri ve akülerin ayrı ayrı nasıl kullanıldığını merak ediyorum.

Sedatcım Disconun elektrik sistemi fazla kurcalamaya gelmez. 72 A, 90 A, 100 A derken bakmışsın bir yerlerden yanık kablo kokusu geliyor... O yüzden bu konuda mutlaka Discocuların görüşünü al. Ben sanayide stop ve sinyal için uygun ampul bulamamıştım Disco için. O yüzden "huysuz İngiliz" diye isim takmıştım.

Ergün abi aküyü büyütmeden ikinci akü sistemi ile 2x72A yapmayı düşünüyorum. Olmazsa gidip LR servisi ile görüşürüm yaptırmadan önce.

Bende harici birtek gösterge var. sistem orj bildigim tek sey marj 24 w sistem 12 w arada nasil geçiş yapiyor hangi sirayla sarj ediyor bir fikrim yok. Araç turbo dizel oldugu için fabrikasyon çift akü.

RedlinE' Alıntı:
Bende harici birtek gösterge var. sistem orj bildigim tek sey marj 24 w sistem 12 w arada nasil geçiş yapiyor hangi sirayla sarj ediyor bir fikrim yok. Araç turbo dizel oldugu için fabrikasyon çift akü.

Fabrikasyon olması güzelmiş

kıymayın sedatıma ;D ;D ;D ;D

arkadaşlar yalnız toyotadaki çift akü sisteminde bağlantı farklıdır ,yani şöyleki çok enerji çekerek 2 aküyüde yerseniz, ki sistem yemesine izin veriyor ,dağın başındada ayvayı yediniz demektir ,bizde ise farklı ilk aküyü yedikten sonra sistem kapalı olduğu için yedek aküyü devreye alır yürürüz ;D ;D ;D ;D, dikkat ederseniz toyota sadece dizel araçlarda bu uygulamaya gitmiştir ,ilk çalıştırmada dizel araçların daha çok enerji ihtiyacı olduğu için ,benzinliler tek aküdür ama 2. akü yerleri genelde boş durur

umutcelikel' Alıntı:
Dandik Disco'mu sandın Toyota'yı ;D

Ocağın son haftası boş bir vaktini ayarlada akü montajına yardım et, böyle forumda yazmak kolay.

Hemen çekip geliyorum.

Teknelerde üzerinde "A" "B" ve "BOTH" yazan bir switch vardır. İster "A", ister "B" aküsünü kullanırsınız. Marşa basacağınızda da
"BOTH" a getirerek iki aküden birden akım çekerek makinayı çalıştırırsınız. Tabii aküler tamamen boşalmadan ara ara motoru çalıştırarak şarj etmeyi ihmal etmemek gerekiyor. Sizin çift akülerin de kullanım mantığı bu olsa gerek...