Toyota RAV4 Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan denvır Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,675

denvır

Sadece 1 hayatın olacak
Yer
İstanbul
1999 mod rav4 araç sahibiyim rav 4 ün arazi kabiliyetini yükseltmek için piyasada yükseltme kiti vb parçalar varmı veya konu ile ilgili firmalar mevcutmu bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa memnun olurum teşekkürler

Etiketler
Ynt: Toyota RAV4 Hakkında

rav4 için bu tarz değişiklikler pek tavsiye edilmiyor çünkü herşeyden önce arazi aracı olarak başka birtakım eksiklikleri var.
Mesela aksları normal araba aksı, bu asfalt üzerinde iyi yol tutuş, arazi üzerinde fazla zorlanınca problem çıkarmak demek.
Şasesi normal araba şasesi, bu da arazide fazla zorlanmaz demek.
Peki arazi aracı değil de nedir bu rav4 diyecek olursanız, iyi bir gezi aracı denebilir. Normal bir arabanın gidemediği derecede bozuk yollara girebilir çıkabilir ikide birde altını sürtmez çamurlara çok kolay batmaz. Ama o kadar. Daha fazlasını istiyorsanız uygun değil. Bozuk yolda sorunsuz gidebilmekle arazide gidebilmek aynı şey değil.

Yani, araziden ne kasttediğinize bağlı. Konuyu açan Hakan beyin profil resmine koyduğu stablize yola yağmur yağdığını ve o yolun iyice mahvolduğunu düşünün. Normal bir araba orada çamura saplanıp batabilir veya yağmurdan şekli iyice bozulan yolda altını fazla sürtüp karteri delinebilirken Rav4 öyle bir yolda çamura saplanmadan ve karteri delinmeden ilerleyebiliyor. Ama dikkat ederseniz öyle bir yol her ne kadar çok aşırı bozuk ta olsa adına hala daha "yol" denebilecek birşey var. Arazi değil, yol. Peki yoldan çıkmaya kalkarsanız ne olur? Aşırı eğimli yerlerden geçerken diferansiyeli kırabilir ya da akslara zarar verebilirsiniz.

kürsat arkadasımızın da dediği gibi aks kırma olyı cok olağan bi durum....agır arazi sartlarında tercih edilmeyen kısaca kibar bi arac :D

Konu ilgili bilgilendirme yapan tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim zaten aracı sattım şimdi bir Hilux buldum onu toplamaya başladım RAV4 gerçektende bir arazi aracı sayılamaz hele birde benim gibi 4 defa eksoz değiştirince insan soğuyor bu araçtan

Ben aracin sinirlarini aldiktan sonra kesfettim bu arada bir de komple boyatmis oldum o yuzden satmiyorum cok ciddi bir arazi araci degil ama sinirlarini zorlamadikca is goruyor. Asiri egimli yerleri ve derin cukurlari pek sevmiyor (cunku oyle yerlere girip cikacak kadar saglam degil araba platformu uzerine kurulu olmasi sebebi ile) fakat yagmur camur kum kar vs ile arasi iyi cunku butun dez avantajlarina ragmen surekli 4x4 (bu sistem camura batma olasiliginizi baya azaltir ama bir kere batarsaniz kurtarmayabilir. Simdiye kadar girip te cikamadigim camur olmadi, ama uygun lastik olmadan kontrol kaybina sebep olabiliyor.) Neyse.. isin ozeti aletin sinirlarini bilmek lazim yoksa masraf cikarabilir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,058
Kayıtlı Üye Sayımız
166,805
Kaydolan Son Üyemiz
huseyin.sami.sari@gm

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR