Saolasın abicim,inanın Toyota fanatikliğimin dışında hertürlü araçla yakından ilgileniyorum,diğer markalardaki yazılanlarıda takip ediyorum ama burada genel bir sorun var;Ben burada markacılıkdan çok kişilerin kullanım şartlarına göre hangi aracı seçmeleri konusunda yardımcı olmaya çalışıyorum.Toyota konusunda biraz ısrarcı oluşum,dünyanın bu aracı tercih etmesi fakat ben genede zorlama yapmıyorum.Forumda insanlar kıyaslama yapmayı bilmiyorlar,yani Toyota LC ile LR defenderi karşılaştıranlar veya cj yi.Bu tarz yanlış karşılaştırmalar sonra yerini hoş olmayan muhabbetlere çeviriyor.
Kimse eline kağıt kalemi alıp + veya - yönleriyle ve en önemlisi araçları sınıfına göre karşılaştırmıyor.Buda bu işe yeni başlayanların kafasını karıştırıyor.Araçların donanımları,güçleri,arzi kabiliyetleri karşılaştırılmadan markacılık fanatikliğiyle hoş olmayan sohbetler oluyor.Esas önemli olan burada sanal ortamda muhabbet etmek,birgün biryerlerde karşılaşıp bu muhabbeti ileriye taşımak unutuluyor.
Ben arazi aracına başlayalı 12 sene oldu ve her marka araca neredeyse binmişimdir ama hala kalkıp kimseye bilmişlik taslamam,yaşı büyük olsun küçük olsun önemsemem,olaylara bakış açısı ve yaklaşımı önemlidir.Burada daha fazla bilgisi olup sesini çıkarmayan kişilerde var (mesela siz,Heytem abi vb)bırakın beni sizler bu işe başladığında,ne internet nede bukadar araç vardı.
Uzun lafın kısası sizinde dediğiniz gibi artık söyleyeceğimi söyleyip tartışmaya girmeyeceğim.
Müsait olursam tura geleceğim ararım. ;D