Ynt: Toyotacılar Muhabbet Köşesi
discovery-V8' Alıntı:
Abicim yazıp durma şunu, 40 yanak 22 inch jantlı araba değil bizimkiler yanak kesiti çok uzun 2-3 inch i tolere edebilecek esnekliğe ve uzunluğa sahip ;D ;D ;D
arazi lastiğinde fazla geniş jant lastiğin sıyrılmasına sebep oluyor.
Gelelim sanaaaaaaa ;D
Yavuz baba,ben işimle ilgili olarak hep sayılara-rakkamlara inanmışımdır ve güvenmişimdir.
Evet baba haklısın,2" tolere ediliyor işte. ;D
Bak adamlar (gerek lastik üreticisi ve gerekse jant üreticisi ve gerekse araç üreticisi ) ne diyor.
32x11,50 R 15 lik lastiği 8"-10" arasına tak kardeşim ama bu lastiğin en verimli olduğu jant ise 9" diyor.Bunu dşındakileride makinaya sok takarsın tabi diyorlar.
Ama biz bunu önermiyoruz diyorlar.Ve tabiki bunu derken rakkamlara bakarak söylüyorlar.Bütün bu rakkamlaraın bir mantığı var baba
Bir sebep sonuç ilişkisi var baba
Bak baba,son cümlen var ya hani sıyrılıyor v.s olan.İzninle bunu şu şekilde düzeltiyim.
Yanlış yapılan lastik-jant kombinasyonlarında ... daha kolay sıyırır diyelim.
Burda önemli olan,lastiğin topuğu,jantın seti ve o setin neye göre yapıldığı v.s dışında.
Lastiğin janta oturmasından sonra,lastik yanağının rakkamsal çalışma aralıkları ve sonuçları...
Yani kısaca;
Geniş lastiğe dar jant takarsan sıkıntı.
lGeniş janta dar lastik takarsan yine sıkıntı.
Çok kısa yine;
İlkinde yanağı içe doğru gerdiğinden omuz deformasyonu ve buna bağlı olarak gerek omuzun ve gerekse direk sırta etkisi dolayısıyla lastiğin sırtının yol stresi karşısında direncinin düşmesi...
Ve yine buna bağlı olarak hadi konumuz M/T olduğundan,omuzların içe doğru fazladan baskı altında olması sonucu,özellikle kanal v.s gibi durumlarda omuzlardan optimum verimin alınamaması...
İkincisinde ise yine;
Bu sefer,yanakları dışa doğru gerdiğinden buna benzer etkiler ...
Yani,lastiğin optimum verimlikte çalışması için (sadece bir kısmı değil,tamamını düşün lütfen,çünkü her bir bölüm başka bir bölümün başka bir şeyini tetikliyor)
Jant-lastik kombinasyonunun belli aralıklarda kalması gerekiyor.
Hem al işte,farklı bişey demiyorumki.
Bende senin gibi (hoş ben demiyorum,üreticiler ve ETRTO diyo ;D ) 2" lik farkı yazmışım zaten. ;D (8" ila 10" arası tak işte diyo adamlar ;D )
Kısa olsun dedim ama inşallah kısa olmuştur. ;D