KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
sevtap , yumuşak karda yol açarak gidersin ,ileri geri şeklinde, ama altı buz olan zemin veya sadece buz zeminde ,sadece güzel dans ederiz ,stt lerle ,tecrübelerimle sabittir
Kar işi biraz karışık,hemde yok baya bi karışık.İnanılmaz değişkenli bir durum.
Ama şöyle söyliyim kısaca;
Araca,zemine ve pilotaja göre değişken olan bir durum.
Haa ama kişisel fikrimi sorarsan.
Dikkatli bir kullanıcı için sıkıntı olasılığı az.
Ama özellikle benim gibi kar-buz saplantılı biri için ise yetersiz kalır.
İşte burda şu devreye giriyor;
Hani hep diyoruz ya,neyden ne kadar ... diye.İşte böyle ...
yani marka ve model belli en azından para olayı araç almak için parabiriktirdik (en azından ben 2 yıl dişimi fazlasıyla sıktım )şimdi de değişikliker için sıkacağız sonunda sıkasıka ağzımızda dış kalmıyacak ama neylersin gülü seviyorsak dikenine katlancağız artık
Mücahit
Burda konu Stt olması yada olmaması değil.Ki aslında derinlere indiğimizde başka şeyler çıkarki boşver (kötü anlamda demedim,tam aksine iyi anlamda dedim )
Ama direk senin cümlenden gidelim.
Evet hayatım,karda fazla kaşınma,buzda ise çok dikkatli ama çok dikkatli ol.
Heytem baba,hani marka ve model girmeden kısaca söyle söyliyim.Daha başarılı olanları var.
Haa ama burda asıl önemli olanı kaçırmamak lazım.
Bizi orda yolda tutan M/T den ziyade aracın 4x4 olması ve tabiki pilotaj.
M/T leştir,karda kışta hiç tutmaz felan demiyorum yanlış anlaşılmasın.
Ama kış koşullarının tutuş-çekiş kuralları ve gerekleri belliyken,sadece M/T bağlamında tartışmak yanlış olur.
Ya resim felan koymak konusunda hala çok cahil-başarısız olduğumdan sadece anlatmakla yetinicem. ;D
Geçen kışlardan birisiydi,hani yollar kapanmıştı felan...
bilenler bilir bi makina vardır,zamanının iyi makinalarından 155 q4 (4x4 tür bu makina )
Altında 205/45 R 16 Unıroyal Rain Sport 1 vardı,yani direk yaz lastiği.
İşte o q4 bizimle (iki çeker kış lastikli araçlar) taa tepelere kadar geldi,birazcık zorlandı ama ,çatır çatır tırmandı ( gittiğimiz yollar baya baya karlı ve rampa felan )
Fakat olması gereken oldu ve sadece inişte frende ciddi sıkıntı çekti.
Düşünebiliymusunuz,205 tabanlı yazlık UHP lastikle hemde.Orda hani pilotajı felan çıkarın,4x4 olmasıının inanılmaz farkını yaşadı bizim arkadaş.
Yani;
Yani babalar,araçlar 4x4 iken fazla düşünmeyin ;D