Toyotacılar Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tugsan75 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19,670
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,044,641
Ynt: Toyotacılar Muhabbet Köşesi

RedlinE' Alıntı:
ya bırde zıncır olayını napcaz
ben bır takım alcam ne olur ne olmaz

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Günaydın arkadaşlar...

Etiketler

Bende Erkana tamamen katılıyorum. 10 yıldan fazladır her sene karda buzda Kartalkaya 'ya gideriz. Bilenler bilir sabah 07-08 civarı rampaların üstü 1,2 cm kar, altı ise ayna gibi buzdur ve MT lastikle çıkışlarda % 1 ihtimal ile ( oda önün kapalıysa ve sağ sol müsait değilse ) inişlerde ise en fazla % 3 ihtimal ile sorun yaşamışızdır.

Sonuçta bu araçlar 4x4 ve 10 değişik vites seçeneğine sahibiz , pilotaj hatası olmazsa MT Lastik karda buzda sorun yaratmaz.

XXSİLVERADOXX' Alıntı:
erkan daha iyi bilir ama, maxxis mudzilla gibi buzda karda giden lastik görmedim

Sana katılıyorum heytem kardeşim ben evliyim o lastk markasıyla ;D ;D

ben onu bunu bilmem, 33x13.5x16 maxxis mudzilla ile alternatif yoldan vx 80 ile sarıalandan kartalkaya ya çıktım, zaten bi ben cıktım , bütün kar lastikli arkadaşlar mangal yaptılar, ben otelde salep içtim erkancım :'(
kar lastiği falan kalır oralarda

XXSİLVERADOXX' Alıntı:
erkan daha iyi bilir ama, maxxis mudzilla gibi buzda karda giden lastik görmedim

Evet buna katılıyorum , Aşırı soğukta bile donmayan bir yapısı var, kar buz dinlemiyor, derin karda kara gömülmüyor altına toplayıp üzerine tırmanıyor, asfalt parformansı hariç en muhteşem lastiklerden biri idi , galiba bu kötü asfalt performansı yüzünden üretimide durdu.

hsbasar' Alıntı:
MT ile AT arasında çok fark oluyormu, karda ve buzda

Sedatcım hamurunda silika denen madde varsa soğukta donmadığı için buzda bile iş yapıyor lastik AT/MT önemli değil, bunun dezavantajı silika sıcağa dayanamıyor ve eriyor, tüm yıl boyunca kullanmak mümkün değil, bir yazda ne diş kalıyor ne desen.

Ben bir defa bankete düştüm AT lerle, kartalkayaya çıkıyorduk yol açıktı, BF AT ile 2 çekerde gidiyordum . Virajı dönünce gölgede kalan kısım buzluymuş, hiç anlamadan soldaki bankete düştüm. O gün bugün tırsıyorum kar buz deyince. ;D

Yavuz bizim BF lerin genel durumu ne? 4 çekerde nereye kadar güvenmeliyim bu lastiklere?

XXSİLVERADOXX' Alıntı:
faruk abi nasıl denedinmi karda maxxis mudzillaları?

Denemenin ötesindeyim heytemcim 5 yıldır kullanıyorum..

Baba ya,sana çok açık bişey diyimmi
Bu söylediğin,yani kış lastikli araçlar kaldı M/T ler gitti felan diyosun ya hani.
Bu mümkün değil .Hani bi İngiliz lafı vardır "... ancak mavi kar yağdığında..."

1-ya kış lastikleri nerdeyse bitiktir.Yada başka bişey vardır lastiklerde.
2-yada ciddi pilotaj problemi vardır.
3-Araç karda çok başarısızdır (marka kötülemesi olmaması açısından isim vermiyorum )

Bilirsin,çok iddalı konuşmam,temkinliyimdir hep.
Ama bildik kış koşullarındaki zeminlerde bu mümkün değil baba,mümkün değil.

Lastiğin kendi üreticisi ratinglendirmede bunu özellikle belirtiyorken ki tutuş-çekiş kuralları gereğide olması gereken bu zaten.
Bunun aksi olması,mavi kar yağması anlamına gelir.Çok açık ve net.

Ne yalan söyliyim,ilk aklıma gelen pilotaj farkı oluyor. ;D
Başka biyerdede yazmıştım,kar-buz zeminde gitmek ile çamurda gitmek arasında fark vardır.
Çamurda gider gibi kar-buzda gitmeye kalkarsa bir sürücü,ıh ıh olmaz. ;D
E buda tecrübeyle v.s ile oluyor biraz