Ynt: Toyotacılar Muhabbet Köşesi
İyi geceler Memduh bey,hoş geldiniz
Würth olayı şudur;herşeyde gelişen teknoloji sayesinde, eskiden uygulanan ve günümüzde hala yaygın olan ziftleme olayının modern halidir.Aracın altı iyice temizlendikden sonra bu uygulama yapılır(pütürlü kabartılı bir madde)Normal şartlarda aracı çok uzun süre yollara dökülen çeşitli kimyasallardan korur.Fakat kendi adıma söyliyim aracımı pek normal yerlerde kullanmadığımdan dolayı bana dayanmadı ;D
Toyota araçlar arasında sağlamlığı,dayanıklılığı uzun ömürlülüğü ile bilinir ve dünyada saygın bir yeri vardır.Bunu da malzeme kalitesinden ödün vermeyerek kanıtlamıştır.Yani parçalarımızın uzun yıllar ve km dayanması buna bağlıdır.Deyiştirmek gerektiğinde pahalı fiyatla karşılaşmamızda bundandır.Yani başka marka ve modelde 2 veya 3 kez deyişen parça bizde 1 seferde deyişir.Uzun vadede düşünürseniz karlıyız.
Ama unutmayalım Toyota LC de bir araç ve illaki onunda zamanla deyişmesi gerekenleri olacak.Birde japon araçlarının bana göre şöyle kötü geçmişi oluyor;Araçlar sorun çıkarmadığı için kimse periyodik kontrollerini yaptırmıyor ve sonra herhangi birşey oluncada zincirleme reaksiyon başlıyor.Buda ya alana yada o anki sahibine yüksek maliyetli bakımlar çıkarıyor.
Düzenli olarak kontrolleri yapılan birçok araç bana göre uzun yıllar hizmet eder.Şimdi sormak istiyorum;Kaçımız servis kitapcığını açıp,hangi km de araca neler yapmamız gerektiğine bakıyoruz.Üretici firmalar demişki;Şu km de fren hidroliği,şu kmde şanzuman yağı,şu km de hortumlar gibi periyodik değişmesi gereken parçaları yazmışlar.Ama bizler,o parça dağılana kadar elimizi sürmeyiz.Sonrada ihale araca kalır.
Başınızı biraz şişirdim kusura bakmayın ama bunlar benim şahsi düşüncelerim ve sizlerle paylaşmak istedim. ;D