Ynt: Toyotacılar Muhabbet Köşesi
Sedat Bey teşekkürler
Ben de zaten linkini verdiğiniz başlıkları okuyunca VX100' e sabitlendim.
Forumda da örnekleri olduğu gibi, ben de yurt dışında çalışan ve iş gereği çeşitli 4x4 ları kullananlardanım.
Unutamadığım iki araç '94 Bronco ve '00 Land Cruiser( düz 6 silindir/manuel). Bu aralar '97 Discovery 2.5 tdi'da kullanıyorum, ve sağlamlığı ile beni şaşırtıyor. Fakat burada (İzmir) normal aracıma bakım yapan ustamın '03 TdII için yaptığı yorum "...en iyi müşterilerimden olursun, senden çok iyi para kazanırım..." oldu.
Alacağım aracı çok sık kullanmayacağım. Bazen aylarca yatacak. Ama 10 yıl değiştirmeye gerek duymadan ikinci araç olarak elimde tutmayı planlıyorum. Araç büyük olduğu için şehir içinde sıkıntılı olur, dolayısıyla çoğunlukla şehirler arası yollarda kullanacağım. Otomatik keyfine alıştığım için düz vitese pek bakmıyorum. Hafif arazi koşullarına yurtdışında giriyorum, ama aracı alınca belki burada hafif araziler biraz daha zorlaşabilir, bilemiyorum. Alacağım araçta yoksa, LPG ve vinç ve çeki demiri monte ettireceğim. Bu konuda forumda oldukça detaylı ilgi var, eksiklei de sorup cevap alacağıma eminim.
Sonuçta şehirlerarası yollarda rahat ve hızlı, ama hafif/orta yollarda kendini evinde hisseden düşük kilometrede, temiz bir VX100 versiyonu aradığım.
Web'te yaptığım aramalarda vinç hariç yukarıdaki ekstralara sahip bir aracı Antalya'da buldum. Telefon açtım, ama klasik-basit sorular dışında birşey de soramadım. Cevaplarda klasik, boya yok, kaza yok, lpg'li vs... Araç için 25.000 USD isteniyor.
Samimiyetinize sığınarak ilk etapta sizlere şunları sormak istiyorum;
1- LC VX100 V8 yukarıda belirttiğim kullanım amacıma uygun mudur?
2- Bu aracı alırken nelere dikkat edilmelidir? Bu aracı görmeye Antalya'ya gitsem, orada hangi usta/servis kaliteli bir expertiz yapar (Antalya'lı üyeler belki fikir verir)
3- İzmir'de tecrübeli forum üyeleri var mı? Servis ve parça konusunda tavsiyeleriniz nelerdir?
Şimdiden teşekkürler...