Trabzon - Rize - Artvin - Batum(Gürcistan)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Kayberen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,092

Kayberen

Kayberen
Yer
Moğolistan - Ulan Batur
Merhabalar, birkaç gün süren fazla oyalanıpta yeterince fotoğraf çekemediğim bir gezimiz var akraba ziyareti için gittiğimiz Erzurum'dan yola çıktık

Yol üzerinde OVİT yaylasındayız Rakım 2000 lerdeydi galiba, hatırlamıyorum Sürekli Yağmurlu ve sisliymiş şamsımıza güneş vardı

Geçiyoruz Uzungöl'e

Babam ve Ben

Rizedeyiz, hiç bekleme yapmadan, direk Ayder Yaylasına

Ayder yaylasınında tepesinde, kampçılar için muhteşem ötesi bir yer var yani cennetin giriş kapısımı desem, yoksa cennet'in dağlarımı desem, öyle harika biryerdi, muhteşemliğini anlatmak için kitaplar yazmak gerek

Gürcistan - Batum'dayız

Meşhur yemekleri "Haçapuri" giderseniz mutlaka deneyin, yerken yanına ayran istemeyin, gülüyorlar başıma geldi ordan biliyorum (Ayran Yok)

Karşısı TÜRKİYE Evet Dönüyoruz...

Gezince çok mutlu Olan Anneannem ve Dedem

Resimlerin dahası var fakat yükelemedim farkettiyseniz bilgilendirme yapmadım, isteyen veya merak eden kişilere merak ettikleri şeyleri anlatabilirim, bilgi verebilirim, söylemeniz yeterli... bu arada dönüşte Artvin yolundan döndük, adrenalin dolu biryer merak edenlere tavsiye ederim yorumları bekliyorum... ilk defa gezi bölümüne paylaşım yapıyorum, becerememiş olabilirim, kapanış sözü => Buraları Görmeden ÖLMEYİN... Özellikle Ayder'i

Etiketler

Ynt: Trabzon - Rize - Artvin - Batum(Gürcistan)

Çok güzel kareler yakalamışsın Eren.Eline sağlık.Karadenize hiç gitmedim inşallah nasip olur bir gün giderim.Batum uda merak ediyorum.

Haçapuri yi duymuştum hamurdanmı yapılıyo patatestenmi.

Birde Gürcistan a geçiş nasıl oluyor şartları neler yazarsan sevinirim

Abi Haçapuri Hamurdan yapılıyor

Gümrük tam bir işgence... Gürcistan'a geçerken pek sorun yok...giriş için vizeye pul almak gerkeiyomuş işi başı 40 liraydı galiba

Batumdaki insanalr çok sıcak kanlı ve bizim Batumda dil bilgimiz %0 olmasına rağmen insanlarla çok rahat anlaştık

Türkiye'ye dönüşte acayip sorun var... kuyruklar insanı sabahlatacak cinsten... neyseki Türk yetkililer arada Türkleri gürcülerden ayırıp VİP geçiş yaptırıyorlar

Giriş şartları bildiğim kadarıyla böyle bizde yeşil pasaport vardı pek sorun yaşamadık Bagaja falan bakmıyolar

Gürcistan'a geçişlerde vize ve triptik istenmemektedir, sadece 15 liralık yurtdışı harç pulu masrafınız olur, o kadar. Normalde gümrükten geçişler bizim 15 dakikamızı almakta ama gerek haftasonu yoğunluğu gerekse gurcu gumrugundeki tadilat sebebi ile bazen uzun kuyruklar yaşanabilmektedir.

Eren teşekkürler paylaştıkların için. Kimbilir, günün birinde belki bizde ....Her fırsatta söznü etmeden geçmiyorum, Doğukaradeniz karavanla ilk gezimi yapacağım yer olacak.

Selamlar, sevgiler ''Güzel İzmir'den''.

Gerçekten çok güzel gezi olmuş. Cennet gibi yerler. Ayder hep görmek istediğim bir yer. Önümüzdeki sene gitmek artık şart oldu.

Paylaşım için teşekkürler

Merhaba
Kardeşim kıskandım seni valla.Ben Türkiyenin karadeniz hariç tüm bölgelerini gezdim ve 2011 yazında da tüm tr yi kapsayacak gezi düşüncem var.Karadeniz başlangıçlı olucak sanırım ilk harekat

Evet gerçekten tavsiye ederim, Ayder yaylasına çıktıktan sonra, konaklanan yerlerdende yukarılara doğru devam edin... 4x4'le tabi

oraya gıtmışken hazındağı es geçmeyın çok şey kaçırsınız

Avatarımda görünen LR Defender kocaoğlanımla çıkacağım,hazındağınıda göreceğim kısmetse