Öncelikle hayırlı olsun. Umarım en kısa zamanda ve en güzel şekilde karavan olarak da binmek nasip olur.
Çizgilerinizi biraz daha ölçekli görmeye çalıştım, sonuç ilk resimdeki gibi oldu. Yer varken tekli oturma koltuğunu biraz banyo duvarına uygun olarak geniş tuttum. Bu yerleşimde düşündüren şey, yatağa paralel dolabın nasıl kullanılacağı. 70 cm çok derin, aşağıya doğruda öyle. Ayrıca başka bir olası problem de arka kapıdan kullanılsa bu kadar derin dolabın dibine ulaşılmaz. Yatak seviyesinde üstten kapaklı olsa belki ama yine kayıplar olabilir.
Birinci resim yerine 2. resimde ki yerleşim bana daha iyi geldi, dolapları iki yana pay ettim. Üst dolaplar ve yatak seviyesinde kapaklı aşağıda derin dolaplar, belki bunlar arasında pencerede olabilir. Masa ve banyo 5cm daha daraltılıp koridora verilebilir belki yada, mutfak dan da alınabilir. Yatağa giriş 50 cm az çünkü.
3. ve 4. resimde yanlış anlamadıysam şayet Mehmet Bey'in önerisi doğrultusunda bir fikir oluşturmaya çalıştım. Yatak tarafına yine bir küçük pencere koymanızı öneririm. Banyo derin uzun, 70 x 140 gibi, masa ve yanındaki dolap ta 70 cm eninde ama masa dolap banyoya doğru kaydırılarak biraz daha büyük tutulabilir. Bütün bunlardan sonra koridorda yeterince geniş, yatak ulaşımı rahat olabilir.
Kolay gelsin...