Trekking Baton Hakkında Yardım İstiyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mevt Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,433

mevt

Yeni Üye
Trekking baton alacağım. Ancak, markalar ve özellikleri arasında kararsız kaldım.Özellikle VIPOLE ve NIC-IMPEX arasında... Alacağım (tek veya çift farketmez) 50-100 TL fiyat aralığında birşey.
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Etiketler
Ynt: Trekking Baton Hakkında Yardım İstiyorum.

Salewa Walker/Walker Plus'Lar gayet iyi modeller. 2 sene kullandım, daha sonra bir tanesi uludağ kış kampında donduğu için açamadım ama o vakte kadar gayet iyi iş çıkardılar. Daha sonra aldığım lasportiva batonlar daha kötü çıktı.

Cevabınız için teşekkür ederim. Bir sorum daha olacaktı. Batonnun antişoklu olup olmaması ne kadar gerekli bir özellik?

kritik bir fark yaratmaz, ağır yük taşırken anti-şok özelliğ olması dirsek-bilek omuz gibi eklem noktalarını rahatlatacaktır ama bu çok teorik bir bilgi. genelde ordaki anti-şok bizden gereksiz yere enerji çalıyor her seferinde şoku emerek.

Yavaş ve uzun yolda normal baton daha iyi. Anti-şoklar daha kolay bozulabiliyor.

Şu ana kadar kimseden "anti-şok yok bunda, çok kollarım ağrıdı" diye bir yakınma işitmedim. Umarım da işitmem :smiley:.

Asıl önemli nokta karbon mu alınacak yoksa aluminyum mu :smiley:. Dayanlılık bakımından alu. öneririm.

Teşekkür ederim. Fazla olduğumun farkındayım. Son bir soru sormak istiyorum. Baton ucu hakkında da bilgi verebilir misiniz? Karbid, çelik ve tungsten uçlar var. Hangisini tercih etmeliyim?

Önemli olan uçunda kullanılan metalden çok o sert plastiğin tamamının sağlam olması önemli. Tungsten uç gayet yeterli, Çok nadirdir uçtaki o metal kısmın düşmesi, genellikle uç kısım komple çıkar. Bu de genellikle batonu bir yere sokup, çektiğinizde paletinin sıkışması ile olur. Elinizde bu durumda sadece sopası kalır.

Sadece alırken kar paletlerini de almayı unutmayın. En uç kısmındaki plastiğinde sağlam olduğundan emin olun, en çok orası sürtecek kayalara

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Ynt: Trekking Baton Hakkında Yardım İstiyorum

Ara sıra kipa ve tschibo gibi yerlere bakmak faydalı olabiliyor.

1-2 sene önce Kipa'dan bir çift batonu 15 liraya mı ne almıştık. Alüminyum, anti-şok özellikli, etiketini çoktan attığımdan artık emin değilim ama tungsten diye hatırladığım sağlam bir ucu olan bir nesne. Az önce tarttım, ağırlığı 327 gram.

Tahtakale taraflarında batonu sokakta bile satıyorlar. Bir ara tanesi 10-12 liraydı ama pek de kurcalamadım bunları. Baston gibi kıvrık olması cazip gelmemişti.

Kipa için bir bilgi daha... 1 litrelik alüminyum şişeler bir ara 5 liraya satıldı. Çok zaman da 10 liraydı.

Evet ,
Kipa batonlarda işinizi görür.
Çok üst düzey olmasada.

Çok pahalı olmayan bir baton arıyorum. Şu model günlük trekkingler için işimi görür mü acaba?

http://www.odakoutdoor.com/Lafuma-Lautaret-X45-Baton,PR-11177.html

Bir de Kentpark'taki Decathlon mağazasında markasını hatırlayamadığım bir baton gördüm. Çifti 50 TL gibi birşeydi. Bu tür çok pahalı olmayan batonlar işimi görür mü yoksa alınca iyi birşey almak (Salewa gibi) daha mı mantıklıdır?

15 Liralık Kipa batonu ile tırmanışlara katılıyorum.

50-60 lira vermek pek gerekli değil bu malzemeler için.
Kolayca kırılacak ve dağılacak bir malzeme kalitesizliğini de göremedim.

Geçen hafta Kipa'daki batonları inceleme fırsatım oldu ve fiyatı yanlış hatırlamıyorsam 15-20TL arasıydı.

Ancak batonlar arızalıydılar sanırım çünkü bir türlü sabitlemeyi başaramadığım için biraz yüklendiğimde kapanıyorlardı :-\

Kipa batonları raflarda dura dura artık miadını doldurdu.
Her bakan müşteri batonu aç kapa aç kapa yaparak dağda kullandığımızdan çok açılıp kapanmıştır.

Yeni parti ithalatın gelmesini beklemek lazım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR