Tren ile Türkiye Turu

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aytuLe Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 47
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,180
Ynt: Tren ile Türkiye Turu

1 şubattan sonra murat arkadaşımın yukarıda bahsettiği kapsamlı ege turunun dışında yapılabilecek benim yazdığım 2 alternatif kalıyor trenle tura çıkmak isteyen arkadaşlara mevcut trenler seferden kalkmadan yapabileceğim seçenekler bunlar kendi kafanıza göre bir rota belirleyin ve yola çıkın şimdiden ii seyahatler
 

Etiketler
Ynt: Tren ile Türkiye Turu

Samsun-Amasya-Sivas ve Konya-Karaman'ı yapacağım baharda bir aksilik çıkmazsa. Aslında çok fazla alternatif var. Ben kampingleri araştırıyorum işte. Çadırla konaklamayı düşünüyorum.
 

Ynt: Tren ile Türkiye Turu

medford' Alıntı:
1 şubattan sonra murat arkadaşımın yukarıda bahsettiği kapsamlı ege turunun dışında yapılabilecek benim yazdığım 2 alternatif kalıyor trenle tura çıkmak isteyen arkadaşlara mevcut trenler seferden kalkmadan yapabileceğim seçenekler bunlar kendi kafanıza göre bir rota belirleyin ve yola çıkın şimdiden ii seyahatler

Ekrem'in dediği doğru diğer seferler kaldırılmadan yapmak lazım.
 







Ynt: Tren ile Türkiye Turu

Trakyayı ihmal etmemek lazım. Günlerin biraz uzamasını bekliyorum. Sonrası Edirne'ye gideceğim. Yaz için planım (iki oğlum bana zaman bırakırsa) Ege hatları.
 

Ynt: Tren ile Türkiye Turu

Trakya'ya bir ara seferler durmuştu. Sanırım gene başladı seferler. Edirne'ye gitmek güzel olurdu :smiley:
 

Ynt: Tren ile Türkiye Turu

Ilk onceligim Edirneydi ama son gelismeler uzerine gecen hafta sonu Eskisehir yaptim malum 2 sene boyle bir sansim olmayacakti. Ege hatlari oncesi Trakyayi gezmek istiyorum.
 



Ynt: Tren ile Türkiye Turu

Eskişehir'i beğendin mi? Bu aralar çok soğuk Eskişehir :smiley: Hafta sonu İstanbul'daydım. Eskişehir'de olsaydım eşlik etmek isterdim. Şu trenler kesilmeseydi aklımın bir köşesinde benimde Trakya vardı. Artık okul bitip İstanbul'a dönünce düşüneceğim :smiley:
 

Ynt: Tren ile Türkiye Turu

Begendim dogrusu. Hava da oldukca iyiydi (Gecen haftalar gore). Baskent`le gitmistim. Garda protesto gosterisi vardi. Gazeteciler,hararetli kalabalik, yogun ilgi sevindim yerel basin oldukca duyarli diye Ertesi gun Radikal Gazetesini okuyunca durumu anladim, megerse Istanbul`dan gelen bir grup sendikali, demiryolu sevdalilar ve gazetecilermis. TCDD Müzesi kapaliydi goremedim bahcesinde gezindim. Goremedim ya aklim kaldi sanki cok degerli seyler varmis gibi. Zihnin komik oyunlarindan :smiley:
 

Ynt: Tren ile Türkiye Turu

Beğendiğinize sevindim. TCDD'nin müzesi fena değil. Beğenmiştim. Bir sonraki gelişinizde görmenizi tavsiye ederim :smiley:
 

Ynt: Tren ile Türkiye Turu

merhabalar bende artık daha çok ve uygun seyahat edebilmek için, sırt çantalı seyahat moduna dönmek zorundayım.bende ilk olarak eskişehirden 1 günlüğüne konya seyahati yapmak istiyorum.konuyu heyecanla okudum.güzel bilgiler edindim ama şu trenleri nasıl ayarlıyorsunuz aktarmaları felan çok merak ediyorum.tcdd sitesinden bilgi almak çok zor.çoğu sorgulamada hata veriyor.eskişehirden konyayada polatlıdan geçmek zorundayım herhalde.tüm hatları gösteren bi kaynak harita varmı diyede çok merak ediyorum.herkese iyi seyahatler
 

Ynt: Tren ile Türkiye Turu

Merhabalar,

Benimde baharda bir Konya seyahati planım var Eskişehir'den. Haydarpaşa'dan seferler kaldırıldığı için artık Meram Ekspresi çalışmıyor. Sadece İç Anadolu Mavi Ekspresi Arifiye-Adana arasında çalışacak. TCDD'nin sitesinde Eskişehir'de durağı Enveriye olarak seçmeniz lazım. Merkez İstasyon'dan değil, Enveriye istasyonundan kalkıyor bu tren. Saat 17.00'da Eskişehir'den kalkıp 00.22'de Konya'da olacağını gösteriyor TCDD.
Diğer bir yolda YHT ile Polatlı'ya gidip oradan saat 10.14-12.44-17.44 de duran Ankara-Konya arasında giden YHT'e binmek. Benim burada merak ettiğim Eskişehir-Polatlı ve Polatlı-Konya içi ayrı ayrı mı ücret ödeyeceğimiz? Bunu en kısa zamanda soracağım istasyona.
Bu arada saatleri TCDD'den aldım. Bir hata olursa onların suçu :smiley:
Tek harita sanırım şu an google'da arattığımızda çıkan harita sanırım. TCDD siteyi yeniledi ancak daha çok yol kat etmesi lazım.
 



Ynt: Tren ile Türkiye Turu

Tren saatlerinin ilginçliğine örnek vermek istiyorum; Birkaç hafta önce Sirkeci Garı'na uğradım, panoda bölgesel tren saatlerini inceledim. Edirne'ye sabah en erken nasıl ulaşırım derdindeyim. 07:30 Sirkeci-Uzunköprü treni var Edirne duruşu gözükmemekte. Alpullu-Edirne treni gözüme ilişti 11:56 kalkışlı yazıyor. Bu kez Sirkeci-Uzunköprü tren duruşlarına tekrar döndüm. Tren Alpullu'ya 11:58'de varıyor. Çok uzutmayayım. Sabah kalkan trenin iki vagonu Alpullu'dan sonra Edirne'ye diğer iki vagon ise Uzunköprü'ye devam ediyormuş. (Bu bilgiyi bana danışma veremedi, Gar müdür yardımcısından alabildim.) İlginç değil mi 11:58'e Alpullu'ya gelen tren 11:56'da Alpullu'dan hareket ediyor ve bunu bilgi panosuna aynen böyle aktarabiliyorlar ? İşin garibi bunu yetkililere izah ettiğinde sorun ne diye uzun uzun düşünüyorlar.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,460
Mesajlar
1,518,210
Kayıtlı Üye Sayımız
172,115
Kaydolan Son Üyemiz
SoundofSilence

SON KONULAR



Geri
Üst