Ynt: Trenle Türkiye Turu
Bu arada emin olun, Doğu Ekspresi oldukça kaliteli bir tren ve çokça tercih ediliyor. Bu nedenle ekspresin seferlerinin kaldırılmasının neredeyse imkansız olduğunu düşünüyorum. Sonuçta yıllardır var. Ben kaldırılmış ekspres olarak örneğin Menderes Ekspresini hatırlıyorum bir tek.
Bu nedenle Doğu'yu (güzergahı boyunca) bu trenle gezebilirsiniz. Yataklı vagonun kalitesi kesinlikle Ankara Ekspresinden iyiydi (Bir Ankara seyahatimde Ankara Eksperisinin kapısının takırdamaması için aralara bir yığın kağıt havlu falan sıkıştırmıştım). Daha güney bir doğu derseniz, orada işler karışıyor. Güney (Kurtalan) Ekspresiyle bir İstanbul-Kayseri yapmış ve TVS bir yataklı vagon beklerken, çocukluk günlerimin bir vagonuyla karşılaşmış, nasıl olsa restorandan alırım deyip su almadığım için, trende restoran olmadığını öğrenince oldukça ağlamaklı olmuştum (allahtan ekspresin sevimli chef de tren'i bana kendi istihkakından 2 adet 0,5 lt su vermişti de yol boyu susuzluktan ölmemiştim) Bu gezinizi yapıp, (Güney'e binecekseniz gerekli su ve nevale istikakını yapmak suretiyle tabi) yaşamanız gereken zevki almanız dileğiyle.