TRT Mavi Tutku Belgeseli

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan paramedik Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,434

Etiketler
Ynt: TRT Mavi Tutku Belgeseli

Teşekkür edrim arkadaşım. Benim hiç dalış tecrübem yok fakat deniz altı dalış gelgesellerini ilgi ile izliyorum. Yaban Tv.'de de zıpkın dalışları yayınlanıyor, onları da ilgi ile takip ediyorum.

Bu arada size bir şey sormak istiyorum. Ben dakika tutuyorum, bu insanlar zıpkın dalışlarında yanlarına tüp almadıkları halde, suyun altında 5-6 dakika kalıyorlar. Ben kendim deniyorum sadece 55 saniye durabildim. :D

Bu nasıl oluyor? Ne yapmak gerek?

Zıpkıncılar serbest dalış yapıyorlar. Hava kaynağı kullanırlarsa tehlikeli olabilir. Üstelik de yasak. 5 dakika gerçekten uzun bir süre.Profesyonel serbest dalgıçlar ancak tutabiliyo o kadar. Tabiyki b biraz genetik çok da antremanla oluyor. Ben de sualtında havamı uzun süre tutamıyorum.Serbest dalış için çok çalışmam lazım. Öncelikle denize aşina olup yabancı bir ortamda deği kendini evinde hissetmek gerekiyor. Konuyla ilgili çok güzel bir yazı var. Konu başlığına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsin;

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=15921.0

Tüplü dalış için ülkemizde hemen hemen her ilçede ve büyük otellerde dalış külüpleri var. Önce dalış külübüyle irtibata geçip keşif dalışı yapmalısın. Temel kuralları öğrenip sığ suda yaklaşık 2-3 metre gibi eğitimci eşliğinde dalış yapıyorsun. Kurs için kendini yeterli görürsen ( ben bu işi sevdim,yaparım kardeşim diyorsan) ve eğitimci de seni yeterli görürse kursa başlarsın. Sana tavsiyem denize yakın oturuyorsan ya da tatil için belirlediğin bir yer varsa hemen hazır internetteyken o yerdeki dalış külüplerine ulaşman ya da sertifika sahibi bir arkadaşın varsa oturup işin iştiharesini yapman. Artık günde 2 çalışma yapıp 3 günde kursu tamamlayıp kısa bir tatilde sertifika almak kolay. Aklında yapar mıyım yapamaz mıyım diye bir düşünce varsa ben kendime 'niye daha önce başlamadım?!' diyorum ;) Dalış eğitimcisi seni yönlendirecektir.

SÜVARİ' Alıntı:
Teşekkür edrim arkadaşım. Benim hiç dalış tecrübem yok fakat deniz altı dalış gelgesellerini ilgi ile izliyorum. Yaban Tv.'de de zıpkın dalışları yayınlanıyor, onları da ilgi ile takip ediyorum.

Bu arada size bir şey sormak istiyorum. Ben dakika tutuyorum, bu insanlar zıpkın dalışlarında yanlarına tüp almadıkları halde, suyun altında 5-6 dakika kalıyorlar. Ben kendim deniyorum sadece 55 saniye durabildim. :D

Bu nasıl oluyor? Ne yapmak gerek?

Teşekkür ederim. Bu kadar kısa zamanda alınabiliniyorsa sorun olmaz.

Kursu almak ehliyet gibidir. Ehliyet alınca aracı tam anlamıyla kullanamazsınız. Dalış da aynı şekilde. Sertifika aldıktan sonra dalışlar yaparak tecrübenizi artırmalı, yüzerliğinizi iyileştirmeli ve keyif almalısınız.

SÜVARİ' Alıntı:
Teşekkür ederim. Bu kadar kısa zamanda alınabiliniyorsa sorun olmaz.

Yok ben sadece belge için söyledim. Yoksa dalış konusu öğrenmekle bitmez. Dünyanın keşfedilmeyi bekleyen yerleri ise denizler...

Aslında hiçbir konuda "Ben tamamen öğrendim." diyen kaybeder. Öğrenmenin sonu yoktur. Ben buna inanıyorum...

Ayrıca Ahmet kardeşim, TRT belselleri konusu açılmışken;

Yıllar önce belgesellerini seyrederek büyüdüğüm. Her bölümünü büyük bir dikkatle izlediğim bu eserlerin sahibini unutmak mümkün değil. CAPTAN CUSTO' yu bu konu vesilesi ile rahmetle anıyorum.

Kendisi ve dalış ekibi, ayrıca efsane gemisi CALİPSO ile yaptığı okyanus yolculukları ve çektiği belgeseller şimdiki ilgili belgesellerin temelini oluşturur. Ayrıca bu günkü modern dalğıç alet-ekipmanlarının da tasarımcısı ve mucidi diyebiliriz.

Bu büyük bilimadamı, yaptığı araştırmaların Kur'an da yeraldığını görünce İslam olmuş ve ömrünü müslüman olarak tamamlamıştır. Kendisi ülkemizde çok sevilirdi. Bilim dünyasına çok şeyler kattı. İlk sualtı kamerasını da ilk kendisi icat etti. Ruhu Şâd olsun.

[attachment=1]

image003.jpg

Yerini şimdi oğlu aldı. Baba mesleğine devam :D Nat Geo'da belgeseleri çıkıyor.

Buna sevindim. :D

Efsane gemisi Calipso battığında çok üzülmüştüm. Fakat aynı isimle tekrar bir gemi daha yapmışlar. :D

Bugün kullandığımız scuba sistemini,regülatörü Custo bulmuş. 2. dünya Savaşı'nda Alman işgali altında olan Fransa'da yaptığı çalışmalarla bulmuş. Bir nesle denize sevdiren, hatta pek çok dalış eğitmicisinin bu sporla ilgilenmesine neden olan kişidir. Saygıylaanıyoruz.

SÜVARİ' Alıntı:
Buna sevindim. :D

Efsane gemidi Calipso battığında çok üzülmüştüm. Fakat aynı isimle tekrar bir gemi daha yapmışlar. :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,831
Kayıtlı Üye Sayımız
166,936
Kaydolan Son Üyemiz
Mehmetfv263

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.