liveistodie
Ana Kamp
bir hafta sonu kenddim düzenledğim beypazarı yürüyüşünü sizlere anlatmak istedim.
kapsamlı bir harita hazırladım hatda bu yere gidenler fotografları görünce sen hangi ildeki beypazarına gitdin dediler.
başlıyorum anlatmaya :
ankamall önünde 6tl ye beytaş otobüslereine binerek 1.15 dk da beypazarında indim.maden suyu şadırvanı önüne gelerek yürüyüşümü buradan başlattım.inözü vadisi 5km uzaklıktaydı. etklili kılmak için inözü çayını yanıma alarak güzergaha bikaç ekleme yaptım.
1.si selçuklu kümbeti 13.yy eseri. dua okunmassa olmazdı içerisinde yatır bulunmakda..dışarısı 35 derece iken içerisi sanırım 5-6 derece
2.si yediler türbesi. horasandan gelen hacı bektaşı veli öğrencileri. içeride 7 adet mezar bulunmakta.
3.olarak vadiye vardım.uzak yakın fotograflar aldım çeşitli uş türleri var ve kuş gözlemcileri ve fotografçıları için en uygun yer.
4. inözü deresine inerek köprüden fotograflar aldım.
5.dere kenarı yürüyerek şehre en yakın istikameti haritamdan buldum(7km geçti)
6.imarethane yi bularak çarşıya indim halkevi ve müzeye geldim.
7.suluhanı fotgrafladım.(restore çalışması bile durmuş,mahfedilmiş bir yer.)
8.yaşayan müzeye gitdim
9.asırlık çınar ağacını buldum.
)
10. arkeoloji müzesi kesinlikle görülmesi gereken yerler arasında.
11. hıdırlık tepesi
hıdırlık tepesinde yemek yok . evden ne getirmişseniz artık afiyet olsun
)
kapsamlı bir harita hazırladım hatda bu yere gidenler fotografları görünce sen hangi ildeki beypazarına gitdin dediler.
başlıyorum anlatmaya :
ankamall önünde 6tl ye beytaş otobüslereine binerek 1.15 dk da beypazarında indim.maden suyu şadırvanı önüne gelerek yürüyüşümü buradan başlattım.inözü vadisi 5km uzaklıktaydı. etklili kılmak için inözü çayını yanıma alarak güzergaha bikaç ekleme yaptım.
1.si selçuklu kümbeti 13.yy eseri. dua okunmassa olmazdı içerisinde yatır bulunmakda..dışarısı 35 derece iken içerisi sanırım 5-6 derece
2.si yediler türbesi. horasandan gelen hacı bektaşı veli öğrencileri. içeride 7 adet mezar bulunmakta.
3.olarak vadiye vardım.uzak yakın fotograflar aldım çeşitli uş türleri var ve kuş gözlemcileri ve fotografçıları için en uygun yer.
4. inözü deresine inerek köprüden fotograflar aldım.
5.dere kenarı yürüyerek şehre en yakın istikameti haritamdan buldum(7km geçti)
6.imarethane yi bularak çarşıya indim halkevi ve müzeye geldim.
7.suluhanı fotgrafladım.(restore çalışması bile durmuş,mahfedilmiş bir yer.)
8.yaşayan müzeye gitdim
9.asırlık çınar ağacını buldum.
10. arkeoloji müzesi kesinlikle görülmesi gereken yerler arasında.
11. hıdırlık tepesi
hıdırlık tepesinde yemek yok . evden ne getirmişseniz artık afiyet olsun