Tur Kayağı (Dağcılığın zirve keyfini taçlandırması)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ihsane Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,833

ihsane

Bir ben varım deme, "Yoksan da olur".
Yer
İstanbul
Ben otuz senedir kayak sporu ile uğraşıyorum, aynı zamanda üç senedirde Dağcılık Kulubüne üyeyim yani dağlara gidiyorum, ben on sekiz yaşlarındayken (41 yaşındayım) sırtımızda kayaklarımızla teleskinin son çıktığı noktadan saatlerce yürüyerek dağların zirvesine çıkıp eldeğmemiş yani ezilmemiş kar larda kayak yapmak en büyük zevkimizdi şimdi bunun adı Tur kayağı olarak geçiyor tabii helikopterle yapılan yani Heli skiing farklı burda sadece kayak ile iniş yapmak geçerli, bunu dağcılıkla bu sporu yapmanın zevki hiçbirşey de yok, iki senedir tur kayağı ile uğraşıyorum ve türkiyede bazı dağların zirvesi buna çok müsait , Ağrı zirvesinden inerkende 4800 kayalığı veya siirt yönünde doğru olan kısımda ve cehennem deresini geçmek için keşke ayağımda kayaklarım olsaydı diye içimden geçmedi desem yalan olur.(resim aşşağıda) Evet arkadaşlar benim dağcılık kulübüyle tur kayağı adına bir girişimim ve eğitim düşümcem var fakat diyorumki Gezenbilir ailesi ile Tur kayağı ekibi kuralım ve dağlara gidelim ne dersiniz, Dağlara gidelim kendi rotalarımızı çizelim,,evet düşüncelerinizi bekliyorum....

DSCN0719.jpg

Etiketler
Ynt: Tur Kayağı (Dağcılığın zirve keyfini taçlandırması)

Olması Gereken Bir ekip Destekliyorum.....
bu arada fotoraf çok güzel

Merhabalar türkiyede tur kayağı satan firmalar hakkında bilginiz varmı acaba nereden temin edebiliriz

Sportive mağazalarında var diye duydum tur kayağı, bir göz atmak gerek ;) Bu arada bu tur kayağı ekibi kurma projesi ne oldu? Ben varım ;)

Deep' Alıntı:
Sportive mağazalarında var diye duydum tur kayağı, bir göz atmak gerek ;) Bu arada bu tur kayağı ekibi kurma projesi ne oldu? Ben varım ;)

Mert Selam proje var ama ilk defa bem varım diyen birisini yazısını okuyorum. Gezenbilir den çok umutluydum ama yazıya pek katılımcı olmadı ben dışarıda bir ekip buldum onlara dahil olabiliriz, Karadeniz üniversitesinde eski öğretim üyesi bir abimizin önderliğinde (istanbul) Konuyu yeniden sezon bitmeden açalım derseniz bir faliyet yapabiliriz...

Onu tanıyamadım ama dağcılık kulüp başkanı Yiğit var, eski başkan Murat var tanıdığım hatta belki katılırlar muhabbete birazdan ;) Fırtına vadisi tarafında ciddi bir gezi yapmak lazım tur kayağı ile :smiley:

Deep' Alıntı:
Onu tanıyamadım ama dağcılık kulüp başkanı Yiğit var, eski başkan Murat var tanıdığım hatta belki katılırlar muhabbete birazdan ;) Fırtına vadisi tarafında ciddi bir gezi yapmak lazım tur kayağı ile :smiley:

Mert, ben de ondan bahsediyorum, artık keyfi işlerle uğraşacağım dağcılığı tur kayağı ile birleştirmekti düşüncem bugüne kadar onu da yapıyorum yavaş yavaş inan ikisini birden yapmak erişilmez bir zevk, o yüzden bazı pro malzemelerimi satıyorum onların yerine daha pıratik malzemeler alıyorum, mesela 70+15 Deuter cantayı kayak larımada taşıyacağım Nort Face 50+10 la değiştirdim,,artık çok zorlamadan keyifli expidisyonlar yapacağım, bir araya gelelim hocamı da ayarladığımız buluşalım,,,

Selamlar,

15 senedir yamaçparaşütü yapıyorum. Yamaçparaşütünün yeni bir branşı olan kayaklı hız paraşütü yapmak için iki sene önce tur kayağı yapmaya başladım. Tur kayağı ile aldığım keyif hız paraşütünün önüne geçti. Gerek manzara, doğa açısından gerekse sportif performans, efor açısından mükemmel bir spor.

Ülkemizde bu sporu yapmak için sayısız dağ tepe mevcut. Ancak çok az yapılan bir spor. Biz Ankara'da 6-7 kişilik bir ekibiz. Usta kayakçılar olmasak da kendimizi dağ koşullarında idare edebiliyoruz. Artık yavaş yavaş büyük dağlara gitme niyetindeyiz.

İlgili kişilerle tanışmak ve birlikte geziler planlamak isteriz.

Ciddi malzeme sıkıntısı olduğu için dünyanın lider tur kayağı markası Dynafit ile görüştük ve ülkemize getirmeye başladık. Malzeme eksiği olan sporculara duyurulur.

http://dynafit-turkiye.com/
http://www.facebook.com/DynafitTurkiye?ref=hl

İyi geziler,

Yiğit

Ankara'da ziyaretinize gelmek isterim :smiley: Bu sene ben de tur kayağına başlamak istiyorum. Türkiye'de malesef çok fazla bilinmiyor bu spor ama dağcılık çevresinde çok hevesli arkadaşlar var tanıdığım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR