Fast food kültürünün yaygınlaşmasının ise Türk toplumda diyabeti artıran en önemli etkilerden biri olduğunu ifade eden Türk, şunları kaydetti:
“Türkiye’de 1980’li yıllarda toplam nüfus içinde yüzde 2,5 olan diyabetlilerin oranı bugün yüzde 7’ye çıktı. Yani diyabet yaklaşık 20 yılda 3 kat artmış oldu. En büyük suçlusu ise fast food kültürünün yaygınlaşması. Kızartmada 3 defadan fazla kullanılan yağ kanserojen etki yapıyor. Bu tür firmaların en çok bilinenleri bile aynı yağ ile yüzlerce defa kızartma yapıyor. Fast food kültürü diyabeti hızla artırıyor. Örneğin, Birleşik Arap Emirlikleri’nde yapılan bir araştırma, fast food kültürünün yaygınlaşmasıyla ülkede diyabetlilerin oranının yüzde 10’lardan yüzde 25’lere çıktığını ortaya koydu. Bu ülkede, sağlık bütçesinin yüzde 40’ı da diyabet tedavisine harcanıyor.”