Turkcell Abonelerinden Fazla Ücret Almış...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SNM Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,575

SNM

Ana Kamp
Merhaba,
Tüm Turkcell kullanıcılarını ilgilendirdiği için haberi paylaşmak istedim...
İyi çalışmalar.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK), Turkcell'in abonelerine kurumun belirlediği azami fiyat sınırlarının üzerinde tarife uyguladığını tespit etti.
BTK, söz konusu uygulamadan dolayı abonelerden fazladan alınan konuşma tutarlarının, iade edilmesine ve şirkete soruşturma açılmasına karar verildiğini bildirdi. BTK cep operatörlerinin tarifelerinde kullanacağı tavan fiyatları belirliyor ve şirketlerin de bu sınırı aşmaması gerekiyor. Kurum ve şirketler arasındaki bu bilgilere göre, tarifeler belirleniyor. BTK'ya bu konuda gelen şikayet üzerine inceleme başlatan kurul, şikayete konu tarifelerde sınırın aşıldığını saptadı. Bu nedenle de Turkcell'in tüm tarifelerini incelemeye aldı. Bu tarifelerde sınırın aşılıp aşılmadığı tespit edilecek.

MİLYONLARCA LİRA GERİ ÖDEYEBİLİR

BTK, bunun için bir hafta içinde komisyon kuracak. Soruşturma sonucunda ihlalin boyutu, süresi, abonelik türleri, elde edilen haksız kazanç, etkilenen abone sayısı konuları açığa çıkacak. Böylece fazla alınan tutarın kaç aboneyi etkilediği, hangi süreyle sınırların üstünde tarife uygulandığı ve bunun parasal büyüklüğü belirlenecek. Ardından da iade süreci mahsuplaşma şeklinde uygulamaya konulacak. Analistler 36 milyonun üzerindeki abone rakamıyla pazarın lider operatörü olan Turkcell'in geri ödeyeceği tutarın milyonlarca lirayı bulabileceğini belirtiyor. Şirketin bazı tarifelerinde abone sayısı 10 milyonu geçerken, bazı tarifelerinde birkaç milyonla sınırlı. Tarife ihlalinin yüksek aboneli tarifelerde gerçekleşmiş olması halinde iade edilecek miktar da artacak. BTK, operatörlere şirketin cirosunun (8.1 milyar lira) binde 3'ü kadar (24 milyon lira) ceza kesebiliyor. Turkcell'e böyle bir ceza kesilip kesilmeyeceği de araştırma sonucunda belli olacak.

BİR AY İÇİNDE İADE ŞARTI

Söz konusu uygulamadan dolayı abonelerden fazladan alınan konuşma tutarlarının kurul kararının ilgili işletmeciye tebliğinden itibaren en geç 1 ay içerisinde abonelere iade edilmesi gerekiyor.
Turkcell, konuyla ilgili inceleme başlatıldığını, konunun incelendiğini belirtti.

Etiketler
Ynt: Turkcell Abonelerinden Fazla Ücret Almış...

merhaba bende TURKCELL magduruyum ama hakkımı gerı ısteyemıyorum bana sız konusmussunuz dıyorlar benım faturalı hattıma her ay 100 ıle en fazla 200 tl fatura gelıyordu 4 ay once tek fatura 750 tl geldı :mad: konusmayacagım dedım ardından gelen fatura 250 tl ondan sonra faturamı odemedıgımden dolayı kapattılar o ay da gelen fatura 120 tl ınsanları kandırıp avukata evraklarını gonderıp bu yuklu faturaları odemeye mecbur edıyorlar bunu yapan TURKCELL

Günaydın,
Cep telefonlarının ilk kullanılmaya başlandığı yıllardan itibaren geçen aya kadar Turkcell abonesi olan biri olarak bendeTurkcell'in faturlandırma sisteminde bir tuhaflık olduğunu, haber belirtildiği gibi sonuçlanırsa kesinlikle alacaklılar arasında olduğumu düşünüyorum. :smiley: Toplumumuzda bu gibi konular insanların pek de önemsediği konulardan olmadığından, hizmet alıyorum gelen fatura ne ise ödeyeceğim mantığı ile faturaları sorgulamıyor, başkalarının tecrübelerini kendi başımıza gelmeden önemsemiyoruz ve dolayısıyla tepkisiz kalıyoruz. Konu bireysel çabalarla çözümlenemediğinden; sonuçta sizinde belirttiğiniz gibi eğer operatör kullanılmaya devam edilecekse gelen faturaları kabullenmekten başka bir seçenek yok. Bana kalırsa en kökten çözüm hangisi olursa olsun şikayetçi olduğumuz noktada operatörü kullanmamak.
Herkes aynı anda bunu yapabilseydi bizim değil onların halini düşünemiyorum...

İyi çalışmalar.

Eğer fazla fatura ödediğinizi düşünüyorsanız mutlaka ayrıntılı fatura isteyin.
Zaten adresinizie fatura her ay gönderiliyor, isteyin faturanız ayrıntılı gelsin.
Böylece ne kadar konuştuğunuzu bilirsiniz, gerekirse de hakkınızı ararsınız.

gorustugum numaralar herzamankı gıbı aynı ayrıntılı faturada baktım ama ucretlendırme fazla oluyor her halukarda onların elındeyız

2 saat konuşana 2 saat bedava olarak konuşuyorum,ayda internette dahil 100 mb,ta kadar toplam 4 saat konuşma ve internet dahil 49 tl geliyor,geçen ay 160 tl geldi turkcelli aradım,gün içinde 4 kere arayarak beni bir hata olduğunu gelecek aylarda bu parayı faturamdan düşeceklerini özür dileyerek söylediler ve bu ay 29 tl geldi yani fazla aldıkları parayı her ay faturama iade ediyorlar. :smiley:

v
UFUKK' Alıntı:
2 saat konuşana 2 saat bedava olarak konuşuyorum,ayda internette dahil 100 mb,ta kadar toplam 4 saat konuşma ve internet dahil 49 tl geliyor,geçen ay 160 tl geldi turkcelli aradım,gün içinde 4 kere arayarak beni bir hata olduğunu gelecek aylarda bu parayı faturamdan düşeceklerini özür dileyerek söylediler ve bu ay 29 tl geldi yani fazla aldıkları parayı her ay faturama iade ediyorlar. :smiley:
valla ufuk bey sız sanslıymıssınız bıze oyle hak tanımadılar 1.200 tl borcunuz var odemezsenız avukata verıyoruz evrakları dıyorlar

2 saate 2saat bedava gibi kampanyalarda ,ve sadece turkcelllilerle ve iş yerleri ile konuşursanız bir şey yapamazlar hatta siz onları avukata verir milyarlarca lira tazminat kazanırsınız,duyarsız kalmayın para kolay kazanılmıyor,onların kazandığı gibi.

Ne yani daha ne olmasını bekliyoruz ki !! eskiden dağlarda idiler şimdi ise kravat takıp şehre indiler.ama benim anlamadığım şey neden bunun adına adi hırsızlık denmiyor.neden tatlıcıdan tatlı ,kuyumcudan altın çalan adi hırsızlık olabiliyorda böyle grandtuvalet soyguncular yaptığı zaman neden A ,şey ,pardon,afedersiniz,tamam hemen geri ödüyoruz,şey yanlışlık olmuş ve binbir türlü hile ile geçiştiriliyor.bana yalvarıyorlar ne olursunuz şu ayrıntılı fatura istemekten vazgeçin diye.daha önceleri ayrıntılı fatura işime yarıyordu fakat artık pek önem arzetmiyor ama bakıyorum neden bu kadar ısrar ediyorlar ayrıntılı faturayı iptal etmemi. biraz koku geldiği için bende ısrarla iptal etmiyorum onlarda ayrıtılı fatura yollamaya devam ediyorlar.ve devamında akla hayale gelmeyen tarifeler,kampanyalar,tavsiyeler

arkadaşlar başınıza gelenlere üzüldüm ama mutlaka bir çözüm yolu olmalı sanırım geçmişe dönük ayrıntılı fatura alınabiliyor ben diğer operatörlerin tümünü denedim ama Turcell'den vazgeçemedim tarife paket bedava bilmem ne hiçbirini kullanmıyorum sadece işim kadar konuşuyorum kalitesi gerçekten takdire şayan

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,059
Kayıtlı Üye Sayımız
166,960
Kaydolan Son Üyemiz
karavanyapıyorum

Çevrimiçi üyeler