Ynt: Türkiye'de ki Yetkililer Neden Telsizden Korkuyor.
Merhabalar Levent bey öncelikle yazdıklarınıza katılıyorum ancak ben kendimde uzun zamandan beri telsiz işinla haşır neşir oluyoruz ancak, ortalığın durumuna baktığımızda vaziyetin içler acısı olduğunu görüyoruz. Biz bunları kendi sitelerimizde de dile getiriyoruz, ancak bazı yanlış davranışta bulunan insanlar yüzünden tüm telsiz kullanıcıları (bilinçli) bunun cezasını çekemezler böyle birşey yok. Bir kaç kendini bilmezin çıkıp elinde telsizle, nereden edindiği meçhul olan polis yeleğiyle insanlara göz dağı veya rahatsızlık vermeye teşebbüs eden kişi veya kişileri veya kendilerini bu tür olaylara özendirici davranışta bulunan kişilerin gerekleri ağır bir şekilde yapıldığında ben bir daha deneyeceklerini tahmin etmiyorum. Bu olaya en yakın örnek Maltepe sahil yolunda yaşanan olay. Bu yüzden kimse kimseye yargısız infaz yapamaz, ancak burada telsizi kullanan kişininde hal ve hareketleri, sarfettiği sözler vs... gibi davranışlar çok önemli. Aldığım duyumlara göre Türkiye'de polislik mesleği için verilen eğitimlerin arasında telsizcilik, telsiz kullanma ve telsiz ile ilgili kanun, yönetmelik gibi kavramlar polis memurlarımıza öğretiliyor mu? Lafın burası çok önemli eğer öğretilmiş olsa memurlarımız bu konu hakkında bilgi sahibi olsalar o zaman benim şahsi fikrim devriye gezen her asayiş ekibi yolda kendisine denk gelen sivil telsiz kullanıcısını çevirip elindeki cihazla ilgili gerekli araştırmayı yapmasından yanayım. Doğru olanda bu, çünkü işte o zaman böyle kendini polisim ayaklarında tanıtan kendini bilmezleri içlerinden ayıklayabilirler. Çünkü neden eğer bir kişi o anda kanuna aykırı bir davranışta bulunuyor veya yasal olmayan bir cihaz bulunduruyorsa, polis memuru arkadaşta bu konuyla ilgili tüm bilgiye sahipse o kişi polisi kandırmaya teşebbüs bile edemez. Kendisine yöneltilen sorular profesyonelce olacağından kişi açıklamasını yapamadın mı buyrun size yasa dışı iş.
Bu yüzden durumumuz bu halde iken kimse üstüne alınmasın ancak şu ana kadar olmadı, bundan sonrada olabilir ihtimalinle düşünürsek elinde telsiz olan bir kişiyi polis çevirdiğinde kişiye konuyla ilgili soru sorması için öncelikle konu hakkında bilgi sahibi olması gerekir. Bu yüzden yok yere kimseye hiç bir şekilde haksız yere müdahele veya sorgu yapamazlar. Şahsen benim fikrim kişi bana sorduğunda eğer gerçekten bilgi sahibi ise soruları yerli yerinde sorabiliyorsa ancak o zaman hesap veririm onun dışında kimse konuyla ilgili bilgisi olmadan bana telsiz taşıyorum diyerek hesap soramaz vermem de zaten... Saygılarımla...