Londra'da havaalanından indiğinizde yanınızda bozuk para yoksa taksiye binmeyin. Dövmekten beter ediyorlar.
Fransızca bilmiyorsanız Paris'e gitmeyin. Sizi anlamaya çalışmıyorlar. Siz fransızca bilmelisiniz..
Barcelona'ya giderseniz mutlaka yemek yemeniz gereken yerlerin listesini daha önce gidenlerden edinin. Yüksek ihtimal aç kalabilir, yada midenizi bozabilirsiniz.
Ayrıca yurt dışında kredi kartınızı kullanırken dikkat edin kopyalanma riski çok çok fazla!
------------
Bunlar benim değil Londra-Barcelona ve Paris de yaşayan kardeşimin görüşlerinden sadece 1-2 tanesi..
Ayrıca ülkemize gelmiş ve yaşadıkları her dakikadan memnun kalmış 100lerce yabancı arkadaşım oldu.
İstanbul'lu değilim ben. İstanbul'a taşınmadan önce en bildiğim şey ister yerli ol ister yabancı gideceğin adresten emin değilsen taksiciler seni dolaştırır.. Ama 10 senedir bu taksicilerin nedense hiçbiri ile karşılaşmadım ben. İstanbul'a ilk taşındığım günler dahil.
Kapalı çarşıya gidin. Esnaf iyi iletişim kurabilmek (ve elbette satış yapabilmek ) için pek çok dil konuşuyor.Onların bizi anlamasını beklemiyor onların dilini konuşmaya çalışıyoruz.
Ege ve akdenizde yabancı turist kafilelerine yerli turistlerden fazla iskonto uygulanıyor
Erken rezervasyon deniyor adına. Ama yerli turistin öyle heryıl şu zamanda tatile çıkacağım deme lüksü olmadığı için tatili de pahalıya geliyor.
Turistik olduğunu ortaya sürüp Türk insanını almayan oteller, hamamlar var. (Turistler rahatsız oluyorlarmış.. Benim ülkemde benden!!! )
Tek kadınları sultanahmet çevresi için uyarmışlar
Uyarı mı yönlendirme mi acaba
Sırf bu amaçla gelen kadınları hiç okumuyorsunuz sanırım yabancı forum sitelerinde
Yankesiciler Türkiye'ye has zaten. Amerika da, Avrupa da hiç yankesicilik olayları görülmüyor değil mi ;D
Eşcinsellik yadırganıyormuş dini kesimlerde.. Dindar bir hristiyan yada dindar bir yahudi çok mu farklı yaklaşıyor bu duruma da bizde olunca yadırganmak oluyor.. Pederleri (rahip de olabilir emin değilim) evlenmeyen, rahibeleri siyah uzun elbiseler giyip Allah ile evli olan Caaanım Batılı insanı değilmi yüzyıllarca din adına insanlara işkence yapıp engizisyon mahkemelerinde yargılayan, cadı diye yakan, giyotin ile kafalarını uçuran
Ve tuvaletler..
Surlarının tepelerindeki deliklerden aşağı tuvaletlerini yapıp, taharet nedir bilmezken onlar, bizde tuvalet vardı. Tuvalet kültürününde bizden onlara geçtiğini bilmiyormusunuz?
Çürük elmalar her ülkede var. Ama bu ülkede herkes çürük elma demek değil.
Önce dönde aynaya bak derler insana..