Turlar ile Tatile Gideceklerin Dikkatine

Mesajlar
26
Tepkime Puanı
0
Geçtiğimiz hafta ETS tur ile Fransa gezisine katılmak isteyen bir arkadaşımız eşine de süpriz yaparak gezi ayarlamalarını yapıyor ve tura katılmak istiyor. Ne de olsa evlilik yıldönümleri ve bunu keyifli bir süpriz ile doyasıya yaşamak istiyorlar. ETS tur iki hafta sonraki tur için kayıt alıyor.

Bu sırada iki hafta içerisinde vize yetişir mi sorusuna ‘-Yetişir.’ Cevabını alıyorlar. Eşi üniversite öğrencisi ancak ETS acentesi evraklara ‘-ev hanımı yazalım’ diyor. İlk defa yurtdışına çıkacak olan dostlarımız acentanın yönlendirmesini doğru olarak kabul edip tüm söylenenleri harfiyen yerine getiriyorlar. İstenen tüm evraklar hazırlanıyor, teslim ediliyor ve 4000 küsür TL ödeme yapılıyor.

Evrakları 12 Eylül’de teslim ediyorlar. 16 Eylül’de vizeye ret cevabı geliyor. Ama sıkı durun bunu ETS söylemiyor. 19 Eylül’de telefon açıyor (ki görüşme bizim yanımızda oluyor) ‘-acilen gelin eksik evrak var imzalamanız lazım’ diye. Evrak nedir diye soran arkadaşımıza ‘-vize işlemlerinde muameleci için verdikleri para, vize çıksada çıkmasada geri ödenmez’ cevabını alıyorlar.

‘- Vize çıkmadı mı neden böyle bir kağıt imzalıyoruz?’ sorusunun cevabı ise yok hayır, prosedür..kem küm gak guk..İmzalıyorlar.

20 Eylül (1 gün sonra) ETS’den bir telefon geliyor. Vize çıkmadı.. Peki nedir durumumuz? Gelen cevap: ‘- Paranızı geri ödeyemiyoruz. Geri alma zamanını geçirdiniz çünkü.’

Bu cevap üzerine günlerdir telefonlar, görüşmeler yapılıyor. Genel müdürlük dahil her yer kapı duvar! Hiç bir sonuç yok. 12 Eylül evrak teslim, 16 Eylül ret cevabı. Bu tarihte haber verilse hem paralarını geri alabiliyorlar, ayrıca isterlerse eksik evraklarını tamamlamak için yeniden başvurabiliyorlar. Ama ETS tur ayın 20’ine kadar bekliyor, çünkü 19’una kadar itiraz gelirse parayı ödemek zorundalar. Yani bir nevi gasp gibi. Ödemeyi yapıp, hiç bir hizmet alamadıkları gibi bir de paralarını geri alamıyorlar.

Sonuç: Dava açıldı. Evlilik yıldönümü kutlaması planları yerine stres, telefon görüşmeleri, sıkıntı..

Haklı olarak tura katılacak olan arkadaşlarımız diyor ki acelemiz yoktu ki bizi niye acele acele ilk tura soktunuz vakit darsa bir sonraki turla gidebilirdik. Ayrıca Galatasaray Üniversitesi öğrencisi olan eşinin Fransa vizesinin almasının çok daha kolay olduğunu vize şirketinden kendi araştırmaları ile öğreniyorlar.

Burada yaşananlar bir ders niteliği taşıyor aslında. Hepimizin başına gelebilir. Burada Avrupanın en büyük tur operatörlerinden biri kabul edilen ETS’nin tutumunu anlamak mümkün değil. Gerekli dersi çıkarıp dikkat etmek lazım.

İlgilenenler olayın ayrıntılarını ve yorumları alttaki siteden okuyabilirler:
http://norawashere.blogspot.com/2011/09/ets-tur-vs-bahtsz-cift.html
 

Etiketler


Arkadaşınıza geçmiş olsun,
Bu memlekette TÜRSAB diye bir kurum var ilgili firma hakkında oraya şikayet etmeyi denesinler,
Ayrıca bu devirde elimizin altında olan internet denilen hizmetten faydalanmak acaba unutuldumu.
Kanımca hizmet satınalacak olduğumuz kurumları bağlı oldukları meslek örgütlerinden araştırıp onların önerilerini dikkate almakta fayda var.
Tüekülerle kalın, sağlıkla kalın.
 

bende tam ets'den gemi turu almayı düşünüyordum...uzak durmakta fayda var anlaşılan, sonra para verip alamamak var...
 



Arkadaslar tur yapan sirketler konusu acilmisken bir dipnot bilgi : Bamtur ve tatilbitmesin.com , bu iki firma sizi 10tl ye Abd tatiline goturse bile sakin satin almayin 10tl niz yanar , bilgilerinize ...
 

Burda gerci ETS sikayet edilmis ama , guvenilir olanlari soylemek istiyorum , hepsi denenmistir ;

ETS
Jolly
Golden Bay
Fest Travel
Devrialem
Ejder

Ets ve Jolly disindakiler daha spesifik bolgere seyahat duzenleyen , daha yuksek ucretli ama hd programlar yapan sirketlerdir .
 

hocam sikayet var com bir dönem bu tür işlerde çözüm oluyorsu, şimdi bilmiyorum, ama en azından başkalarının da mağdur olmasını önleyebilirsiniz
 


Ynt: Turlar İle Tatile Gideceklerin Dikkatine

biz de ailecek italyaya tur ile gitmeye karar vermiştik,sitelerde yazılanları okuyunca kendimiz tur düzenledik,sağolsun pegasus da bilet fiyatlarını dibe vurdurunca her sey cok daha güzel oldu :smiley: tur içinde tur satılmasından,diğer turlara gidenleri petrolde beklemekten nefret ediyorum
 



Ynt: Turlar İle Tatile Gideceklerin Dikkatine

Tur ile tatile gitmeye anlam veremiyorum ben. 3 - 4 defa denedim hep sıkıntı. ilk başta ucuz otel, rehberlik hizmeti, eğlenceler falan var gibi görünüyor ama kazın ayağı pek de öyle olmuyor.

ucuz otelden her gün merkeze ulaşmak zaten oteli ucuz olmaktan çıkarıyor, eziyete dönüştürüyor.

rehberler, herhangi bir i-phone aplikasyonu kadar bile bilgi veremiyorlar.

eğlenceler, geceler, ekstra turlarda, kendiniz gittiğinizde orada ayarladığınızda, ya da gitmeden bireysel olarak rezervasyon yaptığınızda, rehber komisyonu ödemeden, daha iyi ve hesaplı servis sağlayabiliyorsunuz.

tabi en önemlisi de, milletin çişini, makyajını, kahvesini beklemiyor, özgürce seyahat ediyorsunuz :smiley: :smiley:
 


Ynt: Turlar İle Tatile Gideceklerin Dikkatine

ben bir kez eşim ile birlikte turla italya yunanistan a gittik. Otobüs ile tur.. Otobüsteki tüm ikramlar euro üzerinden ücretliydi, ekstraturlar cep yakıyordu.. kalınan oteller şehir merkezinden uzak ve şehre toplu taşım ile ulaşım imkanı olmayan otellerdi.. rehber de sadece şehre girerken bilgi verdi, düzgün rehberlik hizmetide zaten olmadı.. şehre geldiğinde hep serbest zaman deyip milleti saldı.. Böyle olunca biz kendimiz gezip dolaştık, ekstra turlara katılmadık. Bir sonraki gezimizi de Paris, Brüksel, Amsterdam a kendi biletimizi alıp, otelerimizi önceden ayarlayarak yaptık.. bir daha da tur ile avrupa yapmayı düşünmüyorum..
 

Ynt: Turlar İle Tatile Gideceklerin Dikkatine

Ingilizce az bilinen ulkelerde , ozellikle Guney Amerika da tur olabilir ama Avrupa da , ingilizcede biliyorsaniz tur tamamen sacmalik , ayrica tur sirketleriyle yapilan geziler her zaman ( Istanbul a ilk defa gelip , bogaz koprusunden gecip , sultanahmeti gorup donmek gibidir. ) Sultanahmet i gorunce Istanbul u gordum gezdim diye anlatirsiniz , aslinda yuzde birini bile gormemissinizdir . Turkiyede firmalarin yaptigi gezilerde aynen bu sekilde , hoooopp 1 saat Almanya tamam , hooooppp yarim saat Hollanda tamam , hoooop al sana 3 saat da Fransa , varmi boyle kapsamli bir gezi :smiley:)
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,475
Mesajlar
1,518,501
Kayıtlı Üye Sayımız
172,126
Kaydolan Son Üyemiz
Mev

SON KONULAR



Geri
Üst