Ufaklık Büyüyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CİNCİN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 122
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,525
Ynt: Ufaklık Büyüyor

sanki içime doğmuş

hayırlı uğurlu olsun cihat bey neşe içinde çamurlu çamurlu kullanın yeni jantlarınızı ..

bu arada chip konusunda da Mert beyin yaptığı uyguluma çok iyi görünüyor. hiçbir yere dokunmadan kolaylıkla yapılabilen bir uygulama.

düşünmenizde fayda bence.

bu arada son halinin fotolarını bekliyoruz

Etiketler

arkadaşlar gunaydın.. bence chip işini iyi düşünün derim nacizane ....bence gereksiz nedenide akaryakıt sarfiyatını artırır...benden söylemesi... altınızdaki arabaların zaten kendine göre bir gücü var eh drag yarışlarınada girmiyorsanız bence boşuna masraf kapısı ....

Benim arabamda chip yok internette taktıran bir arkadaş vardı aracı satılık idi arayım bilgi alayım dedim ama baktımki araba satılmış oylelikle kaldı ama düşünmüyo değilim ??? Lastik konusunda söylediğiniz gibi eğer asfalt ağırlıklı kullanacaksanız stt modeline gerek yok kauçuk kalitesi çok iyi olmasına rağmen gerçek anlamda ses yapıyor.Anladığım kadarıyla aracı gündelik hayat'da da kullanıyorsunuz (ben yakıt yetiremedim yanına birde binek bir oto aldım )) ve diş açıklığı stt gibi çok olan bir lastik sizi rahatsız edecektir.Yada benim bir başka fikrim yeni aldığınız jantlara yeni lastikler ve eski jantlarla eski lastikleri değişken olarak kullanmak

Evet aracı gündelik hayatta da kullanıyorum, işe giderken işyerinin servisi olduğu için binek bir araba ihtiyacı duymuyoryum, hafta içi arada bir keyfe keder kullanıyorum. Hafta sonları da zaten başka bir aracım olsa da binmek istemem ;D
Lastik konusunda da sizin dediğiniz gibi, orijinal lastik ve jantları saklayacağım. Kış bitince MT'leri çıkarıp orijinal jant ve lastikleri takacağım. Bu yaz aylarında tatil için yapacağımız uzun yolculuklarda yakıt tasarrufu da sağlayacaktır. Hatta Blizzak'lara bir alıcı bulrsam orijinal jantlara da daha dar AT veya HT (235/85 R16) almayı düşünebilirim. Daha yaza çok var tabii hayat ne gösterir bilinmez

Cihat hem hayırlı olsun hem kolay gelsin...
Lopez yollerına düşürelim artık bunu, bayaa büyümüş...

Sağol abi, çok teşekkürler. Acemi ofroytçuya yeriniz varsa ilk fırsatta peşinize takılacağım

MT düşünüyorsanız lastikleri kullanınca sonuç nasıl olacak merak ediyorum. Mesela AT lastiklere kıyasla çamurlu yollarda çekiş ne kadar iyileşti, asfaltta fren mesafesi ne kadar uzadı, vs gibi şeyler Gerçi eğilim AT tipi olan ST/C den yana galiba.

Aslında Cooper ST ve ST/C serisi AT tipinde lastik değil ama hem arazi en asfalt için en uygun kombinasyon olduğunu düşünüyorum. Arazi performansı STT kadar olmasa da pek çok alanda yeteceğini umuyorum. İlk Lopez gezinde anlarım performansını. Gerçi pilotaj lastik kadar önemli ya olsun, onu da zamanla kazanırız

2010 model araca bu lastıklerden taktım (resim biraz reklam gibi oldu ama) çamur performansı çok iyi yalnız otobanda özelliklede 140 km hızdan sonra ses yapıyor ama asfalt tutuşu hiç fene değil lastik almadıysan tavsiye ederim

bu lastiklerle 140 km üstünde işiniz olmasın bence zaten... lastiğin hız sınırı kaç ki zaten..!

imalatçı firma 180 vermiş lastıklere ama bizim arabalar için çok sağlıklı bir hız değil resimdeki lastiği internetten buldum onun hakkında bilgim yok

O lastikte öyle bir şekil var ki bakınca insan 80 üzerinden korkuyor siz 140 demişsiniz Fren mesafesi nasıl acaba kıyaslama fırsatınız oldu mu?

Fren mesafesi ister istemez uzayacaktır hele kar ve buz üzerinde inanılmaz kayacaktır diş aralığı o kadar fazla olan bir lastiğin yere tutunmasını beklememek gerek adı üzerinde mt mud terrain çamur lastiği o kadar diş aralığı olmasa zaten çamuru tahliye edemezdi bunun yanında Kürşat bey'in dediği üzere çok sürat yapmamak gerekir uzun vadeli bu tür lastikleri yüksek süratlarda kullandınızmı mutlaka tekerlek bilyalarından biri fire veriyor ve dayanmıyor.

Merhaba arkadaşlar, bugün ufaklığa bayramlık ayakkabılarını aldık sonunda. Yeni jantları ve lastikleri ile çamura çıkmaya hazır hale geldi. Şimdi ufak tefek işleri kaldı.
1. lastikler çok dişli olduğundan frenle yapılan tam dönüşlerde ön tamponun arkasındaki bir parçaya sürtüyor
2. jantların göbek kapakları ile aracın göbekleri uymadığı için şu an kapaksız geziyoruz
3. sevimsiz arka tampondan kurtulacağız
4. şnorkel
Bunlar bayram sonrasında yavaş yavaş halledilecek ;D

Ufaklık büyüyor dedim ama Barbaros Beyin (bsayil) aracının yanında tam bir ufaklık gibi kalıyor ;D ;D ;D daha gidecek çok yolu var benim Ufaklığın.