Ufaklık Büyüyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CİNCİN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 122
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,525
Ynt: Ufaklık Büyüyor

tesekkurler Mert ;D yapilanlar benim de icime cok sindi

Etiketler

Cihat Bey lastik konusunda isabetli bir karar vermişsiniz hayırlı olsun gerçekten güzel olmuş jant kapakları da oldummu bir kusur kalmayacak inşallah lastik ebatları ne oldu acaba onunla ilgili bilgi vermemişsiniz ??? Turgay kardeşimzin aracına taktığı vinç de gerçekten güzel görünüyor daha ayrıntılı resimlerini eklerse bizi çok sevindirir vincin tampondan ne kadar içeride olduğu tam görünmüyor? (Burak).

Selam,

Cihat abi araç bu resimlerde çok daha güzel duruyor yahu .. (Güle güle kullan abi Allah nazardan saklasın ..)

Burak abi benim aracın yandan çekilmiş bir resmini ekliyorum tampondan dışlarıya taşma ile ilgili fikir verir umarım.

Uploaded with ImageShack.us

Turgay teşekkürler resim için :smiley: forumdaki tek eski kasa vinçli l 200 sende galiba ??? çok güzel yerleştirmişsin vinç'i :smiley: marka ve modelini öğrenebilirmiyim birde montaj esnasında klima radyatörü sıkıntı çıkarttımı ve şasenin neresine monte ettiniz?

Abi vinç Britpart DB 9000 C modeli.

Montaj esnasında herhangi bir radyatöre vs. deymedi arada çok az bir şey boşluk kaldı.

Vinç montajını İlfer Oto İlyas usta yaptı ve bu camiada sanmıyorumki onun kadar titiz çalışan biri olsun. (Ben çok titizim ama İlyas usta benden beter titizmiş bizzat gördüm.)

Montajı direk şasenin öne doğru çıkan kollarından yaptı tarif etmekle tam anlatmam mümkün değil mutlaka görmeniz lazım.

Bu ve buna benzer uygulamalarda tecrübesi ve bilhassa titizliği ile İlyas usta biçilmiş kaftan haberiniz olsun ..

magnum06' Alıntı:
Cihat Bey lastik konusunda isabetli bir karar vermişsiniz hayırlı olsun gerçekten güzel olmuş jant kapakları da oldummu bir kusur kalmayacak inşallah lastik ebatları ne oldu acaba onunla ilgili bilgi vermemişsiniz ??? (Burak).
Burak Bey Teşekkürler, Lastiklerin ebatında daha önceden verdiğim karar doğrultusunda 32" lastik takıldı, 265x75x16. Araçta 2"yükseltme olmasına rağmen lastiklerin dişleri eğimli yollardaki tam dönüşlerde tamponun içine sürtüyor. Örneğin Turgay'ın aracında da aynı boyutlarda 32" BFG olmasına rağmen onun herhangi bir sürtme şikayeti olmamış. Dolayısıyla bayramdan sonra aracı 1" daha yükselteceğiz. Yani, eski kasa L200'lerde 33" lastik takmak için araçta ciddi bir modifikasyon gerekebileceğini söyleyebilirim. Yazın standart jant ve lastiklerini taktığımızda leylek gibi olacak ;D
Bu arada daha önceden söyledim mi bilmiyorum, çekişte ufak da olsa bir fark sözkonsu sanırım bunun kaynağı çaptan ziyade lastiklerin epey ağır olması ile alakalı. Gürültü konusunda ise kulaklarım alıştı bile :smiley:

CİNCİN' Alıntı:
Burak Bey Teşekkürler, Lastiklerin ebatında daha önceden verdiğim karar doğrultusunda 32" lastik takıldı, 265x75x16. Araçta 2"yükseltme olmasına rağmen lastiklerin dişleri eğimli yollardaki tam dönüşlerde tamponun içine sürtüyor. Örneğin Turgay'ın aracında da aynı boyutlarda 32" BFG olmasına rağmen onun herhangi bir sürtme şikayeti olmamış. Dolayısıyla bayramdan sonra aracı 1" daha yükselteceğiz. Yani, eski kasa L200'lerde 33" lastik takmak için araçta ciddi bir modifikasyon gerekebileceğini söyleyebilirim. Yazın standart jant ve lastiklerini taktığımızda leylek gibi olacak ;D
Bu arada daha önceden söyledim mi bilmiyorum, çekişte ufak da olsa bir fark sözkonsu sanırım bunun kaynağı çaptan ziyade lastiklerin epey ağır olması ile alakalı. Gürültü konusunda ise kulaklarım alıştı bile :smiley:
cihat bey 265 75 16 ebat lastikleri ben hiç oynama yapmadan takmıştım aynı sorun bendede vardı ön tamponun çamurluk kısmını 1- 2 cm bir tıraşlama yaptım oda iç kısmından dışarıdan haiç belli olmuyor traşlanacak yerleri direksiyonu sağa sola çevirdiğinizde lastikler belli ediyor zaten sonra bir daha sürtme yapmadı yükseltme yapmadan önce bir düşünmenizi tavsiye ederim
herkeze iyi bayramlar

st' Alıntı:
cihat bey 265 75 16 ebat lastikleri ben hiç oynama yapmadan takmıştım aynı sorun bendede vardı ön tamponun çamurluk kısmını 1- 2 cm bir tıraşlama yaptım oda iç kısmından dışarıdan haiç belli olmuyor traşlanacak yerleri direksiyonu sağa sola çevirdiğinizde lastikler belli ediyor zaten sonra bir daha sürtme yapmadı yükseltme yapmadan önce bir düşünmenizi tavsiye ederim
herkeze iyi bayramlar
Tucay Bey iyi akşamlar, iyi bayramlar,
Benim aracın eski haline bakarsanız oldukça alçak olduğunu görürsünüz. O yüzden yükseltmeden bir modifikasyona girmek mümkün değildi zaten. Bazı L200'ler benimki kadar kendini salmıyor. Traşlama konusuna gelince, aracı kesmektense 1-2 cm yükseltmede ben bir sakınca görmemiştim. Sizin bu konudaki çekinceniz nedir?

herhangi bir çekincem yok ayrıca aracınızın şu anki duruşu çok güzel olmuş ve benim fikrim aracı kupadan yükseltmediğiniz sürece o sürtme esnemelerde olucaktır

CİNCİN' Alıntı:
Burak Bey Teşekkürler, Lastiklerin ebatında daha önceden verdiğim karar doğrultusunda 32" lastik takıldı, 265x75x16. Araçta 2"yükseltme olmasına rağmen lastiklerin dişleri eğimli yollardaki tam dönüşlerde tamponun içine sürtüyor. Örneğin Turgay'ın aracında da aynı boyutlarda 32" BFG olmasına rağmen onun herhangi bir sürtme şikayeti olmamış. Dolayısıyla bayramdan sonra aracı 1" daha yükselteceğiz.
Selamlar arkadaşlar,
Bayram sonrası yaklaşık 10 gün kullanmadığım aracımı dün Kartal Sanayiye götürdüm ve lastiklerin dişleri nedeniyle yaşadığım sürtme sorununu lastik dişlerini keserek çözdük ;D
Evet dün aracın arka süspansiyondaki küpeleri biraz daha uzattık ve önde de torsiyonlardan da biraz yükselterek sürtme sorununu hallettik. İniş biniş epey zorlaştı :p Şimdi yılbaşına kadar duygusal olarak hassas bir döneme giriyorum :smiley: Bu dönemden sonra vinç mi şnorkel mi buna karar vereceğim. Gönlüm şnorkelden yana. Maksat sudan geçiş değil aslında (Bugünkü hurriyet.com.tr haberine göre zaten önümüzdeki 20 gün hava sıcaklıkları 20-25 derece olacakmış :( ) taktırmak istememin nedeni motora temiz hava akışı sağlamak ve görsellik.

Image_00015.jpg

Önümüzdeki hafta içi de L200'lerdeki genetik bozukluk olan direksiyondaki tıkırtı sorununu halledip, zarif(!) arka tamponu sökeceğiz. ön direklere tutamak gibi binişi kolaylaştıracak ufak tefek parçalar takılacak.
Bir de özellikle eşimin iniş binişini kolaylaştıracak ön basamağa gizli bir ek basamak yapılabilir mi acaba onu düşünüyorum ???

Tıkırtı sorunu benim aracımda da vardı Cihat Bey halletik ama aynı sorun tekrar başladı komple direksiyonun yere inmesi gerekiyor ve uzun sürüyor böyle binmeye devam edeceğim bir süre, dayanılmaz olduğunda tekrar söktüreceğim artık :mad:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,055
Kayıtlı Üye Sayımız
166,799
Kaydolan Son Üyemiz
chucky1907

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR