KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Varsayalım ki, bu adam hiçbirşey bilmiyor sadece konu mankeni ve ona bunları çekim sırasında gittiği bölgelerin özellikleri öğretiliyor ve bir rehber eşlik ederek yardımcı oluyor. Burada önemli olan o bilgilerin bizlere aktarılarak gerçek hayatta zor durumda kalındığında hayatta kalmamıza yardımcı olmasını sağlaması değilmidir?
Varsayalım ki, bu adam hiçbirşey bilmiyor sadece konu mankeni ve ona bunları çekim sırasında gittiği bölgelerin özellikleri öğretiliyor ve bir rehber eşlik ederek yardımcı oluyor. Burada önemli olan o bilgilerin bizlere aktarılarak gerçek hayatta zor durumda kalındığında hayatta kalmamıza yardımcı olmasını sağlaması değilmidir?
Çok güzel söylemişsiniz.İsterse gitsin köyde çeksin programı, isterse her gece helikopter ile otele gitsin.O adamın orada yaşaması değil verdiği bilgiler önemlidir ki o kadar bilgiyi aktaran bir adam yeterince yaşamıştır o ortamlarda.Yanlış bilmiyorsam eski ingiliz s.a.s komandosu bir arkadaş.Teknikleri takire şayan.Yaratıcı ve güzel.Ayrıca yedikleri en zor şartlarda besin kaynağı olarak seçebileeğiniz şeylerdir.Her ortam pişirmeye uygun değildir.En zoru için kendinizi hazırlarsanız daha kolayları problem olmaz....
Yardımı olabileceğini düşünerek bu konuyu açtım..Kotası limitli olanlar için söylüyorum..Bir arkadaşımda bu bölümlerin hepsi CD olarak var ve satıyor..Bu şekilde ilgilenenler yazarlarsa yardımcı olabilirim..
NOT: Linkler alıntıdır..Bahsettiğim CD leri ben yazdım ) yani arkadaşım satıyor..
Arkdaşalar bu adamın yaptığı iş bir showdur eğelenerek izleyin ama sakın bunların doğru bilgiler olduğuna inanarak uygulamaya kalkmayın. Bu adamın rehberlerle gezdiği ve bilgileri onlardan aldığı doğrudur. Türkiye bölümünde tursitik alanları gezmesinin nedeni anlaştığı acente ve rehberlerin onu sadece oraya götürmlerinden kaynaklanıyor. Diğer ülkelerde de aynı şeyleri yapıyordur. Sadece türkiye bölümünü örnek alırsanız bulup yediği şeylerden daha lezzetli faydalı kolay bulunur ve yakalanır gıdalar vardır Anadolu topraklarında. Örneğin kertenkele yakalamak yerine kuş avlamak daha kolay ve faydalı bir uğraştır. Bilenler bilir o kertenkeleyi yemektense kamyon lastiği yemek daha kolay ve faydalıdır. Kısaca verdikleri bilgi bilgi değil adam ilginç olsun show olsun diye ilginç şeyleri yakalayıp yemeye çalışıyor yaptıklarını denemeyin. Türkiye bölümüde tuvalet kağıdı olarak kullanabilirsiniz dediği bitki anadoluda basur ilacı olarak kullanılıyor. Rehberin buna bu bilgiyi vermesinden dolayı o bitkiyi bir sorun olmaz diye tuvalet kağıdı yapabilirsiniz diyor. Ama şu varki o bitki yaprağı tüylü ve kir tutan bir özelliğe sahiptir ve tuvalet kağıdı olarak kullanılması hiç tavsiye edilmez. Anadolu insanı bu bilgiyi yıllar önceden bildiğinden ve köyde uyguladığı survivalini orasında ;D çeşitli ağrı ve sızılar ve haşarat ile birlikte geçirmek istemediğinden su yoksa o bitkinin olduğu yerde bile taş ve bulabildiği başka şeyleri tercih eder. Basuru olanlar ulan yazdı nasıl kullanacaz yazmadı diye kızmasınlar diye kullanımınıda yazayım. Bu bitkiyi bol miktarda toplayıp bir güzel kaynatıyorsunuz ki üzerindeki bütün haşarat ve istenmeyen şeyler ölsün. Kaynamış yaprakları suyu ile birlikte bir birlikte leğene döküp içine otuyorsunuz. Bu arada karadenizde nerde olduğunu soran arkadaşa not orası çoruh nehri rafting yapılan yer.
survival man deki adam ismini bilmiyorum artik kameran bulundurmuyor bildigim kadaritla cunku hep kendi kendini cekiyor yanliz acil durumlar icin yakinlarinda bekleyen bir ekip oluyor ve cok zorda kalirsa telsizle yardim istiyor(bir iki defa rasladim birinde okyanusta botla kalmisti ve firtina ciktigi icin yardim istemisti). Ama tabii cekimler disinda belki yanina vs. gelen vardir yemek yiyordur falan orasini bilemem tabii.
yanliz ultimate survival deki elamanin ekibi falan hatta destekde aliyor hatta kayboldugu yerle ilgili yalanda soyluyoe(turkiye bolumunu izleyebilirsniz) yani ultimate survival belgesel tadinda bir program yarisma tarzinda degil. Ayrica o adamin yediklerini yiyebilmek icin cok cok saglam bir migde super bir bagisiklilik sistemi ustunede multivitamin/antibiyotik falan lazimdir heralde. Ama guzel bilgilerde yer aliyor , nasil avlanilir, nasil yon bulunur,nasil ates yakilir,nasil barinak yapilir,vahsi hayvanlardan nasil korunulur vs. gibi konularda guzel bilgiler verebiliyor.
"ultimate survival - Türkiye "bölümünü seyrederken gülmekten kasıklarım ağrıdı.Tam bir komediydi.Adam (Doğu Karedeniz'de ) Artvin Yusufeli-Yaylalar köyünden Çoruh nehrinde maceraya başladı,bir müddet sonra (Doğu Anadolu'da ) Erzurum Tortum Şelalesinden atladı (halbuki yan tarafta turistler için yapılmış beton merdivenlerden inebilirdi!),sonra (İç Anadolu'da ) Kapadokya'dan çıktı,finalde de Konya'da Tuz gölünde insanoğlu'na rastladı.Bu komediyi seyrettikten sonra programa güvenim kalmadı.
Bu arada genel kategorinin başındaki bir sayfa süren sabit kamp alanlarını, Kamp alanları adlı bir kategoriye toplayamaz mıyız? Moderatörümüzden rica etsek? Bana çok kullanışsız geliyor. Her yeni konu için ikinci sayfaya bakmak zorunda kalıyoruz.
Selamlar,
Bear Grylls'in programlarında kullandığı alet ve giysilerin marka/modellerini nereden öğrenebilirim ? Özellikle kullandığı bıçaklar hakkında bilgisi olan varsa paylaşılırsa sevinirim.