Ultra Çapa Kullanan Var Mı?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atalaytugel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,279

atalaytugel

Yeni Üye
Mesajlar
10
Tepkime Puanı
0
Yer
Malmö/İsveç
Arkadaşlar haftasonu Caddebostanda çapamım fırdöndüsü kırıldı ve malesef çapamı düşürdüm. Yeni çapa bakarken Türk tasarımı olan ultra çapa ile karşılaştım. Acaba aranızda bu çapayı kullanan ya da bilgisi olan var mı?
 

Etiketler
Ynt: Ultra Çapa Kullanan Var Mı?

2007 yılında Sivriada^' da dalış yapaken 2 arkadaşımın elinde parlayan kocaman bir çapa ile su yüzeyini çıktıklarını gördüm. Ellerindeki çapa daha önceleri görmeye alışık olduğum bir çapa değildi. Ultra çapayı ilk o zaman görmüştüm. Sanıyorum bir tekneden düşmüştü.

Fiyatları çok yüksek fakat son derece kullanışlı. Taramıyor, toplarken dolanmıyor. İçindeki kurşun dolum sayesinde ağırlık merkezini iyi dengelediği için daha kolay tutunuyor dibe. Bir de çok şık görünüyor :smiley:
 

Ynt: Ultra Çapa Kullanan Var Mı?

Hakan Öge dünya seyahati sırasında teknesinde kullanmış ve performansından memnun olduğunu belirtmişti. Kullananlar da memnuniyetini ifade ediyor.
Pahalı olmasının ana nedeni çapanın kromdan imal edilmesi olsa gerek. Çıpanın kolu kurşun dolu. Kurşun ile galvanizin uyumsuzluğu nedeniyle krom olarak imal edildiğini okumuştum.
Ayrıntılı bilgi için;
http://www.boyutmarine.com/index.php?option=com_content&task=view&id=19&Itemid=9
Düzeltiyorum. Kolu değil gagası kurşun dolu imiş. :-\
 

Ynt: Ultra Çapa Kullanan Var Mı?

Caddebostan çok derin bir yer değil...Yeri biliyorsan belki bir dalgıç bulup çıkarır...Fakat orası çok balçık!!! (aslında b.k diyecem ama o zaman kimse dalmaz) Fakat ultra pahalı bir çapa...Bence değer...

Ben 3 senedir Bügel çapa kullanıyorum. Demir üzerinde egede birkaç fırtına atlattım. Fiyatıda ucuz...Bu aralar şentürklerde var...Tekne boyunu bilmiyorum ama 10 m lik tekneye 20 lik kullanıyorum ben...Eriştede biraz zor tutuyor yalnız. :(
 

Ynt: Ultra Çapa Kullanan Var Mı?

Fiyatının pahalı olduğunu ancak verdikleri paraya değdiğini söylüyor kullananlar.

Sadece Marmara'da kullanacaksanız CQR çapada öneriyorlar. Tip olarak Ultra'ya çok benziyor.

Bu linkten Amatör denizci Dr. Mehmet Erem'in çapaları ele aldığı videoyu izleyebilirsiniz : http://vimeo.com/8299757

Taner Özer ile Mehmet Erem'in " Pratik Denizcilik Bilgileri " isimli video serisi için : http://vimeo.com/yelken

Daha detaylı bir derlemeyi : www.gezginkorsan.org/forum linkinde GekoPedia isimli bölümde bulabilirsiniz
 



Ynt: Ultra Çapa Kullanan Var Mı?

atalaytugel' Alıntı:
Arkadaşlar haftasonu Caddebostanda çapamım fırdöndüsü kırıldı ve malesef çapamı düşürdüm. Yeni çapa bakarken Türk tasarımı olan ultra çapa ile karşılaştım. Acaba aranızda bu çapayı kullanan ya da bilgisi olan var mı?

Güzel çapa. Bende 27 Kg lık olanı var. Memnununum. Hala almadıysanız öneririm :smiley:
 


Ynt: Ultra Çapa Kullanan Var Mı?

Ben Ataköy marinada İkinci Bahar tekne sahibi Mehmet Erdoğan,ultra çapa kullanıcısıyım.Tesadüf bu ya ultra çapa üreticisi Nejat beyler penton da komşum.İşlerini titizlik le yapan tekneciliği çok iyi bilen üreticiler.Dolayısıyla komşum olmaları vesilesiyle değil,ürettikleri çapayla her türlü zeminde çok rahat demirliyerek uyuyabilmek isteyenlere,önerebilirim.Bir defa kullanan asla vazgeçmediğini göreceksiniz.
 

Ynt: Ultra Çapa Kullanan Var Mı?

merhaba,yelkenl,i tekne kullanan birisi olarak ,ultra çapayı çok beğendim.tekne fuarında butun çapaları inceledim.internettende baktım.en sonunda ultra çapa aldım.ve çok memnun kaldım.denizin dibine bakmadan rahatlıkla attım.çünkü toplarken kesinlikle zorluk çekmedim.her türlü zeminde kolayca tutundu.teknem 1 metre bile kıpırdamadı.malzeme olarak 1. sınıf kalitede krom.fiyatı diğer çapalara göre pahalı.ancaksöz konusu olan canım teknem ve daha önemlisi kendi canım ise bedava sayılır.ucuz çaap alacağıma iyisini alırım.gece rahat uyurum.şimdi teknemi satmak zorunda kaldım.çapayıda satacağım.temas kurmak isteyen benimle temas kurabilir.

IMG 20140418 WA0004 1   Kopya
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,485
Mesajlar
1,518,651
Kayıtlı Üye Sayımız
172,143
Kaydolan Son Üyemiz
sailing

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst