Umutlar Ülkesi; Nouvelle France (2004)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan metanoya Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,479

metanoya

Ana Kamp
Yer
İstanbul
Bugün vizyona giren bir filmi tanıtmak istiyorum. Ben dün aksam özel gösterime davetliydim. Ama uyuyakalınca gidemedim :( Bu arada film icin görsel eklemek istedim. Ama başarılı olup olamayacağımı bilemiyorum. Göreceğiz bakalım :smiley:

Umutlar Ülkesi / Nouvelle France
Yönetmen : Jean Beaudin
Oyuncular: Noémie Godin Vigneau, Gerard Depardieu, David Lahaye, Sébastien Huberdeau, Juliette Gosselin, Irène Jacob, Bianca Gervais, Vincent Perez, Tim Roth, Jason Isaacs

FİLMİN KONUSU

Quebec, 1758. François Le Gardeur (David La Haye) cesur ve maceracı bir genç adamdır. Yıllar önce ailesini fazla burjuva ve kentli bulduğu için reddetmiştir. Ve o zamandan beri Amerikalı yerlileri ile birlikte ormanın içinde doğal bir yaşam sürmektedir. Bir av partisinden dönerken babasının sağlığının iyi olmadığı haberini alır. Quebec’e geri döner ...Fakat geç kalmıştır.. İkinci haber ise babasının yalnızca sağlığı değil parasal durumu da artık eskisi gibi değildir. Ona kalan miras kederden başka bir şey değildir...

Dönüşünün ertesi gününde, Le Gardeur Marie-Loup (Noemie Godin-Vigneau) ile Pazar yerinde karşılaşır... Birbirlerine ilk görüşte aşık olmuşlardır. Marie Loup özgür görünüşü ve aklıyla zamanının ötesinde bir kızdır. Yörenin papazı olan Blondeau (Gerard Depardieu) onun bu özgür ruhunu ve konuşmalarını halk içinde kınamakta fakat içten içe ona karşı gizli ve büyük bir aşk beslemektedir. Bu arada genç kızın vahşiler olarak adlandırılan yerlilerle olan diyalogları diğer insanlar arasında dedikoduya sebep olmaktadır. Çıkan söylentiler genç kadının bir cadının güçlerine sahip olduğunu kulaktan kulağa yaymakta hastaları iyileştirmek için şaman büyüleri kullanmakta olduğu söylenmektedir.

Yaşanan olaylar karmaşıklaştıkça Peder Blondeau dışındaki herkes inancını yitirmeye başlayacaktır. Fransa İngilizlerin varlığı için kendi çocuklarını terk etmektedir... Ve Le Gardeur sevdiği her şeye veda etmekle yüz yüze kalacaktır​

Etiketler
Ynt: Umutlar Ülkesi/Nouvelle France

metanoya' Alıntı:
Bugün vizyona giren bir filmi tanıtmak istiyorum. Ben dün aksam özel gösterime davetliydim. Ama uyuyakalınca gidemedim :( Bu arada film icin görsel eklemek istedim. Ama başarılı olup olamayacağımı bilemiyorum. Göreceğiz bakalım :smiley:

Umutlar Ülkesi
Nouvelle France

Yönetmen : Jean Beaudin
Oyuncular: Noémie Godin Vigneau, Gerard Depardieu, David Lahaye, Sébastien Huberdeau, Juliette Gosselin, Irène Jacob, Bianca Gervais, Vincent Perez, Tim Roth, Jason Isaacs

FİLMİN KONUSU

Quebec, 1758. François Le Gardeur (David La Haye) cesur ve maceracı bir genç adamdır. Yıllar önce ailesini fazla burjuva ve kentli bulduğu için reddetmiştir. Ve o zamandan beri Amerikalı yerlileri ile birlikte ormanın içinde doğal bir yaşam sürmektedir. Bir av partisinden dönerken babasının sağlığının iyi olmadığı haberini alır. Quebec’e geri döner ...Fakat geç kalmıştır.. İkinci haber ise babasının yalnızca sağlığı değil parasal durumu da artık eskisi gibi değildir. Ona kalan miras kederden başka bir şey değildir...

Dönüşünün ertesi gününde, Le Gardeur Marie-Loup (Noemie Godin-Vigneau) ile Pazar yerinde karşılaşır... Birbirlerine ilk görüşte aşık olmuşlardır. Marie Loup özgür görünüşü ve aklıyla zamanının ötesinde bir kızdır. Yörenin papazı olan Blondeau (Gerard Depardieu) onun bu özgür ruhunu ve konuşmalarını halk içinde kınamakta fakat içten içe ona karşı gizli ve büyük bir aşk beslemektedir. Bu arada genç kızın vahşiler olarak adlandırılan yerlilerle olan diyalogları diğer insanlar arasında dedikoduya sebep olmaktadır. Çıkan söylentiler genç kadının bir cadının güçlerine sahip olduğunu kulaktan kulağa yaymakta hastaları iyileştirmek için şaman büyüleri kullanmakta olduğu söylenmektedir.

Yaşanan olaylar karmaşıklaştıkça Peder Blondeau dışındaki herkes inancını yitirmeye başlayacaktır. Fransa İngilizlerin varlığı için kendi çocuklarını terk etmektedir... Ve Le Gardeur sevdiği her şeye veda etmekle yüz yüze kalacaktır

ben sana yardımcı olayım metanoya ;)

nouvelle_france.jpg

nouvelle-france.jpg

nouvelle-france.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,061
Kayıtlı Üye Sayımız
166,962
Kaydolan Son Üyemiz
seydabilir

Çevrimiçi üyeler