Unutulanlar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erthem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 77
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,391

erthem

Moderatör
Yer
Ordu
Siyah Önlük
10-4.jpg

Fırıldak Satıcısı
9-4.jpg

Zerzavatcı
8-5.jpg

Horoz Şekeri
7-7.jpg

Kaymaklı Silivri Yoğurtçusu
6-7.jpg

El Süpürgecisi
5-5.jpg

Macuncu
4-8.jpg

Takla atan hokkabaz satıcısı
3-11.jpg

Esansçı
2-10.jpg

Yoğurtçu
1-12.jpg

Devamı Sizden

Etiketler

Ynt: Unutulanlar

Nadir Abi Keşke Resimleride Olsaydı Çünkü Hiç birine Bilmiyorum Ben :D Sütcüyü Bulamazsanda O Cocuklardan birinin Resmini Koyuver :D

bu harika konuya ben de internetten yaptığım ufak bir araştırmayla katılayım dedim.
selam ve muhabbetlerimle....
zeyrek.jpg

aksaray.jpg

copcu.jpg

halk03.jpg

halk06.jpg

halk08.jpg

halk13.jpg

istanbuldabalikci.jpg

polis.jpg

efendim o balıkların nereden tutulduğu yazmıyor ama bana kalırsa boğaz. bu fotoğrafların hepsi 1990'lı yıllarda çekilmiş, eskilerin anlattıklarına göre de o yıllarda boğaza bir balık akını olmuş, zannedersem o akın sırasında çekilmiş, muhtemelen bir gazete arşivinden alınmıştır. diğer fotoğraflar da şöyle; ilk fotoğraf Zeyrek -bir süre önce sevgili yol'un düzenlediği bir gezi olmuştu:smiley:- ikinci fotoğraf Aksaray :smiley:; 3. fotoğrafta bir çöpçü var, diğer fotoğraflar kendilerini anlatıyor zaten..

düzeltme; 1900'lü yıllar olacaktı :-[ tarih hatası uyarısı için teşekkürler sevgili phobios... ;)

bugün biraz daha google gezdim ve bugün için de unutulanlar konumuza ahşap vapurları dahil etmek istedim.

kamer.jpg

KAMER; 1906'da, İngiltere'nin Newcastle kentindeki tezgahlarda yolcu vapuru olarak yapıldı. Şirket-i Hayriye'nin ilk çift uskurlu vapuruydu. 327 gros ton ağırlıkta çelik sactan bir tekneye sahipti. Uzunluğu 41.2 metre , genişliği 7.3 metre , su kesimi 2.9 metreydi. 370 beygir gücünde iki adet tripil(3 silindirli) buhar makinesi ile saatte 10.5 mil hız yapıyordu. 1906 ila 1964 yılları arasında hizmet verdi.

suhulet.jpg

SUHULET; Hüseyin Haki Efendi, İskender Efendi ve Hasköy fabrikası sermimarı Mehmed Usta tarafından tasarlanan dünyanın ilk Arabalı vapurudur. 1871'de İngiltere'de inşa edilmiştir. Teknesi saçla kaplı, 555 gros tonluk bir vapurdu. Uzunluğu 45.7 metre , genişliği 8.5 metre , su kesimi 3.1 metreydi. 450 beygir gücünde, tek silindirli compound buhar makinesi ile saatte 7 mil hıza ulaşıyordu. 1930'da Hasköy Tersanesi'nde, buhar makinesi dizel motorla değiştirilmişti. Savaş günlerinde ordunun hizmetinde büyük başarılar kazandı. Uzun yıllar çalıştıktan sonra 11 mayıs 1958'de hizmet dışı bırakıldı.

Bursa'nın Orhaneli İlçesine bağlı olan Deliballılar köyüne yapmış olduğum gezide yakaladığım bir kare, süpürgeci teyze

deliballlar.jpg

kalaycıyı unuttmuşsunuz..olur mu onsuz.. bahçede gelip yaparlardı.. teflon mu vardı o zamanlar..:smiley:
kalayc.jpg

efendim görüyorum bu konuya katılanlar kendi çektikleri fotoğraflarla katılıyorlar haklı ve doğru olarak. beni mazur görünüz; internette yayımlanmış kimin çektiğini bile bilmediğim fotoğraflarla katıldığım için. ilk fotoğraf çekme fırsatımı bu yönde kullancağım. selamlarımla....

aşağıdaki fotoğrafı yaşı müsait olanlar hatırlayacaktır, TRT'nin tek kanal olduğu dönemlerde, her teknik arıza sırasında karşımıza çıkan "necefli maşrapa" yı :smiley: hatta ben o dönemde dakikalarca bu maşrapayı da öyle seyrederdim sanki yayın akmaya devam ediyormuş gibi ::smiley: unutulanlar konusuna ekliyrm ama ben hiç unutmamıştım ;D

374.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,035
Kayıtlı Üye Sayımız
166,780
Kaydolan Son Üyemiz
mryslz

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR