Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
efendim o balıkların nereden tutulduğu yazmıyor ama bana kalırsa boğaz. bu fotoğrafların hepsi 1990'lı yıllarda çekilmiş, eskilerin anlattıklarına göre de o yıllarda boğaza bir balık akını olmuş, zannedersem o akın sırasında çekilmiş, muhtemelen bir gazete arşivinden alınmıştır. diğer fotoğraflar da şöyle; ilk fotoğraf Zeyrek -bir süre önce sevgili yol'un düzenlediği bir gezi olmuştu- ikinci fotoğraf Aksaray ; 3. fotoğrafta bir çöpçü var, diğer fotoğraflar kendilerini anlatıyor zaten..
bugün biraz daha google gezdim ve bugün için de unutulanlar konumuza ahşap vapurları dahil etmek istedim.
KAMER; 1906'da, İngiltere'nin Newcastle kentindeki tezgahlarda yolcu vapuru olarak yapıldı. Şirket-i Hayriye'nin ilk çift uskurlu vapuruydu. 327 gros ton ağırlıkta çelik sactan bir tekneye sahipti. Uzunluğu 41.2 metre , genişliği 7.3 metre , su kesimi 2.9 metreydi. 370 beygir gücünde iki adet tripil(3 silindirli) buhar makinesi ile saatte 10.5 mil hız yapıyordu. 1906 ila 1964 yılları arasında hizmet verdi.
SUHULET; Hüseyin Haki Efendi, İskender Efendi ve Hasköy fabrikası sermimarı Mehmed Usta tarafından tasarlanan dünyanın ilk Arabalı vapurudur. 1871'de İngiltere'de inşa edilmiştir. Teknesi saçla kaplı, 555 gros tonluk bir vapurdu. Uzunluğu 45.7 metre , genişliği 8.5 metre , su kesimi 3.1 metreydi. 450 beygir gücünde, tek silindirli compound buhar makinesi ile saatte 7 mil hıza ulaşıyordu. 1930'da Hasköy Tersanesi'nde, buhar makinesi dizel motorla değiştirilmişti. Savaş günlerinde ordunun hizmetinde büyük başarılar kazandı. Uzun yıllar çalıştıktan sonra 11 mayıs 1958'de hizmet dışı bırakıldı.
efendim görüyorum bu konuya katılanlar kendi çektikleri fotoğraflarla katılıyorlar haklı ve doğru olarak. beni mazur görünüz; internette yayımlanmış kimin çektiğini bile bilmediğim fotoğraflarla katıldığım için. ilk fotoğraf çekme fırsatımı bu yönde kullancağım. selamlarımla....
aşağıdaki fotoğrafı yaşı müsait olanlar hatırlayacaktır, TRT'nin tek kanal olduğu dönemlerde, her teknik arıza sırasında karşımıza çıkan "necefli maşrapa" yı hatta ben o dönemde dakikalarca bu maşrapayı da öyle seyrederdim sanki yayın akmaya devam ediyormuş gibi : unutulanlar konusuna ekliyrm ama ben hiç unutmamıştım ;D