Unutulmuş Lezzetleriden Birisi "Boza" (21 Şubat 2010)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan c@n Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,967

c@n

Kamp III
Mesajlar
542
Tepkime Puanı
2
arkadaşlar uyuya kaldığım ve gelemediğim icin özür dilerim hepinizden

cumartesi akşamı 08:30 taksim çiçek pasajında başlayan hayat pazar sabah 4:45 te atlas pasajında çıkana kadar devam etti malum

meydandan taksiye filan binene kadar falan filan işte eve 5:30 da gelebildim uyuynca uyanmak zor oldu


15:13 te bir arkadaşımın araması sonucu uyanabildim o saatten sonra size katılamadım k.bakmayın
 

Etiketler
gelen herkese teşekkür...eski günlerden anılarınız canlandı ise ve unuttuğunuz tadı yeniden yaşadıysanız ne mutlu bize ..yeni tanışdığımız arkadaşlarlada ayrı bir zevk oldu sohbet ...bu arada sadık vefa ve serkan kara (eksperoto) arkadaşlarıma jestlerinden dolayıda ayrıca teşekkür ederim ..
 

Unutulmuş Lezzetleriden Birisi "Boza" (21 Şubat 2010)

Çok güzel bir nostalji yaşadık bugün :smiley: Teşekkürler Ünal, teşekkürler gelen tüm dostlar ve teşekkürler Sadık Vefa ile Serkan Kara arkadaşlarımız...

Önce küçük bir bilgilendirme...

1870 yılında Arnavutluk'tan İstanbul'a gelip yerleşen Hacı Sadık Bey, o yıllarda bozanın sulu kıvamlı ve ekşi lezzetli biçimde 200 kadar Ermeni vatandaş tarafından yapılıp satıldığını görmüştür. Zamanın saraylı ve aristokrat ailelerinin ve bürokratlarının oturduğu Vefa'ya yerleşen Hacı Sadık Bey, bu günkü haliyle sevilen koyu kıvamlı ve hafif ekşi lezzetli Vefa Bozası'nı imal etmiş ve 1876 yılı Eylül ayında Vefa Bozacısı adı ile bozacılığı hem bir meslek hem de bir marka haline getirmiştir.

Hacı Sadık Bey, saray ve çevresinde de rağbet gören bu özel Türk içeceğini oluşturduğu yeni kıvam ve lezzeti koruyabilmek için yıllarca bizzat kendisi imal etmiştir. Daha sonra oğlu İsmail Hakkı Vefa'yı yanına alarak Vefa Bozasının yapımına uyumunu sağladı. Bir yandan Edebiyat Fakültesinde okuyan İsmail Hakkı Vefa, bir yandan da Haliç Tersanesinde makine işleri yapan bir akrabasıyla işbirliği yaparak bozanın makina ile üretimini başarmış ve diğer iş kolu olan üzüm sirkesinin üretimini de arttırmıştır.

Halen, Tarihi Vefa Bozacısı dükkanında Ekim ayından Nisan ayına kadar Boza, Nisan ayından Ekim ayına kadar da kuru üzüm şırası, dondurma ve limonata satışı yapımaya devam etmektedir.

Vefa Bozacısı, bütün aile fertlerinin özveri ile çalışması sonucu bugünlere getirilen ata içeceği Boza geleneğini devam ettirirken, diğer iş kolu olan sirke üretimine, Balzamik Sirke, Nar Ekşisi ve Limon Sosu ürünlerini de ekleyerek faaliyetlerine devam etmektedir.

Dördüncü nesil olarak, sirke üretiminde büyük atılım yapan Vefa Bozacısı A.Ş. Çorlu'da dünyanın en ileri teknolijilerini kullanarak modern bir tesis kurmuştur.

Vefa Bozacısı, çağdaş teknoloji ile müşterilerine en iyi, kaliteli ve yüzyıllık güvene dayalı hizmet vermenin gururunu taşıyan bir firma olarak en kısa zamanda bozayı dünya piyasalarına sunmak üzere çalışmalarını devam ettirmektedir.

130 yıllık başarılarla dolu geçmişinin onurunu taşıyan Vefa Bozacısı ikibinli yıllarda da atılımlarını sürdürmekte ve halkımızın damak zevkini karşılamaya devam etmektedir.

Kaynak : http://www.vefa.com.tr

Ve fotoğraflar...

Firma ilk kurulduğundan bu yana hiç tadilat görmeyen giriş...

IMG_2912.jpg


IMG_2903.jpg


IMG_2914.jpg


IMG_2918.jpg


IMG_2902.jpg
 

Ynt: Unutulmuş Lezzetleriden Birisi "Boza" (21 Şubat 2010)

IMG_2904.jpg


IMG_2889.jpg


IMG_2916.jpg


IMG_2897.jpg


Ve ışık, küçük parmakları kamufle eder :smiley:

IMG_2896.jpg
 





Ynt: Unutulmuş Lezzetleriden Birisi "Boza" (21 Şubat 2010)

Evet,imrenmemek mümkün değil.Bilgilendirme için de teşekkürler ayrıca.
 


Ynt: Unutulmuş Lezzetleriden Birisi "Boza" (21 Şubat 2010)

Afiyetler olsun :smiley: Gitsem mi gitmesem mi derken tembelliğime yenik düştüm :( Şimdi fotoğraflara baktıkça tüm bozaları içesim geldi :D

Zeynep hanım; içerisi ve dış cephe oldukça bakımlı görünmesine rağmen, girişe özellikle mi tadilat yapılmamış?

Ufuk bey, çadır kamp kurdunuz galiba Vefa'da :D
 

Ynt: Unutulmuş Lezzetleriden Birisi "Boza" (21 Şubat 2010)

Evet özellikle yapılmamış. Ve giriş yıllarca basıla basıla çukurlaşmış...
 



Ynt: Unutulmuş Lezzetleriden Birisi "Boza" (21 Şubat 2010)

penguen' Alıntı:
Evet özellikle yapılmamış. Ve giriş yıllarca basıla basıla çukurlaşmış...
Umarım bir kazaya sebebiyet vermez ama böylesi çok daha nostalji yaşatıyor.
 


Ynt: Unutulmuş Lezzetleriden Birisi "Boza" (21 Şubat 2010)

güzel bir gündü :smiley: nostalji için,mükemmel tattaki bozalar için, güzel sohbetler için,yeni arkadaşlıklar için,güzel bir gün için herkese teşekkürlerimi gönderiyorum :smiley:

Vee kızım Ayça'nın çekmiş olduğu az sayıdaki fotoğraflar :D
[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=5]
[attachment=4]

09012010 sultanahmet 003.jpg


09012010 sultanahmet 027.jpg


09012010 sultanahmet 028.jpg


09012010 sultanahmet 025.jpg


09012010 sultanahmet 023.jpg
 

Ynt: Unutulmuş Lezzetleriden Birisi "Boza" (21 Şubat 2010)

Nursel' Alıntı:
Afiyetler olsun :smiley: Gitsem mi gitmesem mi derken tembelliğime yenik düştüm :( Şimdi fotoğraflara baktıkça tüm bozaları içesim geldi :D

Zeynep hanım; içerisi ve dış cephe oldukça bakımlı görünmesine rağmen, girişe özellikle mi tadilat yapılmamış?

Ufuk bey, çadır kamp kurdunuz galiba Vefa'da :D
Hiç sormayın bu kamp yapmayı ne kadar özlediğimin temsili resmidir. :D
 

Ynt: Unutulmuş Lezzetleriden Birisi "Boza" (21 Şubat 2010)

Değerli Ünal Bey.Vefa Bozacısı ve Aksarayda Kafede geçirdiğimiz anlar son derece keyifli idi.Vesile olduğunuz yeni dostluklar için size ve katılan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum

Sevgi ve saygılarımla.
Tayfun Sözer.
 



Ynt: Unutulmuş Lezzetleriden Birisi "Boza" (21 Şubat 2010)

(İlk bölümden alıntı)
''' Değerli Ünal Bey.Vefa Bozacısı ve Aksarayda Kafede geçirdiğimiz anlar çok keyifli idi.Vesile olduğunuz yeni dostluklar için size ve katılan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum'''


Bende Turgut Beyin çektiği bir fotoğrafı ekliyorum.Sevgiler.Tayfun Sözer.

[attachment=1]

ABCD0009.jpg
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,061
Mesajlar
1,528,183
Kayıtlı Üye Sayımız
166,807
Kaydolan Son Üyemiz
karavancı_34

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst