Ynt: Uyku Tulumu Derecelendirme Hakkında
diablo2barbar' Alıntı:
. Tulumların içindeki özel malzeme aynı termos gibi içerideki sıcaklığı muhafaza etmeye yarar.
İlk kez duydum bunu pardon okudum.
Tulumların termos özelliği yoktur kanımca.
Üretim esnasında kullanılan materyallerin (elyaf - özel elyaf - kaz tüyü vb.) cinsine ve miktarına göre yalıtım sağlamaktır.
Termos gibi olsaydı sadece kendi sıcaklığınız ile ısınmanız ve dışarda ki soğuğu hiç hissetmemeniz anlamına gelirdi bu durum.
Ama zaman içinde tulumun özelliğine(!) göre tulum dışında ki havanın soğukluğu da tuluma siyaret etmektedir.!
Arkadaşımızın bahsettiği Marmot wave IV tulumu kullanmaktayım. Çok az yer kapladığı halde daha önceki kışlık tulumumdan daha kaliteli yalıtım ve konfor sağlamtadır.
Bu tulumu yaz kamplarında kullanmayı kesinlikle düşünmem.
Vedat'ın yazdığı gibi tulumu açarak altımıza serebiliriz ama hayli yüksek bir meblağa aldığım bu tulumu şilte olarak kullanmak saçmalığın daniskasıdır.
Adaşımın dediği gibi her duruma uygun ayrı bir tulum üretilmesinin yegane sebebi farklı ortamlarda kullanıcıların konforlarından ödün vermemektir amaç.
Nasıl yazın yorgan kullanmadığımız gib aynı yorganı altımıza şilte olarak sermiyorsak -30'luk bir tulumu yaz kamplarına götürmek abesle iştigaldir.
Yine de her koyun kendi bacağından asılır.
;D
İyi Günler.