Verdiğiniz bilgiye göre size uzun boy ve 2 numaralı uyku tulumu uygun ama ben 1 numaranın özelliklerinide yazıyorum ki ikisi arasında karar verebilesiniz.
mont bell UL SS 2'nin japonya satış fiyatı 36 800 yen. Konfor derecesi -4 en düşük ısı derecesi -15 en yüksek ısı derecesi ise +15 derece. Bu derecelendirme sistemini biliyormusunuz bilmiyorum ama bunun anlamı -4 dereceye kadar rahat üşümeden uyuyabilirsiniz en düşük -15 derece sıcaklıkta kullanabilirsiniz anlamına geliyor. Ayrıca yaklaşık +15 derece yüksek sıcaklıkta da kullanabilirsiniz. Ağrılık 900 gram kapladığı hacim 4,5 lt.
mont bell UL SS 1'in japonya satış fiyatı ise 43 800 yen konfor -9 derece , en düşük -22 derece ve en yüksek +13 derece. 7lt hacim ve 1,14 kg ağırlık. Bu iki uyku tulumu 800fp kaz tüyüdür. Ben bu ikisinden birini seçmenizi tavsiye ediyorum.
mont bell SS 2'nin fiyatı 27 800 yen ağırlık 1,22 kg hacim 8 lt 650fp kaztüyü
mont bell SS 1'in fiyatı 33 800 yen ağırlık 1,46 kg hacim 9 lt 650fp kaz tüyü
Bu ikisinin ısı yalıtımları yukardakiler ile aynıdır.
Dikkat etmen gereken şeylerden biri ihtiyacın olan ısı yalıtım değerlerini iyi hesaplaman. Bu firma diğer bazı firmalar gibi satışı arttırmak için sahte ısı değerleri vermiyor yine de kullanım sırasındaki koşulların değişmesi bu değerlerde değişime neden olur örneğin çadırın kalitesi. O yüzden yanlış hesaplaman daha sonra pişman olmana neden olabilir.
-5 maksumum olsun diyorsanız o zaman hem oranlar hemde fiyatlar değişecektir. Ben verdiğiniz -5 i konfor değeri olarak aldım.