Aracınız hayırlı olsun. Kum farklı bir deneyim. Sezon boyunca beklemiş basılmamış kum tehlikeli olabiliyor. Kış boyunca su biriken bölgeler kabarıyor, kuruyunca da öyle kalıyor. (Basılana kadar) Metrelerce sorunsuz gidip 1-1,5 metrede tereddütsüz battığım oldu. Araçtan inince anladım, yürümek bile zordu. Basılan kum daha stabil oluyor. Islak kumda genelde binek araçla dahi dolaşabilirsiniz, sıkı olur. Ancak yaz yağmuru kumu tamamen ıslatmıyor, iki santimi ıslanıyor altıu kuru kalıyor. Islak kısım lastiğe sıvanıyor, altı kuru olunca da daha kötü batıyor. Defalarca sorunsuz dolaştığım karasu sahilinde yaz yağmuru sonrasında batmıştım. Kumda dolaşacaksanız kürek ve SAĞLAM bir çeki halatı bulundurun. Aracı itebilecek bir ekip (şöyle kalıplı2-3 kişi mesela
) faydalı olur. Kumda meyile dik ilerlemekten ve dar dönüşlerden kaçının. Kumda gezmenin de ayrı bir zevki var. Çamurlanmadan da sıkıntı çekebiliyorsunuz...
Vermiş olduğunuz bılgıler ıcın gercekten çok teşekkürler bu hafta gıdemedık ancak onumuzdekı hafta gıtmek ısıtıyorum bılgılerınızı dıkkate alarak ılk tecrubemı gerceklestırıcem