Vitara 1.6 JLX Kar Zinciri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan veteriner Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,671

veteriner

www.bagbasiveterinerklinigi.com
Yer
DENİZLİ
Web
www.bagbasiveterinerklinigi.com
Arkadaşlar Vitara 1.6JLX aracımda Lassa Competus 195/80/15 standart lastik var. Şimdiye kadar kar zinciri kullanmadım, polis çevirmelerinde de bir ara yola sapıp idare ettim.
Bu kış bir zincir bulunsun istiyorum. Para verip alacağıma göre de gerçekten kullanışlı bir şey olsun diye düşündüm. Tecrübeli arkadaşların tavsiye edeceği bir zincir markası ve modeli (desen vs...) var mıdır?
Ayrıca zinciri hangi lastiklere takmak daha uygun olur? Bir ara arazi aracına illa ki zincir takılacaksa dört lastiğie birden takılır diye bir söz duymuştum, doğru mudur? Değilse önlere mi arkalara mı?
Teşekkürler!...

Etiketler
Ynt: Vitara 1.6 JLX Kar Zinciri

4X4 Kullanıyorsan önlere takmalısın çünkü disk firenler önde durman ve önden tutunması çok kolay olur.
ama iki çeker kullanıyorsan bence arkalara takmalısın yoksa buzda gidemezsin.dördüne birden takmak 4x4 kullanmak tabikide daha güvenli.yarı yarıya tutuş farkede bilir diye düşünüyorum..

eğer ciddi bir zincir alacaksan ve zincir takabilme konusunda sorun yaşamam diyorsan mahmuzlu ve serme tip H desen zincir al hem performansı daha iyidir hem ömürlüktür üstelik ihtiyaç duyarsan eğer çamurda bile takıp MT sınıfına yakın bir lastik performansını competustan alabilirsin.Kim ne derse desin takması bence takmatik zincirlerden daha kolay..ne alırsan al ama çin zinciri alma

[b]
Kod:
[u][quote="veteriner"]
Arkadaşlar Vitara 1.6JLX aracımda Lassa Competus 195/80/15 standart lastik var. Şimdiye kadar kar zinciri kullanmadım, polis çevirmelerinde de bir ara yola sapıp idare ettim. 
Bu kış bir zincir bulunsun istiyorum. Para verip alacağıma göre de gerçekten kullanışlı bir şey olsun diye düşündüm. Tecrübeli arkadaşların tavsiye edeceği bir zincir markası ve modeli (desen vs...) var mıdır? 
Ayrıca zinciri hangi lastiklere takmak daha uygun olur? Bir ara arazi aracına illa ki zincir takılacaksa dört lastiğie birden takılır diye bir söz duymuştum, doğru mudur? Değilse önlere mi arkalara mı? [/u]
[/b]
arkadaşım merhaba, aynı araçtan bende de var, bende sırf araçımda bulunsun diye, pek kullanmamda ama ihtiyaç olur diye, (senin lastik ölçülerinden benim lastik ölçülerimde) italyan malı ekstra takviyeli, Gurup 1000 (TUV- Standart testekli) takmatik zincir aldım, link aşağıdadır, bir değerlendir...hoşçakal.
http://online.modacarstore.com/products/product.php?productid=11123&cat=48&page=1

Yeni nesil piyasada bol bulunanların (takmatik tarzı) sağlam olmadını söyleye bilirim çok çabuk kopuyoo bence en iyisi serme olanlar demiri bişeye benziyo hiç değilse daha sağlam diye biliyorum, ben kendi aracımda bu kış kar lastiği kullanıcam sizin bulunduğunuz yer farklıysa bişey diyemem tabii

sellçuk' Alıntı:
Yeni nesil piyasada bol bulunanların (takmatik tarzı) sağlam olmadını söyleye bilirim çok çabuk kopuyoo bence en iyisi serme olanlar demiri bişeye benziyo hiç değilse daha sağlam diye biliyorum, ben kendi aracımda bu kış kar lastiği kullanıcam sizin bulunduğunuz yer farklıysa bişey diyemem tabii

selçuk bey, linki inceledinizmi bilmem, ama bu zincir zaten 4X4 araçlarda kullanılmak üzere tasarlanmış, ben almış olduğum zinciri incelediğimde, hatta bir arkadaşımdaki zincirle kıyasladığımda çok daha kalın, köşegen bir zincir, tamamen diğer zincirlerden farklı, bilgine, hoşçakal....

(yimust) bey ben sizin linkle ilgili bişey demedimki (genel) olarak konuştum yani bilinen zayıf zincirler için, yazmadan öncede incelemiştim yani sizle bi ilgisiyok takmatik tarzı dedim sizin bahsettiğiniz zaten 4x4 için üretilmiş bi ürün sizinki takmatik modeli ama üretim amacı belli bi ürün, Sizin mesleğinizi bilmem ama ben otomotivle uğraşıyorum fazlasıyla bilgim var saygılar SELÇUK

veteriner' Alıntı:
Ayrıca zinciri hangi lastiklere takmak daha uygun olur? Bir ara arazi aracına illa ki zincir takılacaksa dört lastiğie birden takılır diye bir söz duymuştum, doğru mudur? Değilse önlere mi arkalara mı?
Teşekkürler!...

Yolun karşınıza ne çıkaracağını bilemezsiniz,4 tekerden zincir takmak 2 çeker araçlar için de 4 çeker araçlar için de teknik olarak doğru ve gerekli olandır.Zincir seçimi konusunda yukarıda Çağlar arkadaşımın açıklamalarına katılıyorum.Selamlar...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,126
Kayıtlı Üye Sayımız
167,026
Kaydolan Son Üyemiz
Log Outdoor

Çevrimiçi üyeler