Fearlesschild
Yeni Üye
Vitara'yı (1996 model 2.0 V6) alırken servisine danışarak aldım, orada bana sadece 1000 TL civarında triger zinciri masrafı olduğunu,bunun haricinde bir sorun olmadığını söylediler. Ben de servise güvenerek aldım. Sorunu gidermek için kendi bölgemdeki servise gittiğimde masraf 2200 TL civarına yükseldi. Ona da tamam dedim, sipariş ve 1000 TL kapora aldılar. Parça japonyadan gelince de işlemin bir kaç gün süreceğini söyleyerek arabayı teslim edip gitmemi söylediler. Bende oradan ayrıldım. Ancak 2-3 saat sonra telefonla arayıp hemen gelmemi söylediler. Gittiğimde de Yağ pompasının iyi çalışmıyor olabileceğini ve değiştirmek gerektiğini, motorun zarara görmüş olması ihtimaline binaen tamamının sökülmesi, gerekirse motor yenileme işlemine gidilmesi gerektiğini, bunun da 8-9000 TLsını bulabileceğini söylediler. Ben böyle tutarsız, müşteriyi yolma meraklısı bir servis görmedim. Ve onlara güvenmediğim için sadece triger zincirinin değiştirilmesini söyledim. İlaveten (ihtiyati olarak) motordaki yağ kanallarının açılması için özel bir "açma" işlemi yapılmasını istedim. Neticede 2.850 TL masrafla oradan ayrıldım. Yapılan işlem ve söylenen arıza ihtimalleri yüzünden arabamı satmak zorunda kaldım. Yetkili bir servis bize böyle yaparsa diğerleri neler yapmaz. Belki saçma olacak ama bir daha suzuki alırmıyım bilemiyorum. Halen kullanan arkadaşlara da iyice araştırmadan kesinlikle arabalarını elletmemelerini öneririm. En azından bu forumda iyi niyetli ve yardımsever arkadaşların olduğunu gördüm. Birbirimize danışarak destek olabiliriz. Herkeze saygılar....