Vitara 93 3K İçin Lastik Önerileri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dr_musty Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,993

dr_musty

Kamp II
vitara 93 3k için 30/9.5 r 15 mt lastikler çok büyük gelir sizce?

Etiketler
Ynt: Vitara 93 3K İçin Lastik Önerileri

241/79/15 dir verdiginiz ölçünün açılımı capıda tam 30inc tir ,,standart orjinal cap 27 inctir +1 inc daha büyük takablirsiniz standart araca max 28 inc .
yükseltme kitiniz var ise sorun yok .max 31 dir kupada yükselirse sınır 32 inc tir.

Yükseltme ve tampon olmadan,bazı ufak tefek sıkıntılar görülebiliyor.

değerli arkadaşlarımız konuyu özetlemiş büyüyen ebatlar yakıt sarfiyatınızıda artırır standart hali ile 215/75/15 kullanıyorum bir sorun ile karşılaşmadım yol tutuşu fren mesafemde olumlu gelişmeler oldu sevgi ve saygılarımla

verdiğim ebatlar zaten araç yükselmeden sığmıyor .benim merak ettiğim nokta acaba bu ebattaki lastikleri çevirmekte çok zorlanır mı?yakıtla ilgili sıkıntıyı biliyorum bunun haricinde eksileri ve artıları ne olacaktır.cvplar için gerçekten çok teşekkür ederim.

5/1. 25 oran lı defransiyele sahiptir aracınız 4L viteste arazide farkı anlaşılamayacak kadar azdır .asvaltta rampalarda bayılıp cekmemezlik yapar kafaya takmazsanız öylede gider .asvaltta bayılmasın derseniz düşük oranlı ayna mahruti takmanız gerekir.

Bende 93 model 3k vitarama lasitk alacam.195 80 15 ebat düşünüyorum.Hankook ve pirelliye baktım birde bu ikisi fiyat olarakda cazipti.Sizin tavsiyelerinizi merak ediyorum.Şimdiden teşekkür ederim.

Nasıl koşullarda kullanıyosunuz aracı,yani A/T mi yoksa sfalt tipimi düşünüyosunuz.

asfalt tipi düşünüyorum daha doğrusu dört mevsim lastiklerinden.

195 80 15 lastik için mt lastik alacagım ama 30 10 15 gibi sayılar yazılıyor denizlidede malesef lastik yok...sordugum yerlerde getirtelim diyorlar .suzuki aracım bu canta uygun hangisi oluyorteşekkürler.

cesurtekes' Alıntı:
195 80 15 lastik için mt lastik alacagım ama 30 10 15 gibi sayılar yazılıyor denizlidede malesef lastik yok...sordugum yerlerde getirtelim diyorlar .suzuki aracım bu canta uygun hangisi oluyorteşekkürler.

Eğer aracınızda yükseltöe v.s yoksa 30X9,50 R 15 pekte doğru bir ebat olmaz.
195/80 R 15
205/70-75 R 15 gibi ölçüler üzerinde yoğunlaşın
Haa birde belki 215 li ebarlar

lastik dış cap hesaplamayı bilmeyenler için pratik hesap makinesi degerleri girip tıklayın ,Overall Diameter* standart araclarda 27-28 inc olmasına dikkat edin

*Overall Diameter :dış cap demektir

http://www.1010tires.com/TireSizeCalculator.asp?action=submit

program inglizce anlamıyorum diyenlerede Türkceye cevirmek için program .

http://translate.google.com.tr/#en|tr|

en önemli sorun begendiginiz lastigin lastikcinizde olup olmadıgıdır internet sitelerinde fiyatları resimleri vardır ama cepte para ile taktırmaya gittiginizde bulamama ihtimali oldukca yüksektir tel etmeden gitmeyin derim .

falken 30 9*5 15lastik almak üzereyim..arayıp sordugumda şu andaki lastikleriimin olçüsünüde verdim ..arkadaş araçta hiç bir degişiklik yapmadan takabilirsin dedi...sordugum kişi ana bayi..biterslikmi var arkadaşlar ..bilgi verirseniz sevinirm saygılar

Overall Diameter: 29.99 in 761.74 mm

dış çapı 30inç tir yükseltme kiti olmadan yerine takamazsınız .

en kötü 2 tane lastikciniz üstüne takar arac yürürse problem yok demektir .olmadı sökecektir zaten ,,cok iddalı konuştuguna göre ? ve söke taka usta olucak tır .!! ;D

,Overall Diameter* standart araclarda 27-28 inc olmasına dikkat edin

Selamlar,
asgari 1.5 inch yükseltme yapmak gerekir...yoksa lastik sığmaz..