Vitara-ABS

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cevreden Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,648

cevreden

Yeni Üye
merhabalar sakaryadan selçuk demirezen
uzun bir süredir gezenbilir suzuki kullanıcılarından forum sayesinde istifade ediyorum.1995-2000 arası vitara 5 kapılı almaya niyetliyim.1.6 ve 2.0 arasında kararsızdım.Ama edinilen tecrübeler sonucu yazılanları okuyunca yakıt-parça-vergi-ikinci el gibi etkenleri gözönüne alarak 1.6 üzerine yoğunlaştım.Otomatik veya manuel olmasının pek farketmediğini forumdan öğrendim.Ancak aracın güvenlik açısından ABS'li olması istiyordum.İnternete verilen ilanlardan 1.6 olan ve ABS'li gözüken ilan sahiplerini aradığımda araçta ABS yok cevabını alıyorum.1.6 vitaraların ABS'li olanları var mı? Varsa hangi yıldan itibaren üretildiler.2.0 V6 olan modellerin bazısında ABS bulunuyor.Mevcut duruma göre kararsız kaldım.Yakıt-parça-bakım-vergi giderleri biraz daha düşük olan 1.6 vitaralar mı yoksa bu giderlerin biraz fazla olduğu 2.0 V6 ABS li vitaralar mı tercihim olmalı ?

Etiketler
Ynt: Vitara-ABS

merhabalar düşünceniz güvenlik ise abs şart benim aracım 2,5 v6 aracım şu ana kadar aman ,aman öyle bir sorun yaşatmadı bu araçlarda performans güzel ,144 beygir tek sorun bence 1,6 ya nazaran vergisi oda benim aracım 11 yaşında olduğu için pek sorun değil 354 tl umarım verdiğim bilgiler işinize yarar

böyle bir aracı kullanırken insan güvenliği biraz daha fazla önemsiyor.Araç kilogram olarak ağır, hacim olarak büyük,rüzgara karşı direnci fazla, yüksekliği gereği ağırlık merkezi biraz daha yukarıda, aracın stabilitesini korumak ve dezavantajlı olduğu hususların etkilerini minimize etmek için ABS'li olsun istiyorum.Vitaraların hem ABS'lisini hem de ABS'sizini kullanmış olan arkadaşların da yorumlarını bekliyorum.teşekkürler.

merhaba Selçuk Bey, bende 93 model 1,6 16 valf lpg li, abs siz modeli var, frenleri çok iyi, lastikler 215-75-15 taban da geniş olunca zınk diye duruyor, kızaklamıyor tekerler (yağışlı havalar dahil) gayet memnunum abs elbette avantaj onu tartışmaya gelmez, bi kere ihtiyaç olur tam olur, ama benim henüz olmadı. içine sinen abs siz bir vitara da bulursan kaçırma derim...
yakıt konusuna gelirsem önceki aracım lpg li 98 corsa swing di (1,4 lt. enjeksiyonlu 8valf) ondan az yakıyor vitara.

2006 yılına kadar V6 - 2,0 kullandım ABS vardı, araç güçlü olunca limitleriniz da geniş oluyor. Örneğin o araç için 140 -150 km kabul edilebilir ve güven ile seyir edilebilen bir hız iken haliyle ABS gereksinimi var. Ancak 1,6 vitaralara baktığınızda zaten yol performansı aman aman iyi olan atak hızlı araç değiller. Uzun yolda 120 dedimi eyvallah deyip daha fazlasını istememek gerekiyor. Çünkü o hızdan yukarısı bu araç için risk taşıyor artık bence. Seri , civa gibi araç olmadığı içinde ABS olmasa da olur diye düşünüyorum , ki bugüne kadar gerçekten ABS gerektirn bir durumla hiç karşılaşmadım. Kışın ezilmiş kar ve buzda defalarca Kartalkaya, Kartepe gibi kayak merkezlerine gittim, Kamplı kış gezimiz aladağlardaki sarı alan yaylasına gittim dik sayılabilecek buz zeminlerde 4H konumunda ve otomatik viteside 2 ve L konumunda kullandım en ufak bir kontrol sıkıntısı yaşamadım.
Özetle performansı kadar donanım var vitaralarda ve 1,6 da yeterli oluyor, V6 da olmuyor

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,917
Kayıtlı Üye Sayımız
166,945
Kaydolan Son Üyemiz
mehmetmet

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR