Vitara İçin En İyi Triger ve Debriyaj Balatası Seti

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ilyasfb Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,798

ilyasfb

Kamp II
Merhaba. arkadaşlar bildiginiz gibi aracı yeni aldım rutin bakımlarını ve konturollerini yaptırdım yannız aracın bana göre 2 can alıcı noktası var biri tiriger digeride debriyaj baskı balata seti diger aracımda tiriger faciası yaşadım uzun yola gittim geldim yolda tık etmedi sabah babam markete gitmiş orda çalışmamış gittim araba boguldu lpg ile dieye aklıma geldi çünkü marş yapıyodu araç biraz bekledik gene çalışmayınca bide vurdurduk olmadı taksici bir arkadaş tiriger olabilir diyip az aralayıp muhafazasından baktı geçmiş olsun dedi :smiley: meger tiriger kopmuş ve tiriger kopunca marş yapmamak gerekiyomuş bana tanıdık arkadaşım olmasına ragmen 1000tl maal oldu üst kapak söküldü siboplar vsvs. bir kayışın kopması nelere maal oldu şimdi bu faciayı yaşamamak için tirigerinde debriyaj setininde en iyisini almak istiyorum suzukı bilgim sıfır oldugundan sizlere sormak istedim interneten az araştırdım ama anlıyamadım marka olayını çözemedim
suzukın orjinal kayışları tiriger dahil ne kadardır ve ne markadır(bana sordugum parçacılar 50-55tl diye fiyatlar aldım ve en az 3 yere sordum fiyatlar aynı hemen hemen bunlar çin malımı dedim yok dediler bana çok ucuz geldi anlayamadım )
debriyaj setinede 100tl dediler
suzukının orjinal markası ne yanı bu işlemler 1 kere olcak en iyisini takmak istiyorum
son sorumda benim bildigim 50-60binkm de tiriger degişir binek araçta öyleydi debriyajın süreside kullanıma baglı olarak degişkendir jiplerde aynı km ler geçerlimi bu bakımlar için
pazartesi -salı gibi degişimlerini yapıcam yardımcı olursanız sevinirim(aracım vitara 94model 3 kapı jlx)

Etiketler
Ynt: vitara için en iyi tiriger ve debriyaj balatası seti

iki bilya ve bir kayştan oluşan vitara triger setinin , 60-90 arasnda fiyatları olduğu doğrudur ve ucuzdur. Ben marka hatırlamıyorum ama 85 liraya iyisi diye almştım (japon) Devirdaimi de mutlaka set ile birlikte değişin ve iyisini tercih edin. Ama diyorum marka hatırlamıyorum, yada yetkili servise gidip kaparo karşılğı sipariş verin, kabul ederlerse, ama iyi bir set size orjinali aratmaz. debriyaj ise (yanlş yazmayayım, sanki ) daikin orjinali idi. Valeo, luk yada schaks da çok iyi balatalardır. Zaten başka debriyaj seti de yok

4 L' Alıntı:
iki bilya ve bir kayştan oluşan vitara triger setinin , 60-90 arasnda fiyatları olduğu doğrudur ve ucuzdur. Ben marka hatırlamıyorum ama 85 liraya iyisi diye almştım (japon) Devirdaimi de mutlaka set ile birlikte değişin ve iyisini tercih edin. Ama diyorum marka hatırlamıyorum, yada yetkili servise gidip kaparo karşılğı sipariş verin, kabul ederlerse, ama iyi bir set size orjinali aratmaz. debriyaj ise (yanlş yazmayayım, sanki ) daikin orjinali idi. Valeo, luk yada schaks da çok iyi balatalardır. Zaten başka debriyaj seti de yok
çağlar bey ilginize teşekürler bende bunu çözemedim yav benim fiat bravom vardı sattım suzukinin parçaları çok pahalıdır aman yanaşma alma dediler ben gözümü karartım herşeye ragmen aldım aracımdan çok menunum şuan görüyorumki yerli bir aractan çok daha ucuz benim bravo nun bile tirigeri 100tl balatası 130-140tl idi bunu suzukı parçacılarına sordum abi dedigin dogru 5yıl önce suzukı çok pahalı idi yedek parçasıda pahalıydı ama şuan öle bişey yok çin malı türkiyeye girdi fiyatlar bu oldu dedi çok şaşırıyorum bu fiyatlar çok çok ucuz geldi bana bu yüzden sizlere sorim dedim benimi kekliyolar acaba die :D ama 3 parçacıda aynı şeyleri söyleyince inandım :smiley:

İlyas Bey öncelikl geçmiş olsun.Kayışları set olarak değiştirmenizde fayda var.Triger kayışı ve bilyası, klima kayışı, V kayışı.Fakat maalesef bu parçalar Suzukinin hemen hemen her parçası olduğu gibi orjinali dışarıda bulunmuyor.Orjinal diye gösterilenler yan sanayi ürünü.Ben aracımı ilk aldığımda kilometresi fazla olduğundan kafam rahat etsin diye bütün kayılşları değiştirdim.Ertesi gün V kayışı ciyak ciyak olmadık yerde ötmeye başladı.Ustamın demesi kayışın kalitesizliğinden dolayı sertleşmesi. Hatırladığım kadarıyla Suzuki Servisinde triger kayışına 160, V kayışının fiyatı 70 TL idi geçen yıl.Tabi işçilik hariç.

ilyasfb' Alıntı:
son sorumda benim bildigim 50-60binkm de tiriger degişir binek araçta öyleydi jiplerde aynı km ler geçerlimi bu bakımlar için
(aracım vitara 94model 3 kapı jlx)
Triger değişimi 100 bin, V kayışı 80 bin km'dir. Ben ikisini aynı anda yetkili serviste orjinaliyle değiştirmiştim. Şu an 83 bin km oldu. Ses vs... hiç bir sorun yok.

ilginiz için teşekürler arkadaşlar ama marka olarak bilen varmı belki orjinalı parçacılarda da vardır yani şunun gibi fiat deginizde orjinalı opar dır bunun gibi suzukı nin örjinal parça markası nedir ben valeo diye bişey duydum dogrumu 3 kayışıda degiştiricem en ufak olanda yani direksiyon merkezini ve klima yı ceviren kayışta DAYCO diye bişey yazıyodu sanırım oda sabahları ötme yapıyo ısınınca geçiyo o kayışın fazla onemi yok die önemsemedim önemli olan tiriger bence

İlyas Bey, geçen haftalarda sanırım iki hafta oluyor erenatac arkadaşımız baskı balatayı değiştirdi. Voleo marka 110 tl ye aldı.

Ynt: Vitara İçin En İyi Triger ve Debriyaj Balatası Seti

iyi mal iyi para diye bir laf vardır genel dede ucuzdan hayır gelmez deyip uzak durmakta fayda vardır. ben iyi olanlarına iyi para ödedim fakat netice alamadım ,birde ucuz deneyeyim zaten bana fazla dayanmıyor dedim .ve kore malı valeo aldım bana göre zorlamalara karşı en dayanıklı ve uzun ömürlüsü o. (biraz ters olacak ama en ucuzu).. ;)

Şunu belirtmekte fayda görüyorum. Hic bir oto üreticisi, kendi fabrika çatısı altında, kayışını, debriyaj setini, balatasını, farını, marş motorunu , şarj motorunu,camını vs... vs.. üretmez. Belli standartlar ve teknik özellikler belirler ve buna göre imalat yapabilecek imalatçılara sözkonusu ürünü imal ettirir. İmalat süreci yapılan anlaşmalar kapsamında belli bir süre ile sınırlandırılır. Fason üretimi yapan imalatçı bu süre içerisinde (aracın piyasa sürülmesinden itibaren genellikle 2 yıldır) imalatını sadece otomobili üreten firma için yapar. Mamulü oto üreticisi fabrikanın istediği ambalaja, onun adını ve "genuine spare parts" damgasını vurarak teslim eder. Mamul, yetkili servis raflarında orjinal parça diye yerini alır. Oto üreticisi firma, parça imalatçısına (örneğin) parça başı 10 dolar ödedi ise, Yetkili servis raflarında bu ürünü 30 dolara satar.
Sözleşmede bağlayıcı süre dolduğunda, parça imalatçısı fabrika bu kez söz konusu mamulü, kendi adına, aynı standartlarda ancak kendi adı ile, kendine özel kutusunda ve kendine özel bir referans numarası ile piyasa verir. İmalatçıya 10 dolara sattığı mamulü, nihai tüketiciye 15 dolara satar. Bu mamul yansanayi değildir. Piyasada bosch, siemens, valeo, hella, monroe, schaks, trw, luk, ruvelli, vs... onlarca bu şekilde imalatçı vardır.
...
Birde sözettiğim bu imalatçının ürünleri piyasa çıktıktan sonra, "yaw bu ürünü bizim fabrikada bende yaparım" diyen ve tahmini malzeme ve içeriklerle imalatına girişen, kopyalanan ürünler vardır. BUnlar yansanayi dediğimiz mamüllerdir ve bunların da arlarında ciddi anlamda fiyat ve kalite farkları vardır.

Uygulama farkettiriyor...
Ben 2001 s40'a bozulan orjinal termostatın yerine Valeo marka taktım. Görüntü aynı kalitede değil ama 18.000 km'dir sorunsuz kullanıyorum. Uygulamadan da kaynaklanabiliyor bazen. Triger'de yemedi ama gittim orjinalini aldım... bakalım bi 100.000 daha kullanırsam valeo'yu denerim. :D Ama görüntü aynı sağlamlıkta olmuyor yan sanayide...

Merhaba. arkadaşlar bügün parçaları temin ettim size fiyatlarını ve markalarını belirtiyim faydası olabilir diger arkadaşlara(4 parçacıda ayrı fiyat verdi aynı markada buda garip aynı balataya biri 150tl diyo biri 120 biri 100 kayışa 20-15 fiyatları aldım bu yüzden en uygun satan yeri bulup ordan aldım fiyatları şöyle)

tiriger seti :45tl idi 40tl aldım (20tl bilye 20tl kayışı)marka DAYCO
v kayışı :10 tl marka DAYCO
k.kayışı :10 tl marka DAYCO
eksantirik tıpaları : 10tl alt 5tl üst 5tl toplmda 2 adet)CONTINENTAL
baskı balata: 100tl marka VALEO(henüz balatadegişmedi perşembe günü degiştiricem)

size sormak istedigim şey şu set çok orjinal duruyo kutusu görüntüsü vsvs. 10 numara hatta arkadaşla azda sohbet edince bana dediki bak abi bu setlerinde adisi var valeo da olsa yanak genişligi var balatanın onu düşük yapıyolar buda 50binkm biter bana aynı fiyata daha büyük yanaklı verdi bu baya götürür arazıde de faydası olur dedi fiyat farkı vermeden onu bana verdi ama bu set hundai era modellerinede uyuyomuş üstünde era die gazlı kalemle not düşmüşler arkadaşa söyledim ama aynı abi filan dedi bende bildigi bişeyler vardır die fazla sormadım ama aklıma takıldı eve gelince arazı aracı ile binek aracın baskı balatası aynı olurmu sizce gerçi ustam profosyonel götürdügüm anda parçanın nası olup olmayacagını bilirde sizlerinde fikrini marak ettim bu arada parçacılara sordum bu suzukının orjinal parça markası ne diye AİSAN mış bir arkadaşımızda bahsetmişti dogruymuş ama o markayı bulamıyosunuz hep markalar aynı anca internetten bulunuyo onunda garantisi ne kadar olur siz düşünün orjinalı 300tl filan die gördüm ama valeo yu çok övdüler görücez bakalım hadı hayırlsı :smiley: bana vakit ayırıp 2 satırda olsa bişeyler yazan tüm arkadaşlarıma teşekür ediyorum

vitara serisinde debriyaj 3 çeşittir ,3 kapı ,5 kapı , v6 2.0 ,,sizin arac 3 kapı buna 5 kapınınkini takarsanız daha hoş oluyor cap olarak az daha büyüktür daha saglam ve uzun ömürlü olur yalnız takmadan önce volant tan bir sinekkaydı traş yaptırırırsanız tornacıda cok daha iyi olur.0 arac tadında olur ..tornacının bu işlerle ilgili bilgili ve akıllısını bulmanız lazım ,,egerki cok aşınma var ise düzlemek için fazla yontar ise baskının oturup vidalandıgı kısımındanda aynı miktar alması gerekir. ;) tornacının işlemden evvel tezgaha volanı düz baglaması lazım azıcık yalpalı salgılı baglar ise ....sonrasını anlatmayım saclarınıza yazık olur tek kelime .. :smiley:

kore valeo yu 100 tl ye aldıysanız ,imalatta kullanılan japon daikin dir bunuda 300 tl cıvarına ,yok daha iyisi derseniz fransız valeo yu da 500 üstüne bulabilirsiniz bu nun ucuzlugu kafa karıştırmasın oldukca iyidir.. birde örnek veriyim impreza gibi güçlü araclarda debriyaja oldukca fazla yük düşer orjinal ekipmanı japon daikin dir ..AİSAN isminde balata baskı varmıdır bilemiyorum isim benzerliginden bir karışıklık var gibi görünüyor .

slm,
2004 model gv 3k aracımın vitesleri geçerken zorlanıyor.Sanırım balatadan ne kadara ve en uygun nerden bulabilirm yardımcı olurmusunuz?

mrb. arkadaşlar bazı arkadaşlarımız özelden msj atmış parçacının adresi telefonunu filan istemişler benim için mahsuru yok buraya numarasını ve firma sahiplerinin isimlerini yazıyım bügünde sizler için arkadaşlarla görüştüm onlar içinde mahsuru yokmuş bizim bir sitemiz oldugunu ve türkiye nin çeşitli yerlerinde suzukı araçları olan arkadaşlarımız oldugunu parça sıkıntısı çektiklerinden bahsettim parça istiyen arkadaşlara kargolama imkanınız varmı diye sordum onlarda menunuyetle karşıladı zaten birçok şehire gönderiyolarmış arkadaşlar ben 2-3 firma ile görüştüm en uygun fiyat veren bu arkadaşlardı sizlerede faydası olurmu olmazmı artık zaman göstericek sanırım ben üzerime düşeni yapıyımda :smiley: benimde 3-4 kez alışverişim oldu şuan için çok ilgililer bilemiyorum ama kayışımın biri yannış vermişler sadece 1 telefon ettim 15km uzaklıktakı sanayiye 20dk içinde gelip eski ve yeni kayışı alıp tekrar 15km yapıp yerlerine gidip yenisini tekrar getirdi aldıgım ürünlerin toplamı 60tl arkadaş 1 kayış için 60km yol yaplış oldu 2 kez gelip gitmekle vede çok seri oldu işlemler bu davranışlarından dolayı arkaaşları tebrik ettim ve debriyaj balatamıda ordan aldım hemde aynı markayı en uygun fiyata ama tekrar söylüyorum (bende yeni tanıyorum bu anlamda kefil olamıcam) ama şuan için sorun yok arıyan arkadaşlarda vitarası olan bir arkadaşımız internetten sizi tavsiye etti diye belirtirseniz benim vasıtamla aradıgınızı anlarlar daha çok ilgilenirler dedigim gibi bügün konuştum kargo konusundada yardımcı olucaklar genede ilk olarak ufak meblalı alışverişler yapıp esnaflıklarını ve parça kalıtelerini ölçmenizitavsiye ederim herkese kolay gelsin
firmanın ismi: AUTO JAPAN
şirket müdürü: BİLAL KARABULUT
yetkli arkadaş: mehmet bey
te0312 342 52 17 fax:0312 342 52 18

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,981
Kayıtlı Üye Sayımız
166,731
Kaydolan Son Üyemiz
cnrdmr

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR